Koko kirjasto. Kuva: Nita Mäenpää

Yhtä kotini huoneista kutsutaan kirjastohuoneeksi. Se sisältää myös muita tavaroita, mutta suurimman osan pinta-alasta vievät kirjat ja sarjakuvat. Isoja kirjahyllyjä on kolme, minkä lisäksi huoneen nurkassa kököttää kapea mangahylly. Huoneessa on opiskeluaikoina kierrätyskeskuksesta löytämäni vihreä nojatuoli, josta saan alituiseen kilpailla kissojen kanssa.

Fantasiakirjat. Kuva: Nita Mäenpää

Ikkunan viereisessä hyllyssä on enimmäkseen fantasiakirjallisuutta, jota vartioi kirpputorilta löydetty lukupöllö. Valaistussa hyllyssä taas on paljon historiaa käsittelevää tietokirjallisuutta. Siellä asustelee pronssinen paperipainoversio maailman vanhimmasta säilyneestä sukelluspuvusta, Wanhasta Herrasta.

Tietokirjat. Kuva: Nita Mäenpää

Keskimmäisessä hyllyssä odottavat seuraavaksi lukuun menevät kirjat. Luen kausittaisina puuskina paljon tietynlaista kirjallisuutta, ja tällä hetkellä menossa on fantasiabuumi. Pinossa odottavat esimerkiksi Brandon Sandersonin Usvasyntyinen-sarjan seuraavat osat sekä V.E. Schwabin Shades of Magic -sarjan viimeinen osa. 

Lukujono. Kuva: Nita Mäenpää