Nörttitytöt

Kauhu ja musiikki kulkevat yleensä käsi kädessä, ja kauhusta ammennetaan musiikkimaailmaan paljon. Usein ensiajatus kauhusta saattaa olla raskassointuinen hevi tai selkäpiitä karmivat ujeltavat äänimaailmat, mutta joskus ei edes tajua vastaanottavansa kauhua, kun kuuntelee esimerkiksi radiosta jotain tuttua pophittiä. Aiemmin viikolla puhuimme aloittelijaystävällisestä kauhusta, listasin tämä silmällä pitäen viikon päätteeksi helposti lähestyttäviä kauhuteemaisia kappaleita, joilla vielä fiilistellä kulunutta viikkoa.

  • Michael Jackson – Thriller

Popin kuninkaan tunnettu korvamato tuskin jättää ketään kylmäksi. Kappale täyttää ensi vuonna kunnioitettavat 40 vuotta.

  • Rocky Horror Picture Show – Time warp

The Rocky Horror Picture Show on Jim Sharmanin ohjaama kulttimaineen saanut satiirinen tribuutti scifille ja B-luokan kauhuelokuville. Elokuva on teemaltaan kauhu- ja musikaalielokuva ja se on julkaistu vuonna 1975.

  • Billie Eilish – Bury a friend

Billie Eilish on monille tuttu ääni radioaalloilta. Nuori tähti on iästään huolimatta tehnyt kappaleita jo vuosia. Musiikissaan Eilish yhdistelee sulavasti poppia synkkiin kauhusta vaikutteita ottaviin elementteihin.

  • Broken Peach – Remains of the day (Original: Danny Elfman/Corpsebride)

Suurelle yleisölle vielä varsin tuntematon Broken Peach on espanjalainen seitsemän hengen muodostama coveryhtye, joka on kerännyt suosiota erityisesti kauhu- ja halloween-teemaisilla esityksillään. Kappaleen on alun perin säveltänyt ja sanoittanut Danny Elfman ja se on ollut tunnuskappale elokuvassa Corpse Bride.

  • Jazmin Bean – Saccharine

Jazmin Bean on musiikkimaailmalle vielä melko tuore tulokas. Ei-binääri laulaja-lauluntekijä on musiikin ohella kerennyt lanseerata äitinsä Angie Adamsin kanssa oman vegaanisen ja cruelty freen kosmetiikkabrändin Cult Candy Cosmeticsin.

HUOM. Jos kärsit kovasta veri-/hammaslääkärikammosta, suosittelen skippaamaan tämän videon.

  • Lordi – Hard rock hallelujah

Rovaniemeläinen vuonna 1992 perustettu Lordi osoitti vuoden 2006 euroviisuvoitollaan, kuinka kauhulla voidaan sukeltaa myös isojen massojen sydämiin. Kauhu taipuu siis moneen ja vain mielikuvitus on rajana siinä, miten tätä loistavaa genreä voikaan hyödyntää kaikessa taiteessa ja kulttuurissa.