Joulu tulee, ja joulukalentereita pitää pikkuhiljaa alkaa suunnitella. Varsinkin, jos haluaa tehdä kalenterinsa itse, kannattaa asialle uhrata pari ajatusta jo ennen joulukuun alkua. Tänään Aino ja Katinka kertovat omista itsetehdyistä joulukalentereistaan.

Kuvassa teepusseja
Kuva: Pixabay

Maailman paras teejoulukalenteri

Näin kaksi vuotta sitten kaverini luona teejoulukalenterin, jonka hän oli saanut ystävältään: tuo ystävä oli marssinut teekauppaan ja ostanut 24 teelaatua ystäväänsä ilahduttaakseen. Rakastuin ideaan, mutta teetä suhteellisen vähän (vaikka kyllä innokkaasti) juovana tuollainen määrä teetä olisi minulle aivan liikaa, ja se maksaisikin jo aika paljon. Päädyin siis kotikutoisempaan ratkaisuun: seuraavan vuoden marraskuussa kyselin Facebook-seinälläni, löytyisikö teevaihtareista kiinnostuneita. Teimme neljästään kalenterin, eli kaikkien tarvitsi valita kotoaan 3 * 8 teelaatua, pakata kustakin pieni näyte ja toimittaa postitse tai polkupyöräilemällä oma kalenterinkolmanneksensa kaikille muille kolmelle. Pääsin yhdistämään kaksi mieliharrastustani, teen ja postin lähettämisen/saamisen.

En vihaa muutenkaan aamuisin heräämistä, mutta en ole kyllä koskaan aiemmin herännyt herätyskelloon niin innoissani kuin viime joulukuussa. Joka aamu uutta teetä, jonka joku kaverini on minulle valinnut!

-Aino Haavisto

Kuvassa suklaakonvehteja
Kuva: Pixabay

Suklaajoulukalenteri suosikkisuklaasta

  1. Osta kaupan paras suklaarasia, tai siis paras niistä rasioista, joissa on noin 24 suklaata per kerros. Jos suosikkirasiasi on kovin pieni, osta kaksi, ja aseta ne vierekkäin kalenteriksi.
  2. Piirrä konvehtien sijainnit läpinäkyvään muoviin tai läpikuultavaan paperiin, jota pidät konvehtirasian yläpuolella.
  3. Piirrä pahville luukkujen paikat tuon luonnoksesi avulla (muista varoa, ettet tee kalenterista rasian peilikuvaa tai muuta hassua)
  4. Koristele kalenterin kansipahvi piirtämällä tai liimaamalla siihen haluamasi kuva. Numeroi luukut.
  5. Leikkaa luukuista askarteluveitsellä auki kolme sivuista.
  6. Nauti! 

-Aino Haavisto

Kuvassa kahdet kirjoneulesukat
Vasemmalla Taimitarhan 2019 kalenterisukat, oikealla 2020 kalenterisukat. Kuvat: Katinka Sarjanoja

Joulukalenterivillasukat

Joulukalenteri voi myös olla joulukuun aikana tehty käsityö. Olen jo parina vuotena osallistunut FaceBookissa Niina Laitisen Taimitarha-ryhmän joulukalenterisukka-neulontaan. Laitinen julkaisee 1.-24.12.joka aamu pätkän neuleohjetta sekä kirjoneule- että pitsisukkaa varten. Yksittäisten päivien neulepätkät ovat helppoja ja aloittelijaystävällisiä, eikä niiden tekemisessä mene kovin kauaa. Kun joka päivä neuloo ohjeluukun, on aattona valmiit sukat puettavaksi omaan jalkaan tai paketoitavaksi. Vähän reippaampi neuloja ehtii hyvin tehdä sekä kirjoneule- että pitsisukat.

-Katinka