paakirjoitukset_thumb2 kopio tvleffa_thumb2 kopio tiede_thumb2 kopio kirjat_thumb2 kopio
larprpg_thumb2 kopio norttiysjatyttoys_thumb2 kopio pelit_thumb2 kopio muut_thumb2 kopio


Maria Alatalo on taidehistorian pääaineopiskelija, joka muutti keväällä Etelä-Ruotsiin suunnitelmissa aloittaa syksyllä vaihto-oppilaana arkeologian opinnot. Maria on pienestä tytöstä lähtien fanittanut laajalti kaikkea kauhu- ja scifi-genreen liittyvää, varsinkin zombielokuvat, -pelit ja -sarjakuvat saavat Marian sydämen sykähtelemään. Lisäksi hän pitää MMO-peleistä, Marvelin supersankareista, Neil Gaimanin tuotannosta ja leipomisesta, eikä hän laske episodeja I-III oikeiksi Tähtien Sota-elokuviksi.

Katja Argillander on populäärikulttuurista kiinnostunut helsinkiläinen nörttinainen, joka tykkää koukuttautua erilaisiin tv-sarjoihin aina scifistä brittiläiseen pukudraamaan. Erityisesti Doctor Who kuuluu suosikkeihin ja voipa häntä whovianiksikin kutsua. Lisäksi hän pitää elokuvista, etenkin aasialaiset wuxia-elokuvat ovat lähellä sydäntä. Katja kuuntelee mielellään raskaampaa musiikkia ja tykkää käydä bändien livekeikoilla.

Elina Arponen on Tribe Studios -yrityksen heimopäällikkö. Hän opiskeli tietotekniikkaa Otaniemessä, josta valmistuttuaan oli töissäDigital Chocolatella. Vapaa-aikaan on aina kuulunut tietokonepelit, lautapelit ja roolipelit. Aikaa kuluu myös kirjojen, elokuvien ja TV-sarjojen parissa. Tällä hetkellä pelaaminen tapahtuu paljolti iPadilla ja myös yhdessä kohta neljä vuotiaan pojan kanssa.

Anna Björkqvist on Aalto-yliopistossa materiaalitekniikkaa opiskeleva 24-vuotias tyttö, joka vapaa-ajallaan karistaa mielestään metalliopin ja matematiikan laskuharjoitukset roolipelaamalla, larppaamalla, metsässä samoilemalla, sekä lukemalla silloin tällöin fantasiakirjoja. Havaittavissa on myös vakavaa irkkiaddiktiota, sekä uppoutumista liialliseen musiikin kuunteluun niin keikoilla, kuin kotioloissakin.

Melina Cunelius on psykologiaa opiskellut ja oopperaa rakastava kaksikielinen ja parikymppinen runotyttö, joka muutamia vuosia sitten löysi larppaamisen ja roolipelaamisen. Melina on pienestä asti ollut lukutoukka ja nörtti, jonka erikoisempina rakkauden kohteina nykyään ovat eroguro ja butoh. Suurempia supervoimia omaamatta suunnittelee kunnianhimoisia larppeja ja käsitöitä, ja piristää ihmisiä hymyllään ja kukkasilla.

Taika Dahlbom on nörttitätijaoston intohimolukijaosaston kunniakonsuli. Taika on pyörittänyt Kirjasfääri-kirjablogia vuodesta 2011. Blogin siivellä hän on onnistunut vaihtamaan oikeista töistä Myllylahti-kustantamon tiedottajaksi ja Haaga-Helian journalistiopiskelijaksi. Niinpä vapaa-ajan lisäksi myös työaika kuluu kaiken lukemisen merkeissä. Kirjasfääri löytyy osoitteesta http://kirjasfaari.fi.

Maija Haavisto aloitti uransa 16-vuotiaana Enter-tietokonelehdessä. Amsterdamissa vaikuttavan kirjailija-kääntäjä-kolumnisti-kokki-kuvaajan giikkeilyn nykyisenä pääkohteena on lääketiede, jota on päätynyt kansien väliin niin tietokirjojen kuin vammaispoliittisen esikoisromaanin muodossa. Maija on ascendannut Nethackissa ja Slash’Emissä useita kertoja ja hillunut demoskenessä 90-luvun lopusta. Maailmankatsomuksen ydinkohtia: vaatteiden kuuluu olla sateenkaarenvärisiä, scifin mieluiten samettisen pehmeää ja parvekkeelle voi ottaa vuohen, voihan? Muita vääriä mielipiteitä http://www.ilmestykset.net-blogissa.

Aino H. rakastaa lautapelien pelaamista yöllä, D&D:tä junassa, Ropeconin aamuja, historiaa, vanhoja runoja, koulua, kirjoja ja internettiä. Lähimpänä nörtinsydäntäni ovat kuitenkin matematiikka, runot ja kirjeet, sekä japanin kieli ja melkein kaikki Japanin kulttuuriin liittyvä.Opin käyttämään tietokonetta saunassa ja tein kotisivut ennen koulun alkua, sittemmin olen pudonnut teknologian kehityksen rattailta. Puhelimeni on vuodelta 2001 ja kannettava cd-soitin on tosi kiva kaveri..

Aino Harvola on 30-vuotias yliopistoelämänsä ehtoopuolta tallustava ikinörtti, jonka sydämessä on aivan erityinen paikka videopeleille, ropeille, mätäkille, fantasiamaailmoille, hyville tarinoille ja nostalgisille tv-sarjoille. Tämä graduaan peleistä kirjoittava mediahiiri ja itsemääritelty crazy cat lady unelmoi muun muassa tulevan asunnon lelu- ja pelihuoneesta sekä häämatkasta Comic Coniin.

Sanna Haukkala on helsinkiläistynyt elokuvahörhö. Mikään genre tai aikakausi ei ole liian tylsä kiinnostuksen kohteeksi, mutta pääasiallisena kiinnostuksen kohteena ovat olleet teinistä lähtien eksploitaatio ja kauhuelokuvat. Mopo on lähtenyt sen verran käsistä, että kulttuurintutkimuksen gradukin käsitteli puhetta kauhuelokuvista. Vuosittain katsotun 300-400 elokuvan sivussa harrastuksiin mahtuvat lähinnä tv-sarjoja, irkkaaminen ja obskuurien soundtrackvinyylien kerääminen.

Minna Heimola on kolmikymppinen teologian tohtori ja perheenäiti, joka on ammatiltaan akateeminen sekatyöläinen. Nörtimpää puoltaan Minnatoteuttaa spekulatiivisen fiktion, pöytäroolipelien, larppien ja lautapelien parissa, sekä irkissä ja muutenkin netissä roikkumalla. Roolipeli- ja larppirintamalla Minna on erityisesti keskittynyt pelinjohtamiseen, ja mielellään yhdistää ammatilliset kiinnostuksenkohteensa harrastuksiin; viimeksi tuloksena oli keskiaikaiseen luostariin sijoittuva larppi.

Maddie Hentunen on kamppailulajeille omistautunut monitoiminörtti. Päätti 28-vuotiaana ryhtyä Indiana Jonesin ja Lara Croftin manttelinperijäksi, ja opiskelee nyt onnellisesti arkeologiaa Helsingin yliopistossa. Maddie on ylpeä roolipelaaja (jopa larppaaja), PC-pelaaja, konsolipelaaja, amatöörivaatesuunnittelija, sarjakuvageekki, elokuva- ja kirjaintoilija sekä musanörtti, joka ei osaa päättää rakastaako harjoitussaliaan vai lähikirjastoaan enemmän.

Lauri Hepo-oja ei ole nainen, mutta on naisellisempi kuin jotkut nörttitytöt. Hän on v. 1989 syntynyt kulttuurin ja taiteen opiskelija ja erittäin intohimoinen median pilkkujen viilaaja joka harjoittaa satiiria ja vihaista huutamista. Mitään peligenreä ei ole vielä tehty jota ei olisi tullut pelattua ja edes joltakin osin rakastettua. Kielifasisti, (rooli)peli-puristi, hullu.

Salla Hietanen on kolmekymppinen tällä havaa päätoiminen haaveilija, joka palaa halusta päästä takaisin koulunpenkille. Sallan aika kuluu äitiyteen, kirjoihin, peleihin, taiteisiin ja sosiaalisten ilmiöiden ihmettelyyn, ja hän haaveilee oman ruokablogin perustamisesta.

Laura Hurskainen opiskelee oletettavasti tietojenkäsittelyä ammattikorkeakoulussa, mutta käyttää kyllä enemmän aikaa ja energiaa vapaa-ajan nörtteilyyn. Viikonloput kuluvat larpaten, ja arki-illat taas kirjoittaen, lukien, roolipelaten sekä niin elokuvia kuin sarjojakin kuluttaen tuotantokausi kerrallaan. Jos oikein ranttaliksi laitetaan, saattaa Lauran bongata myös konserteista fanityttöilemässä musiikkia laidasta laitaan.

Nooralotta Ikonen on mielikuvituksen ja todellisuuden välimaastossa työskentelevä kuvataiteilija / peligraafikko-opiskelija Helsingistä, sydämeltään savolainen. Kuvittaa, kuvittelee ja opettelee. Ilon ajama valmis keskeneräisyys. Nooralotan sivut.

Päivi Itäpuro on tamperelainen kirjastonhoitaja, joka tällä hetkellä opiskelee “hieman” venyneitä opintojaan pakettiin. Humanistin innolla Päivi yrittää myös ymmärtää maailmankaikkeuden rakennetta, avaruustekniikka tai vaikkapa elämän etsintää Maapallon ulkopuolelta. Erityisinä kiinnostuksen kohteina ovat planeetta Mars ja miehitetyt avaruuslennot – kumpa nämä jonain päivänä yhdistyisivät! Vilukissa-Päiviä ei oikein saa houkuteltua hyiseen talviyöhön taivaan ilmiöitä bongaamaan, mutta sen sijaan kirjastonhoitaja lukee avaruudesta kirjoja ja selaa nettiä. Omalla vuorollaan Nörttitytöissä Päivi esittelee meille avaruuden ihmeitä.

Johanna Janhonen on sosiaalisen median asiantuntija ja tutkija, joka yrittää Piilotetussa aarteessa, ja harrastaa nukkekoteja ja tuunausta.

Reetta Järvenpää on kaksinkertainen medianomi ja entinen baarimikko, Vapaa-aika kuluu haaveiluun, kirjoittamiseen, rooli- ja lautapelaamiseen sekä lukemiseen, välillä hän yrittää myös urheilla. Fanittaa yli kaiken Neil Gaimania ja Terry Pratchettia, ja haluaisi ostaa oman linnan Skotlannista. On viimeaikoina innostunut tekemään let’s play -videoita Youtubeen: https://www.youtube.com/channel/UCnAtT-PPI80R0lbMejqMzTA

Mikko Järvinen on 31-vuotias tamperelainen tietojenkäsittelyn tradenomi, jonka nörtteily alkoi, kun Sega Megadrive ensimmäisen kerran käynnistyi. Vapaa-ajallaan nörtteilee lauta- ja roolipelien, sarjakuvien (Marvel/manga), elokuvien, kirjojen, TV-sarjojen ja PC/konsolipelien parissa. Huomion saa helposti kiinnitettyä sanoilla Iron Man, Battlestar Galactica, Mass Effect ja historia/vaihtoehtohistoria.

Riikka Karhu on koulutukseltaan teologian kandidaatti ja IT-tradenomi. Vannoutuneena J. R. R. Tolkienin fanina Riikka kirjoitti kandidaatin tutkielmansa Silmarillionista. Vapaa-aikanaan hän katselee elokuvia, fanittaa Tähtiporttia ja tutkiskelee milloin mistäkin sattuu innostumaan.

Katri-Maija Karvonen asuu Helsingissä, on kotoisin Rovaniemeltä ja asui tarpeeksi pitkään Tampereella tunteakseen olonsa oikeastaan kotoisimmaksi siellä. Osa hänen sydämestään tosin asuu keskieurooppalaisissa musikaaliteattereissa. Hänen suurimpia nörttiyden kohteitaan ovat kirjat, teatteri ja historia. Hän pitää suunnattomasti myös mm. hyvästä teestä, luovasta kirjoittamisesta ja matkustamisesta.

Sini Karvonen on ravintola-alalla työskentelevä piilonörtti, joka lämpenee mm. pelaamiselle, käsitöille, liikunnalle ja hymyille. Jyväskylässä majailevan Sinin vapaa-aikaa rikastuttaa 2 kiinanharjakoirapoikaa.

Sinin kirjoitukset.

Ida-Emilia Kaukonen aka “Shadow Self” toimii pelialalla Team Lead -nimikkeellä sekä ajoittain myös teatteri-ilmaisun ohjaajan tehtävissä. Tutustui pelien maailmaan muinoin isoveljen 8-bittisen kautta, ja yksi 87-syntyisen turkulaisen lempileikeistä lapsena olikin pukea tötterö käteen ja olla Megaman. Intohimoinen lintuharrastaja ja papukaijakasvattaja, joka saa kiksejä genetiikan opettelemisesta ja Kauppatorin pulujen värien nimeämisestä. Muita harrastuksia ovat mm. alternative-mallina toimiminen, larppaaminen, laulutunneilla käyminen sekä ihmisen signaalien analyyttinen pähkäileminen.
http://shadow-selves.blogspot.fi
http://neitokakadut.com
http://papukaijakoulutusta.net

Karoliina Kemppainen on joulukuussa 2012 valmistunut Filosofian maisteri (pääaineenaan tietojenkäsittelytiede), jonka harrastuksiin kuuluu hyvin laaja kirjo erilaisia nörttiaktiviteetteja. Vapaa-ajallaan hän pelaa niin videopelejä kuin liveroolipelejäkin, katselee tv-sarjoja ja elokuvia, lukee sekä toisinaan saattaa intoutua tekemään ohjelmointitehtäviä Codeademyssa ja opiskelemaan saksaa Duolingossa. Lisäksi hän on joka syksyisen Zombie Walk Oulu -tapahtuman toinen pääjärjestäjä sekä aktiivisesti mukana monenmoisessa muussakin toiminnassa.

Katja Kemppainen on englantilaisen filologian kandidaatti, joka jatkoi maisterivaiheessa opiskelemaan tietojenkäsittelytieteitä ja opiskelee nyt viimeisiä kurssejaan Oulun yliopistossa. Ohjelmistonikkariksi oppimisen sivussa hän ehtii toimia Oulun SF-seura Iku-Turson tiedottajana, hemmotella Battlestar Galactican mukaan nimettyjä lemmikkirottia, ja tehdä kaikkea asiaankuuluvan monitieteellistä ja nörttiä. Tulevaisuudessa hän haaveilee pääsevänsä kokeilemaan töitä, joissa pääsisi parhaiten yhdistämään lingvistin ja ohjelmistokehittäjän osaamisen sekä samoamaan patikkapolkuja ympäri maailmaa. Idoleihin kuuluu mm. Johanna Sinisalo, Neil Gaiman, Shigeru Miyamoto ja Luc Besson.

Emmi Kivinen on kirjoittanut siitä asti, kun kolmevuotiaana päätti ryhtyä runoilijaksi ja saneli ensimmäiset rivinsä vaaleanpunaiseen muistikirjaan. Sittemmin hän on opiskellut elokuvaa, kuvataidetta ja luovaa kirjoittamista. Helsinkiläisen suurimpiin innostuksenkohteisiin kuuluvat musiikki ja soittaminen, kirjallisuus, sarjakuvat ja elokuvat. Silloin kun Emmi ei työskentele käsikirjoituksensa parissa, hänet tapaa useimmiten treenikämpiltä tai suunnittelemasta jotain valtavan hienoa uutta projektia teekupin äärellä. Pitää David Bowiesta, zombeista, John Hughesista, vegaaniruoasta ja soittamiseen liittyvästä teknisestä jargonista.

Anitta Kiviranta ammatiltaan toimittaja. Vapaa-ajallaan Anitta yrittää tsempata itseään kirjoittamaan fiktiota. Jos vuorokaudessa ilmenee 25. tunti, Anitta katsoo ja lukee scifiä ja fantsua, pelaa videopelejä ja virkkaa tai kutoo jotain, mikä harvoin tulee valmiiksi ajoissa. Anitta pitää Nörttityttöjen “keksimistä” kenties suurimpana henk. koht. saavutuksenaan.

Soile Kontio on käyttänyt lukemista jo lähes kolmekymmentä vuotta vieraannuttaakseen itseään todellisuudesta. 2000-luvun alussa hän muuttui kirjaston suurkuluttajasta fanfictionin ja blogien seuraajaksi. Tämä oululainen feministi valmistui vuonna 2011 pääaineenaan aate- ja oppihistoria, ja on siitä lähtien voinut käyttää entistä enemmän aikaa kirjoittamiseen ja faniyhteisöissä oleiluun. Toisinaan tarpeelliseen internetistä vieroittautumiseen auttavat itämainen tanssi ja palstaviljely.

Henna Kostilainen on parikymppinen historiaa opiskeleva neitokainen, jonka sydäntä lähellä ovat niin pelit (etenkin MMORPG:t, fantasia – ja seikkailupelit), elokuvat, televisiosarjat, kirjat ja sarjakuvat. Kuluttaa edellämainittuihin suurimman osan aikaansa opiskelujen ohella. Rakastaa myös matkailua, ja haaveilee maailmanympärimatkasta. Ehkä vielä joskus…

Joanna Kurkialoitti tietokoneiden käytön ja ohjelmoinnin silloin, kun Commodore 64 ja Apple II olivat kuuminta hottia. Nuoruuden elektroniikka- ja mikroharrastus on ajan myötä kasvanut suunnittelijan työksi. Virallisena osoituksena osaamisesta ovat FM-paperit sulautetuista järjestelmistä vuodelta 2008. Joannan harrastuksiin kuuluvat elektronisten laitteiden rakentelu, ohjelmointi, valokuvaus, videopelit, pöytäroolipelit sekä tietenkin erilaisten tieteiskirjojen ja sarjojen kuluttaminen.

Meri-Tuuli Laakso on Kymenlaakson korkeakoulussa graafikoksi opiskeleva 22- vuotias nainen, joka työskentelee myös avomiehensä “Norland Cycles”-projektissagraafisena suunnittelijana. Vapaa-ajallaan tämä tyttö pelailee mm. WoWia, SWTORIA ja muita MMORPG pelejä. Fantasia on sydäntä lähellä ja sitä Meri-Tuuli löytää romantiikan lisäksi myös kirjoista, elokuvista ja animesta (sekä mangasta). Nousevana intohimona on DH/MTB -ajelu, jonka Meri-Tuuli aikoo aloittaa pian, sillä hänen avomiehensä valmistaa näitä pyöriä. Lisäksi Meri-Tuuli pitää omaa blogia.

Merli Lahtinen on fyysikko, tähtitieteilijä, järjestöaktiivi, opiskelija-asiamies, larppaaja, DS pelaaja, renessanssitanssija, himo-ompelija ja kahden koiran omistaja. Vasta valmistunut fyysikko haluaa pelastaa maailman lisäämällä ihmisten tietoisuutta luonnontieteistä, ilmastonmuutoksesta ja ympäristöasioista eteenkin popularisoimalla tiedettä.

Anna-Maija Laine (tuttavallisemmin Maija tai Ama) on 28-vuotias TV-, elokuva- ja larppi-intoilija, jonka ankara fanitus on johtanut niin Taru Sormusten Herrasta -aiheisen foorumiroolipeliyhteisön kuin Mad Men –henkisen liveroolipelikampanjan syntyyn. Freelance mediatyöläisenä työskentelevä Maija on myös yksi Nörttityttöjen päätoimittajista.
Maija har också en finlandssvensk filmpodcast som heter Biroll.

Tiina Laine työskentelee liikkuvan kuvan parissa, eikä osaa pidättäytyä vain omalla tontillaan. Hän karttaa kaikkia ismejä sekä uskontokuntia, mutta tunnistaa henkisen kotinsa nörttityttöjen parissa. Holistisena luonteena Tiina haksahtaa täysillä asioihin, ja onkin rajoittanut esimerkisi pelaamistaan vain niihin hetkiin, kun voi istua koneen äärellä 48h putkeen (tosin käy kyllä vessassa, kun on pakko) – muuten jää työt tekemättä ja palkka saamatta. On oppinut, että vaikka joukossa tyhmyys tiivistyykin, niin yksin saa turhan usein köniinsä.

Outi Lammi on tieto- ja viestintätekniikan kouluttaja ja tietokirjailija sekä appseja, softia ja äkälintuja rakastava “geek lady” eli tätinörtti.Keywords: cloud, fitness, fun, geek lady, Google, life hacks, learning, Microsoft, Mozilla, outdoor, presentation graphics, sharing, social, writing, yoga.

Marjukka Lampo on aloitteleva tohtoriopiskelija Tampereen yliopiston Viestinnän, median ja teatterin yksikössä. Väitöskirjassaan hänen on tarkoitus suvereenisti yhdistää larppaaminen, teatteri, pelit ja oppiminen. Vapaa-aika Marjukalla kuluu mukavasti scifi-sarjojen, PC- ja konsolipelien sekä improvisaatioteatterin parissa. Aina silloin tällöin hänet voi löytää myös larppaamasta tai pelaamasta lautapelejä kavereiden kanssa.

Helka Lantto on alunperin fantasianörtti, joka Harry Potter -fandomin myötä hurahti fanfictioniin. Aikansa länsimaisessa mediafandomissa pyörittyään Helka päätyi anime & manga -fandomiin, ja nyt hän tasapainotteleen näiden kahden välillä. Hänen lempisarjojaan ovat Prince of Tennis sekä tietysti Harry Potter, vaikka Harry hahmona onkin hänen mielestään ärsyttävä. Jossain vaiheessa Helkasta tuli myös teenörtti, ja hän viettää liikaa aikaa istuen eräällä teehuoneella.

Hanna-Pirita Lehkonen on Vantaalla aviomiehensä kanssa asusteleva graafisen suunnittelun opiskelija ja sarjakuvataiteilija. Kaikki suurimman nörttäyksen muodot liittyvät hänellä sarjakuvien tekemiseen ja lukemiseen. Myös elokuvissa sarjakuvaleffat kiinnostavat eniten. Muita kiinnostuksen kohteita ovat maalaaminen, käsityöt ja japanilaiset piirretyt. Tämä animenörtti pitää myös omaa sarjakuvablogia osoitteessa http://hannapirita.sarjakuvablogit.com/

Jenni Leivo on helsinkiläinen nörtti vuosimallia -84. Tämä nörttityttö harrastaa roolipelejä, larppausta, lukemista, kirjoittamista, kutomista, BJD-nukkeja ja tusinaa muuta asiaa. Kaikki tämä alkoi Myyrmäen kirjaston silloin vielä hyvin harvinaisen fantasiahyllyn luota. Sieltä nimittäin löytyi lähes raamattu: Taru Sormusten Herrasta. Ja kuten sanotaan, loppu on historiaa.

Ines “Heetteri” Lukkanen opiskelee psykologiaa, jonka vastapainona geekkeilyn monitoiminainen tekee musiikkia ja ahmii klassista kirjallisuutta. RPG, tiede, konsoli- ja tietokonepelit sekä elokuvat ja sarjakuvat kuuluvat niin ikään kiinnostuksenkohteisiin. Katuu edelleen ettei ryhtynyt kirurgiksi ja haaveilee valtavasta kirjastosta joka kattaisi kaiken Benoit Mandelbrotista Emily Brontëen.

Reina Magica is a Game Design master’s student at Aalto University. She is often found playing board games, sitting on public transport, and reflecting on current society. Occasionally, she transforms into a vampire, makes media art and sings. She is a secret lover of guitars and shoes, and hopes to one day publicly announce her relationship with both.

Mia Meri toimi entisessä elämässään ohjelmistosuunnittelijana, kunnes sai totaalisen tarpeekseen if then -lausekkeesta, ja vaihtoi egyptologiaan. Kun hieroglyfit ja yliopistomaailma alkavat ahdistaa, Mia pakenee todellisuutta Marvelin supersankarisarjakuvien maailmaan tai uppoutuu PC-, konsoli- tai pöytäroolipeleihin. Mia kirjoittaa blogia Oh Remy! – Married with Marvel.

Anna Merikallio on helsinkiläinen feministi ja yleisnörtti, joka ei osaa rajata kiinnostuksen kohteitaan. Gradua vaille valmis maisteri opiskelee englantilaista filologiaa, käännöstiedettä, ruotsin kääntämistä ja kotimaista kirjallisuutta, eikä haluaisi lopettaa yliopisto-opintojaan koskaan. Vapaa-aikansa Anna viettää muun muassa pöytäroolipelaamisen, larppaamisen, käsitöiden, historianelävöityksen, sarjakuvien ja ratsastuksen parissa. Hän pitää myös murmeleista, avokadoista, teestä, lauluharmonioista, kirjallisuudesta ja listoista. Hän haluaa pelastaa luonnon, eläimet ja ihmiset pahuudelta, mutta ei tiedä vielä miten.

Jonas Mustonen on blogin ympärillä pyörivän yhteisön ja sen tapahtumien kautta mukaan eksynyt 36-vuotias nörtti, jolle etenkin rooli- ja lautapelit ovat tärkeitä. Roolipelaamista on parin vuoden  päästä kolme vuosikymmentä takana. Elokuvat, sarjakuvat, spefi ovat myös kasvaneet kiinnostuksen kohteiksi jotka ruokkivat toinen toisiaan.

Susanna Mäenpää opiskelee puhetekniikkaa ja vokologiaa. Ihmisäänestä ja sen tutkimuksesta ja harjoittamisesta kiinnostunut maailman ihmettelijä arvostaa myös hyvää seuraa ja mukillista pehmeää kaakaota. Roolipelaaminen on hänelle rakas harrastus, keskittyen erityisesti liveroolipelaamiseen eli larppaamiseen ja satunnaisesti myös ropettamiseen.

Sanna Mörsky nörtteilee Turusta käsin niin historian tutkimisen, larppauksen kuin japaniharrastuksenkin parissa ja harrastaa lopulla ajallaan intohimoisesti käsitöitä bayeux-kirjonnasta pyrografiaan ja solumuovihaarniskojen rakenteluun.

Nina Niskanen on päivisin vieno Java-ohjelmoija, mutta iltaisin hän lisää hartioilleen neuleen ja hänestä tulee murhanhimoinen spekulatiivisen fiktion kirjoittaja. Muu nörtteily tapahtuu lähinnä elokuvien, sarjakuvien sekä videopelien kera. Käsitöitä hän tekee neuloen ja ommellen, hylättyään virkkaamisen kerettiläisyytenä. Ninalla on myös oma blogi,The Retrospective Thingumajig.

Minni Niemelä on 46-vuotias boheemihko hörhönörtti, vapaa “free as a bird” toimittaja ja tietokirjailija. Nainen, joka ei harrasta kone- tai somepaastoja. Pelaaminen alkoi 80-luvulla poikaystävän koneella ja Boulder Dashilla. Vannoutunutta tasohyppelytyttöä koukuttivat 90-luvulla myös Thief ja sandboxit, etunenässä Sierran Pharaoh. 2006 löytyi satumainen Second Life ja tilanne on yhä edelleen se, että “sieltä koskaan lähtisi en linnun lailla pois”. Alter ego Minhilda Nordenskioldin SL-eloa voi seurata monikanavaisesti, mutta helpointa on aloittaa blogista Minh’s mixed reality, http://minhilda.wordpress.com/

Heidi Ocampo on 32-vuotias luonnontieteilijä, joka työkseen tekee softaa ja vapaa-ajallaan pohdiskelee arjen ihmeitä.

Niina Pesonen toteuttaa unelmaansa pelialan startup-yrityksessä varsin kirjavissa työtehtävissä, ja jaksaa uskoa parempaan huomiseen. Siviilissä vähäinen vapaa-aika sijoitetaan lähinnä peleihin, ja niistä meuhkaamiseen sosiaalisessa mediassa, mutta ajoittain Niina saattaa inspiraation iskiessä ottaa myös Wacomin käsittelyyn. Muita ajantappovirikkeitä ovat anime sekä laadukkaat elokuvat ja tv-sarjat, joita hankitaan hyllyyn bokseina taloustilanteen niin salliessa. Elämään tuo sisältöä kotona vipeltävä lauma enemmän ja vähemmän karvaisia elikkoja. Suurimmat palvonnan kohteet nyt ja ikuisesti: Guild Wars ja Ressu Redford.

Mia R. is an office bee by day, and a blogger by night. All-around nice gal, who dreams of being Nancy Drew version 2.0. Likes technology, music, bizarre architecture, pop culture and science fiction. Tweets too much (@skandika) and does not own a 4square account – which makes her existence debatable in some circles. Smitten with quirky guys who play the violin.

Miia Ranta tutustui Internetiin neljätoistavuotiaana vuonna 1994 ja on sen jälkeen tutustunut erilaisiin Internet-yhteisöihin ja projekteihin niin opiskeluaikoinaan, työssään ja vapaa-ajalla. Historia-, kokkaus- ja Linux-nörtti Miia pendelöi Tampereen ja Cambridgeshiren välillä. 32-vuotiaan elämään sisältyy myös neulominen ja muut käsityöt sekä irkkaus.

Oona Räisänen on ympäristötieteiden ja tietojenkäsittelytieteen opiskelija Helsingin yliopistossa. Harrastaa Perl-koodaamista, irkkausta, 80-luvun pikkuponien keräilyä, kuorolaulua ja radion kuuntelua. Peleistä lähinnä sydäntä ovat 8-bittinen NES ja OpenTTD. On muokannut englanninkielistä Wikipediaa vuodesta 2005 ja toimii siellä ylläpitäjänä.

Saara on 28-vuotias pelaamisesta, kirjoista ja fanitutkimuksesta intoileva humanistinörtti. Harrastuksiin kuuluu lukemisen ja kirjoittamisen lisäksi pelaaminen laidasta laitaan, erityisenä kiinnostuksen kohteena mmo:t, etenkin World of Warcraft. Aloitti pelaamisen isoveljen Amiga 500:lla ja lapsuudenystävän kasibittisellä, ja on sen jälkeen jatkanut harrastustaan monien eri alustojen kautta. Melkein mikä tahansa fantasiaan ja scifiin liittyvä kiinnostaa!

Rami Sihvo on virkamies, Kirkon nuorisotyönohjaaja sosionomi AMK, sekä paljon kaikkea muuta- sosiaalisen median kouluttaja ja aktiivi Suomen poikien&tyttöjen keskuksenwww.peliraati.fi-projektissa. Rami kutsuu itseään lihaa syöväksi heteroksi ja nörttäily on ollut aina miehen sydäntä läsnä. Oman vaimon kertoman mukaan Rami on ‘aika paha nörtti’. Kesät kuluvat leireillä ja vapaa-ajalla larpeissa.

Henna Stenvall on etelästä pohjoiseen muuttanut 26-vuotias renessanssinainen (kaikesta kiinnostunut), joka opiskelee tällä hetkellä vaateompelua ja toivoo jonain päivänä pääsevänsä yliopistoon. Ompelun ohella Henna viettää aikansa kirjojen, elokuvien, hoitoeläinten ja avomiehensä parissa.

Ann-Catrin Sundelin är en 30+ årig nörd från Åbo som gillar lyckliga slut. Förutom romantiska böcker nördar hon även fantasy och science fiction, samt pc-spel och pussel.

Hanna T käytti teini-ikänsä keskustelupalstoilla ja vääntää nykyään verkossa erilaisista aiheista faktojen ja politiikan rajapinnassa. Nörttilukiossa marinoitumisen jäljiltä tämä taiteilijafeministin nainut nainen on vähintään yhtä paljon maailmanparantajahippi kuin luonnontietelilijänörtti. Hanna ei ole ikinä heittäytynyt kokonaisvaltaiseen fanittamiseen, mikä ei toki estä siteeraamasta nettisarjakuvia illanistujaisissa tai pitämästä Tiede-lehteä Suomen parhaana naistenlehtenä. Muutaman mutkan jälkeen lääkäriksi vuonna 2015 valmistuva kirjoittaja esiintyy nimimerkillä pitääkseen työn erillään vapaa-ajasta.

Tiuku Talvelan mielestä melkein kaikki vanha on siistiä! Museotyöstä leipänsä saava folkloristi valitsi koirarotunsakin sen muinaisuuden perusteella. Sormusten herransa 16 kertaa lukeneesta kirjanörtistä tuli vuosien saatossa historianelävöittäjä ja wannabe-käsityöläinen, joka on hurahtanut erityisesti viikinkiaikaan ja 1800-lukuun. Tiukua kiehtovat menneen ajan tavisten maailmankuva ja kansanomaiset kädentaidot. Asioiden mahdollisimman alusta asti itse tekemistä voisi kutsua jo pieneksi obsessioksi, sillä Tiukua harmittaa mm. se, ettei rivarin pihalla voi pitää ikiomia muinaislampaita (onneksi lapinkoira ja norskikissa tuottavat karvaa kehrättäväksi asti). Tiuku rakastaa satunnaisia faktoja obskuureista asioista ja viihdyttää itseään muinaiskäsitöiden ja historiaintoilun ohella scifillä, uuskummalla ja vaihtoehtohistorioilla (erityisviehtymyksenään steampunk), roolipelaamalla ja larppaamalla, kansanlaulamalla sekä antaumuksellisella ruoanlaitolla.

Henna Teitto haaveilee jonain päivänä tapaavansa miehen, joka sanoo “I’m the Doctor”ja vie mukanaan seikkailuihin sinisellä puhelinkopillaan. Sitä odotellessa Henna työskentelee korualalla, lukee lisää sarjakuvia ja fantasiakirjallisuutta, kuluttaa liikaa aikaa tietokoneella, tanssii charlestonia ja palvelee kissaansa.

Marianne Udd opiskelee Ruotsissa Systems Analystiksi, mutta ei tiedä mikä se on suomeksi. Isona hän haluaa joko pelikehittäjäksi (suomeksi?) tai graafikoksi. Tykkää askarrella, tehdä käsitöitä, pelata Nintendo-pelejä, scifistä, kauhusta, sarjoista, huonosta huumorista, kirjoista (vaikka ei ikinä muista mitä on viimeksi on lukenut) ja on salaisesti rakastunut Batmaniin. Ikä: sopiva.

Riikka Utriainen on parikymppinen kirjastonhoitaja pääkaupunkiseudulta. Jo kertaalleen alaa vaihtanut ja nyt unelmatyötään tekevä Riikka kuluttaa vapaa-aikaansa käsitöitä tehden ja lautapelejä pelaten. Riikka lukee intohimoisesti kirjallisuutta laidasta laitaan. Lisäksi Riikka viettää (liikaa) aikaa YouTubessa ja osaa yleensä nostaa keskustelussa kuin keskustelussa esiin jonkin aihetta mielenkiintoisesti käsittelevän videon.

Minna Vasarainen on aloittamassa fuksivuottaan Helsingin yliopiston luokanopettajalinjalla. Hän on harrastanut boffausta intohimoisesti jo usean vuoden ajan ja ollut myös mukana järjestämässä useampaa boffaustapahtumaa. Keskustelut politiikasta ja muista kiinnostavista aiheista vievät helposti mennessään. Minna nauttii myös lautapelien pelaamisesta hyvällä porukalla.

Elisa Wiik on kolmekymppinen tamperelainen ja on ollut nörtti pienestä pitäen. Tällä hetkellä hän tekee töitä Reilun kaupan parissa,opiskelee avoimessa yliopistossa sosiaalipsykologiaa ja on mukana järjestämässä (etenkin tamperelaisia) fandom-tapahtumia. Vapaa-ajallaan Elisa suorastaan piehtaroi nörttikulttuurissa yhdessä vähintäänkin yhtä nörtin avomiehensä kanssa. Genresarjojen ja -elokuvien, konsolipelien, lautapelien ja spekulatiivisen fiktion parissa viihtyvä pariskunta kirjoittaa myös omaa blogia, joka löytyy osoitteesta:lonkeropiirakka.blogspot.com.

Päivi Vinni on laserkeilausinsinööri, vanha Tolkien-hörhö, Legolas-lehden aiempi päätoimittaja ja satunnainen fandom-hangaround. Fantasiamaailmojen maanpakolainen piirtää karttoja, yrittää ehtiä lukemaan, haaveilee kirjoittamisesta ja on melkein luopunut larppaamisesta mutta ei kangasvarastostaan. Päivi asuu DVD-hyllynsä kanssa ja pitää harvakseltaan päivittyvää käsityöblogia osoitteessa tekeleita.blogspot.fi.