Nörttitytöt

Fantasiateemaiset RPG-pelit ovat aina olleet lempigenreni – Dungeon Siege, Baldur’s Gate, Elder Scrolls, Dragon Age, Witcher, jne… Näiden pelien pariin palaan aina uudestaan ja uudestaan. Aloitin juuri Skyrimin alusta, en edes osaa sanoa kuinka monennen kerran. Tällä kerralla viime vuonna ilmestynyt juhlaversio tarjoaa sentään uutta sisältöä kalastamisen ja selviytymispelimoodin myötä.

Genren suurena fanina riemastuin kovasti kuullessani uutisia uudesta RPG-pelistudiosta nimeltään Rebel Wolves. Heidän ensimmäinen projektinsa, joka on parhaillaan työn alla, vaikuttaa lupaavalta.

CD Projekt Redissä pitkään työskennellyt Konrad Tomaszkiewicz perusti Rebel Wolvesin yhdessä muiden pelialan veteraanien kanssa. He ovat työskennelleet aiemmin mm. Witcher 3:n ja Cyberpunk 2077:n parissa. Witcher 3 on laadukas fantasiapeli ja yksi kaikkien aikojen lempipeleistäni. Cyberpunk taas tunnetusti floppasi pahasti.

Rebel Wolvesin tavoitteena on tehdä asiat eri tavalla kuin peliteollisuudessa yleensä ja ajatella aina ensin tiimin etua. “Onnelliset ihmiset tekevät hyviä pelejä” on minunkin mielestäni loistava filosofia. Pelialalta kuulee paljon ei niin imartelevia tarinoita eri firmojen ongelmista ja surkeista työoloista. Toivottavasti positiivinen ilmapiiri pysyy ja näemme tulevaisuudessa paljon hyviä pelejä.

Rebel Wolvesin missiona on luoda mahtavia virtuaalisia maailmoja ja unohtumattomia tarinoita sekä herättää syviä tunteita. Lisäksi heillä on niinkin vaatimaton missio kuin koko RPG-genren vallankumous.

Ensimmäinen työn alla oleva projekti on Unreal Engine 5:llä rakennettu suuren budjetin tarinavetoinen synkän fantasian RPG-saaga, joka ilmestyy PC:lle ja seuravan sukupolven konsoleille.

Synkkä fantasia on termi, joka vetoaa minuun kovasti. Rakastan tarinavetoisia pelejä ja tämä projekti kuulostaa kaikin puolin siltä, että se tulee uppoamaan minuun täysillä. Odotan innolla, mitä nämä Witcher-veteraanit saavat aikaiseksi.

Saa nähdä, mitä heidän suurten lupaustensa saralla tapahtuu, mutta minun mielenkiintoni on ainakin herännyt. Aion pitää silmäni ja korvani auki Rebel Wolves -uutisille. Lupaan myös kirjoittaa peliarvostelun blogiin, kunhan he ovat saaneet ensimmäisen projektinsa pakettiin, mutta sitä saamme vielä odottaa.