Nörttitytöt

Olen odottanut syyskuun 20. päivää koko kesän, siitä asti kun pelasin Wylde Flowersin demon läpi. Peli ilmestyy vihdoin huomenna kokonaisuudessaan Steamiin ja Nintendo Switchille. Se muistuttaa erittäin paljon megasuosittua Stardew Valleyta, mutta lisämausteena päähenkilö on noita. Isoäidin maatilalla auttamisen lisäksi keitellään rohtoja kellarissa ja öisin kokoonnutaan metsässä muiden noitien kanssa.

Kuva: Studio Drydock

Kuten Pelican Townissa, myös Fairhavenissa asuu paljon mielenkiintoisia hahmoja, joiden joukosta voi löytää myös oman puolison. Itseäni ilahdutti erityisesti, että pelistä löytyy ainakin yksi ei-binäärinen hahmo ja kaupungintalon seinää koristaa sateenkaarilippu.

Toisin kuin Stardew Valley, Wylde Flowers on 3D-peli ja jokaisen hahmon tuo eloon ääninäyttelijä. Mukana on sellaisia suuria nimiä kuin Darren De Paul ja Erika Ishii! 

Kuva: Studio Drydock

Yksi iso miinus pelissä on, ettei hahmon ulkonäköä voi muokata mitenkään. Kaupunkilaistyttö Tara jatkaa maanviljelyä ja puutarhanhoitoa lyhyessä mekossaan ja nahkatakissaan. Hahmon ulkonäön ja sukupuolen muokkaaminen olisi varmasti mieluisa ominaisuus monille.

Kylän kartta on hienon näköinen, muttei kovin informatiivinen. Pelin taidetyyli on jakanut mielipiteitä jyrkästi enkä itsekään heti lämmennyt sille, mutta katsokaa nyt näitä suloisia eläimiä.

Kuva: Studio Drydock

Kuten alussa mainitsin, arvosteluni perustuu pelkkään parituntiseen demoon, mutta se vaikutti erittäin lupaavalta enkä malta odottaa koko pelin kimppuun pääsemistä huomenna! Olen myös ahkerasti seurannut pelin kehittäjien Twitter-tiliä ja he selkeästi työstävät projektia rakkaudella.

Suosittelen Wylde Flowersia vahvasti kaikille kotoisten ja suloisten simulaatiopelien ystäville. Näen itseni käpertymässä teekupin kanssa pelin äärelle ja viettäväni siinä monia syysiltoja.

Studio Drydockin Wylde Flowers julkaistaan 20.9.2022 PC:lle (Steam) ja Nintendo Switchille.