Pitkään mietin minkä hyllyn otan, kirjahyllyn? Jos niin minkä osan siitä? Käsityöhyllyn? Larppiproppien hyllyn? Elokuvahyllyn?

Lopulta vastaus oli aika itsestään selvä. Lohikäärmeet! Vaan sitten tulikin pohdittavaksi kuvaanko lohikäärmehyllyn vai lasketaanko sohvan selkänoja, jossa meidän pehmolohikäärmeet asustavat.

Minulle ovat aina lohikäärmeet olleet Se Juttu. Vanhin omistamani lohikäärme on yli 30 vuotta vanha pehmolelu. Taloudessa löytyy pehmolelua, koristetta, astiaa ja vaikka mitä muuta lohikäärmettä. Jokaisella on nimi ja minä jopa muistan ne.


Kuva: Jenni Leivo.


Keittiössä on aina ollut Vartija, mutta keittiöremontin yhteydessä hänen paikkansa lähti. Uutta paikkaa ei tahtonut löytyä, kunnes Ikea antoi idean. Ja siinä se on. Lohikäärmehylly. Siihen on kerätty isompia koristelohikäärmeitä, tärkeimpinä voisin sanoa ylhäällä vasemmalla Vartija ja ylhäällä etuoikealla lapseni tarhassa itse tekemä savilohikäärme Möykky. Yksi on valitettavasti kuvasta poissa, nimittäin remontin takia evakkoon mennessä yksi lohikäärmeistä sai siipeensä. Hän on korjattavana, mutta ei ole vielä päässyt takaisin hyllyyn.