Olisitko sinä yksi uusista päätoimittajista, kirjoittajista tai hallituslaisistamme? (Kuva: Unsplash.)


Nörttitytöt-blogi ja yhdistys täyttävät pian kymmenen vuotta. Olemme tehneet upeaa journalismia satojen kirjoittajien ja kymmenien päätoimittajien voimin ja raivanneet tilaa inklusiivisemmalle, avoimemmalle nörttikulttuurille. Haaveenamme on tehdä samaa myös jatkossa – mutta nyt tarvitsemme myös sinua!

Pandemia on koetellut Nörttityttöjenkin turnauskestävyyttä. Emme ole päässeet järjestämään kasvokkain tapahtuvaa toimintaa ja siksi myös uusien jäsenten löytäminen on ollut tavallista haastavampaa. Yhdistyksen hallitus kaipaisikin uusia käsipareja ja myös päätoimittajajoukkomme vahvistuksia. Yhteisömme on ihana, mutta se kaipaa myös tuoreita tekijöitä!

Siksi kutsummekin juuri sinut mukaan!

Mitä, miksi, miten?

Nörttitytöt-blogi on avannut nörttimaailman saloja jo melkein kymmenen vuoden ajan. Blogi perustettiin aikoinaan, jotta myös naisten ääni nörttikulttuurissa saataisiin esiin ja nörttinä oleminen näyttäytyisi myös naisille hyväksyttynä ja merkityksellisenä. Blogimme on kasvanut paljon ja me tekijät sen mukana. Perusasiat eivät kuitenkaan ole muuttuneet. Uskomme edelleen, että Nörttitytöillä on tärkeä paikka nörttikulttuurissa.

Haemme nyt joukkoomme innostuneita kirjoittajia, uusia päätoimittajia ja erityisesti uutta väkeä hallitukseemme vuodelle 2022. Myös jäseneksi liittyminen blogin taloudellisten kulujen kattamiseksi on tärkeä tapa tukea toimintaamme ja ilahdumme myös siitä! Kirjoittajana tai päätoimittajana toimiminen ei kuitenkaan vaadi yhdistyksen jäseneksi liittymistä.

Päätoimittajan tärkeimpiä ominaisuuksia on kirjoittamisinto, kyky toimia yhdessä muiden päätoimittajien kanssa, kiinnostus ideoida uusia juttuja, oikolukutaidot ja resurssit avustaa blogin kirjoittajia erinäisissä julkaisuun liittyvissä asioissa. Kaiken kanssa autetaan eli ei tarvitse osata kaikkea heti. Päätoimittajat tekevät yhteistyötä Nörttitytöt ry:n hallituksen kanssa.

Hallituksessa jaossa ovat puheenjohtajan, taloudenhoitajan ja sihteerin pestit, joihin kaikkiin saat hyvän perehdytyksen ja tukea koko hallitustyöskentelyn ajan.

Nörttityttöjen kautta kirjoittajana, päätoimittajana tai hallituksen jäsenenä saat:

– hyviä kavereita ja verkostoja

– vaikuttavan merkinnän CV:hen

– pääsyn paikkoihin, joihin et ole unelmoinut pääseväsi (tai tiennyt haluavasi), kuten vaikkapa lehdistönäytöksiin, coneihin tai mystisiin seikkailuihin!

– vapauden kirjoittaa aiheista, jotka itseäsi kiinnostavat: kerrankin on etua avautua nörteistä aiheista, ja muut vielä innostuvat niistä kanssasi!

– uusia taitoja / vanhojen taitojen ylläpitomahdollisuuksia

– mahdollisuuden arvostelukappaleisiin (kunhan niistä myös kirjoittaa)

Eikä siinä vielä kaikki:

– Nykyisessä työelämässä/työnhaussa on hyötyä kokemuksesta eri palvelujen kanssa.

– Monilla työpaikoilla arvostetaan paljon someosaamista ja kirjoitustaitoa, mutta se pitää osata tuoda esiin.

– Pääset toteuttamaan itseäsi ja tekemään tärkeää työtä nörttikulttuurin sydämessä.

Hommaan vaaditaan lähinnä omaa kiinnostusta blogia kohtaan. Mitä useampi henkilö blogia on tekemässä, sitä vähemmän yhdellä henkilöllä on puuhaa. Tsemppaamme toisiamme ja apua saa pyytämällä aina.

Jäseneksi liittyminen & jäsenmaksu

Blogin pyörittäminen vaatii jonkin verran rahaa joka vuosi. Kaikki päätoimittajamme ja kirjoittajamme ovat vapaaehtoisia, mutta verkkosivujen ylläpitäminen maksaa, ja lisäksi yhdistys on järjestänyt muun muassa syntymäpäivien kunniaksi avointa tekemistä ja turvasatama-levähdyspisteitä conien yhteydessä. Jäseneksi liittymällä ja jäsenmaksun maksamalla tuet kaikkea tätä!

Jos olet jo jäsen, maksa jäsenmaksu näillä tiedoilla:

Maksun saaja: Nörttitytöt ry
IBAN: FI06 7997 7993 1494 21
Summa: 10,00 e (yksityishenkilöt) TAI 25,00 e (yhdistykset)
Viesti: koko oma nimesi ja paikkakuntasi sekä sana jäsenmaksu, esim. “Augusta Ada King-Noel, Lontoo, jäsenmaksu”

Jos et vielä ole jäsen, tai olet epävarma jäsenyysstatuksestasi, maksa jäsenmaksu edellä olleiden ohjeiden mukaan ja lähetä sähköposti yhdistyksen sihteerille (yhdistys@geekgirls.fi). Ilmoita viestissä nimesi, kotikuntasi ja se, että haluat jäseneksi. Vahvistamme jäsenyytesi seuraavan hallituksen kokouksen jälkeen sähköpostitse.

Mikäli nörttikulttuurin edistäminen kiinnostaa, ota rohkeasti yhteyttä! Yhteyden saa laittamalla sähköpostia osoitteeseen toimitus@geekgirls.fi tai yhdistys@geekgirls.fi. Tavoitat meidät myös Nörttityttöjen FB-sivun kautta.

Jos haluat liittyä mukaan hallitukseen tai tulla tutustumaan toimintaan, tule ihmeessä seuraavaan hallituksen kokoukseen! Se järjestetään 20.9.2021 klo 18-20 Nörttityttöjen Discordissa, jonne pääset tästä linkistä.

Ihanaa syksyä kaikille!

Nörttitytöt ry:n & blogin puolesta,

Vehka Kurjenmiekka
nykyinen puheenjohtaja