Nörttitytöt
Kuvassa värikkäässä ruukussa oleva mehikasvi ja keraaminen paperipaino, jossa lukee "write without fear. edit without mercy."
Kuva: Unsplash

Kymmenenvuotias Nörttitytöt-yhdistys ja -blogi perustettiin aikoinaan antamaan tilaa naisten äänille nörttipiireissä. Moni asia on muuttunut, mutta pääasia ei: Tavoitteenamme on avoin ja inklusiivinen nörttikulttuuri. Vuosien varrella Nörttityttöjä on ollut tekemässä satoja kirjoittajien ja kymmeniä päätoimittajia, mutta kuluneiden pandemian hiljentämien vuosien aikana sekä kirjoittaja- että päätoimittajaporukka on joutunut koville, ja nyt kaipaammekin uusia virkeitä tekijöitä joukkoomme.

Kirjoittajaksi Nörttityttöihin:

Haluaisitko kirjoittaa kirja-arvosteluita tai pelianalyysejä? Tai kertoa nörtistä harrastuksestasi? Tai ehkä päästä haastattelemaan suosikki nörttikulttuurin tuottajaasi? Kelpaisiko ehkä merkintä CV:hen aktiivisuudesta blogin kirjoittajana ja suositus päätoimittajilta? Tai ehkä vain haluat päästä kirjoittamaan sydäntäsi lähellä olevista nörteistä aiheista. Siinä tapauksessa me tarjoamme sinulle valmiin yleisön ja päätoimittajiemme osaamisen postausten viimeistelyssä ja julkaisukuntoon hiomisessa. Helpoiten Nörttityttöjen kirjoittajajoukkoon pääsee mukaan lähettämällä liittymispyynnön FB-kirjoittajaryhmäämme. Vastaathan jäsenyyskysymyksiin huolella.

Päätoimittajaksi Nörttityttöihin:

Blogi ei pyöri ilman ahkeraa päätoimittajajoukkoamme, ja nyt etsimme koronan verottamiin riveihimme vahvistuksia. Päätoimittajan tehtäviin kuuluu postausten oikolukeminen, blogin kirjoittajien avustaminen teknisten ongelmien kanssa, omien postausten kirjoittaminen, blogin kehittämisen ideointi yhdessä muiden päätoimittajien kanssa sekä esimerkiksi teemaviikkojen suunnittelu ja toteutus. Edellytämme päätoimittajiltamme sujuvaa luku- ja kirjoitustaitoa sekä kykyä tehdä yhteistyötä muiden päätoimittajien kanssa. Erityisesti kaipaamme joukkoomme WordPress-osaajia. Kaikkiin tehtäviin perehdytetään, eikä mitään tarvitse osata etukäteen. Aikaa päätoimittajan tehtäviin kuluu noin 4-5h kuukaudessa. Jos juuri sinä olisit oikea henkilö Nörttityttöjen päätoimittajaksi, lähetä vapaamuotoinen hakemus toimituksen sähköpostiin toimitus@geekgirls.fi.

Nörttitytöt-yhdistys:

Yhdistyksen tarkoitus on mahdollistaa blogin toiminta rahallisesti, sekä järjestää jäsenilleen toimintaa esimerkiksi lukupiirien ja elokuva- ja peli-iltojen muodossa. Pandemiavuodet ovat hiljentäneet monen yhdistyksen toimintaa, ja Nörttitytöilläkin on nyt edessä uusi alku toiminnan käynnistelyssä. Jos siis haluat olla mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa Nörttityttöjen toimintaa, tai osallistua jo olemassa olevaan toimintaan, tai ihan vain olla mukana mahdollistamassa blogin pyörimisen jatkossakin, tervetuloa mukaan yhdistykseen! (Yhdistyksen jäsenyys ei ole edellytys kirjoittajaksi tai päätoimittajaksi pääsemiselle.)

Yhdistykseen voi liittyä näin: Maksa jäsenmaksu alle olevien ohjeiden mukaan ja lähetä sähköposti yhdistyksen sihteerille (yhdistys@geekgirls.fi). Ilmoita viestissä nimesi, kotikuntasi ja se, että haluat jäseneksi. Vahvistamme jäsenyytesi seuraavan hallituksen kokouksen jälkeen sähköpostitse.

Maksun saaja: Nörttitytöt ry
IBAN: FI06 7997 7993 1494 21
Summa: 10,00 e (yksityishenkilöt) TAI 25,00 e (yhdistykset)
Viesti: koko oma nimesi ja paikkakuntasi sekä sana jäsenmaksu, esim. “Nella Adalmiina Nörtti, Helsinki, jäsenmaksu”

Tervetuloa mukaan toimintaan, ja aurinkoista kesän alkua!

Nörttitytö ry:n ja blogin puolesta

Katinka Sarjanoja

Nörttitytöt ry:n puheenjohtaja