LeukaRentoutin latausalustansa kanssa. Kuva: Elisa Wiik

Törmäsin ennen joulua Facebookissa mainokseen Kipukaupan LeukaRentouttimesta. Laite on tarkoitettu erityisesti leuan, purentalihasten ja kaulan lihasten hierontaan ja rentouttamiseen, ja kiinnostuin heti. Puren usein yöllä hampaitani yhteen ja päivälläkin huomaan usein jännittäväni kaulaa ja kasvon lihaksia. Välillä se johtuu stressistä, välillä kasvomaskin pitämisestä ja välillä vain huonosta ergonomiasta. Laite siis tuntui olevan juuri minulle suunniteltu.

Koska Facebook-mainoksiin ei useinkaan voi luottaa, tein ensin pientä tutkimusta. Luin muiden ostajien kommentteja ja löysin sekä Kipukaupan omia että bloggaajien kanssa kaupallisessa yhteistyössä tehtyjä videoita. Loppujen lopuksi olin sen verran vakuuttunut, että tilasin sen itselleni joululahjaksi.

Tein tilauksen viikonloppuna juuri ennen jouluviikkoa ja olin varautunut odottamaan laitetta aika pitkäänkin. Toimitus oli kuitenkin supernopea ja sain laitteen lähipostiini vielä ennen joulua! Olen sen jälkeen käyttänyt sitä silloin tällöin, mutta viime aikoina olen alkanut käyttää sitä joka ilta.

Rentoutin muistuttaa ulkoasultaan hieman joystick-peliohjainta ja sopiikin muotoilunsa takia hyvin käteen. Se on sopivan pienikokoinen, mutta on kuitenkin yllättävänkin painavahko. Sitä kyllä silti jaksaa käyttää itse hyvin parikymmentä minuuttia, joten paino ei ole mikään kynnyskysymys. Laitteessa on neljä pientä silikonitattia, jotka pyörivät myötä-ja vastapäivään. Ne tarrautuvat hellästi ihoon ja vaivaavat ihoa kuin taikinaa ikään. Rentouttimessa on kaksi eri nopeusvaihtoehtoa ja siihen voi myös saada tärinän päälle.

Hierontapäät. Ohjevihkosessa materiaaliksi sanotaan silikoni, nettisivuilla lateksi. Allergisten kannattanee varmistaa. Kuva: Elisa Wiik

Itse käytän pelkästään hitaampaa vaihtoehtoa tärinän kanssa. Nopeampi vaihtoehto on minulle liian nopea, se ei enää tunnu hyvältä. Päällä ollessaan laitteesta kuuluu surina, mutta se on aika maltillinen ääni ja Rentoutinta käyttäessä voi hyvin katsoa samaan aikaan telkkaria. Olen pääasiallisesti käyttänyt sitä leukaperiin, kaulaan ja kallonpohjaan ja se tuntuu todella hyvältä. Vaivaaminen on aika lempeää, mutta jos joku paikka on oikein jumissa niin se saattaa tuntua vähän kipeältäkin. Painetta voi tietysti säädellä sen mukaan, miten kevyesti laitetta pitää kädessään.

Päätäkin LeukaRentouttimella voi hieroa, eivätkä hiukset tarraudu siihen kiinni ollenkaan! Kaikista hämmentävintä on se, että laite on vedenkestävä ja sitä voi käyttää päänhierontaan esimerkiksi suihkussa. Tätä olen kokeillut kerran, mutta käytän rentoutinta kuitenkin mieluummin kuivalle iholle ja päänahalle. Niskaa ja hartioitakin voi hieroa, mutta siihen kyllä tarvitaan toisen ihmisen apua. Itselläni ainakin laitteen muoto, paino ja käsien vaikea asento eivät tuottaneet tarpeeksi hyvää lopputulosta.

LeukaRentouttimen mukana tulee latausasema, jossa laitetta voi kätevästi säilyttää käyttökertojen välillä. Se ei kuitenkaan ole vedenkestävä, joten rentoutinta ei saa laittaa asemaan märkänä. Mukana tulee myös USB-latausjohto, jonka toisen pään voi laittaa kännykän laturiin kiinni. Akku kestää tunnin verran ja lataus kolme tuntia. Rentouttimessa on myös automaattinen aikakytkin, joka sammuttaa laitteen kymmenen minuutin käytön jälkeen. Se on toki hyvä, ettei laite jää vahingossa päälle pitkiksi ajoiksi, mutta on se silti hieman ärsyttävää. Yleensä hieron naamaani noin parikymmentä minuuttia kerrallaan, niin laite sammuu kerran välissä.

Olen käyttänyt LeukaRentoutinta vielä suhteellisen lyhyen aikaa, joten pitkän aikavälin vaikutuksista en osaa vielä sanoa mitään. Sen käyttö kuitenkin tuntuu hyvältä ja se nimensä mukaan rentouttaa kasvojen ja kaulan lihaksia. Aion kyllä jatkaa sen säännöllistä käyttöä. Ostaessani laite oli tarjouksessa ja se kustansi 69,90 euroa. Tarjous on edelleen voimassa, mutta joulun jälkeen laitetta ei ole nyt hetkeen aikaan ollut saatavilla kuin ennakkotilauksina, sillä erä on ollut jumissa matkalla. Nyt kuitenkin Kipukaupan sivujen mukaan erä on päässyt liikkeelle ja helmikuun alussa sitä pitäisi olla taas saatavilla. Ennen ostoa kannattaa kuitenkin tarkistaa tuotteen sivuilta lista syistä, jolloin laitetta ei voi käyttää. Niihin sisältyvät esimerkiksi ihottuma ja tulehdus.