Nörttitytöt

Kiinnostaako sinua kirjoittaminen, tai olisiko sinusta ideoimaan uutta toimintaa päätoimittajana? Oletko aina halunnut perustaa podcastin, tai alkaa tekemään vaikkapa Tiktok-videoita?

Haemme joukkoomme henkilöitä seuraaviin rooleihin:

  • Päätoimittajia toimitustiimiimme
  • Kirjoittajia
  • Podcast-sisällöntuottajia
  • Some-sisällöntuottajia
  • Teknisiä WordPress-osaajia

Yli kymmenvuotias Nörttitytöt-yhdistys ja -blogi perustettiin aikoinaan antamaan tilaa naisten äänille nörttipiireissä. Moni asia on muuttunut, mutta pääasia ei: tavoitteenamme on avoin ja inklusiivinen nörttikulttuuri. Vuosien varrella Nörttitytöt-blogia on ollut tekemässä suuri joukko lahjakkaita tekijöitä, ja nyt tarmokkas ja ideoita pursuava päätoimituksemme kaipaakin toimintaa uudistaessamme mukaan lisää uusia innokkaita tekijöitä pyörittämään blogia, kirjoittamaan julkaisuja, ja ennen kaikkea ideoimaan uutta.

Erityisesti kaipaamme joukkoihimme WordPress-osaajia taklaamaan blogiin toisinaan liittyviä teknisiä ongelmia. Tavoitteenamme on käynnistellä blogin pohjalta mm. some- ja podcast-toimintaa, joten jos nämä kiinnostavat, voit tulla mukaan myös niitä ideoimaan ja toteuttamaan. Tai jos sinulla tai kaveriporukallasi on joku ihan toisenlainen ajatus toiminnasta jota olet aina halunnut päästä tekemään, mutta vain yhteisö tai alusta on puuttunut, kerro siitä meille! Tule mukaan rakentamaan juuri sinun näköisesi Nörttiyhdistys – nyt jos koskaan on siihen hyvä aika!

Päätoimittajaksi:

Päätoimittajan tehtäviin kuuluu mm. postausten oikolukeminen ja julkaisukuntoon laittaminen, kirjoittajiemme avustaminen teknisissä ongelmissa ja juttujen ideoinnissa, oman sähköpostivuoron hoitaminen, sekä tietenkin blogin ja sisällöntuotannon kehittäminen ja ideointi yhdessä muiden päätoimittajien kanssa. Toivottavaa olisi myös halu kirjoittaa/tuottaa sisältöä itse. Edellytämme päätoimittajiltamme perus sujuvaa luku- ja kirjoitustaitoa, sekä sitoutumista tehtävään ja kykyä tehdä yhteistyötä muiden päätoimittajien kanssa. Valitun henkilön olisi myös hyvä omata jonkin verran oma-aloitteisuutta ja kykyä etsiä itsenäisesti tietoa, vaikka tiivis päätoimittajien joukkomme onkin aina valmiina kannustamassa ja auttamassa tilanteessa kun tilanteessa. Kaikkiin tehtäviin kuitenkin perehdytetään, eikä mitään tarvitse osata etukäteen. Aikaa päätoimittajan tehtäviin kuluu noin 4-5h kuukaudessa.

Sisällöntuottajaksi:

Etsimme myös uusia kirjoittajia ja sisällönluojia takaamaan, että tuotamme jatkossakin suomen parasta nörttimediaa! Tarjoamme valmiin lukijakunnan, mahdollisuuksia päästä esimerkiksi haastattelemaan ja kirjoittamaan vaikkapa lempikirjailijastasi, lippuja teatterien ja leffojen ensi-iltanäytöksiin, kirja- ja peliarvostelukappaleita – ja paljon muuta! Osaava päätoimitustiimimme jeesaa ja oikolukee tekstit, joten sinun ei tarvitse olla kieliopin mestari. Riittää, että sitoudut hommaan ja toimitat tekstit ajallaan. Jutuiksi blogiimme ja mahdollisiin tuleviin podcast- ja somekanaviimme kelpaavat kaikenlaiset tekstit ja sisällöt, kunhan ne jollain tapaa liittyvät nörttiyteen, tyttöyteen tai feminismiin. Pyrimme toiminnallamme edistämään sukupuolten tasa-arvoa nörttipiireissä ja maailmassa yleensä. Myöskään kirjoittajan sukupuoli-identiteetillä ei siis ole väliä, kunhan tunnet itsesi Nörttitytöksi!

Yhdistysaktiiviksi:

Voit myös tukea blogimme toimintaa liittymällä yhdistyksen jäseneksi, ohjeet täältä! Yhdistyksen tarkoitus on mahdollistaa blogin toiminta rahallisesti, sekä järjestää jäsenilleen toimintaa esimerkiksi lukupiirien ja elokuva- ja peli-iltojen muodossa. Jos haluat olla mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa Nörttityttöjen toimintaa, osallistua jo olemassa olevaan toimintaan, tai ihan vain olla mukana mahdollistamassa blogin pyörimisen jatkossakin, tervetuloa mukaan myös yhdistykseen! (Yhdistyksen jäsenyys ei ole edellytys kirjoittajaksi tai päätoimittajaksi pääsemiselle.)

Kaikki toimintamme on vapaaehtoistyötä ja siten palkatonta. Meillä on kuitenkin tarjota upea yhteisö johon verkostoitua ja saada hyviä ystäviä, oppia uusia taitoja, sekä saada loistavaa täytettä CV:hen.

Jos juuri sinä olisit oikea henkilö Nörttityttöjen päätoimittajaksi tai muuksi sisällöntuottajaksi tai toimijaksi, lähetä vapaamuotoinen hakemus toimituksen sähköpostiin toimitus@geekgirls.fi.

Tervetuloa mukaan!

Nörttitytöt ry:n ja blogin puolesta

Tanja Koivula, Nörttitytöt ry:n puheenjohtaja