Työskentelen pelitutkijana Tampereen yliopistossa ja rakastan omaa työhuonettani! Nyt korona-aikana olen tehnyt paljon etätöitä kotona, mutta aina silloin tällöin pääsen käymään myös yliopistolla paikan päällä. 

Kuva: Elisa Wiik.

Varsinaista ammattikirjallisuutta en ole ehtinyt vielä kovin paljon kerryttämään, joten hyllyillä on hyvä pitää esillä kaikkea muutakin kivaa. Kirjapuolella on lähinnä kiinnostavia graduja, väitöskirjoja ja tutkimusraportteja sekä artikkelikokoelma ainoasta Solmukohdasta, johon olen osallistunut. Erikoispaikalla ovat pelikasvattajan käsikirjat, harvinainen englanninkielinen versio Elina Lappalaisen Pelien valtakunnasta, Tampere Kupliista ostettu Beyond Game Culture -sarjakuva ja Minun pelihistoriani -kirja, jonka tekemiseen osallistuin opiskeluaikanani.

Kuva: Elisa Wiik.

Kirjojen yläpuolella on figuhylly, jonka oikealla puolella on keräämiäni digitaalisten pelien naishahmoja: Ciri ja Triss Witcher kolmosesta, Chell Portalista ja Aloy Horizon: Zero Dawnista. Vasemmalla puolella on itse hamahelmistä tekemäni Aloy, ystäväni tuunaama game researcher -barbie (alun perin game developer) ja Japanin konferenssimatkalta ostetut figuurit ja lelut. Niissä on siis Soma Yukihira animesarjasta Food Wars, Yotsuba-tyttönen sekä Danbo-robotti mangasarjasta Yotsuba&, pelihahmo Kirby ja random söpö kissa. Kumpaakin hyllyä on vielä somistamassa niin ikään Japanista ostetut pikkuliinat, joissa on kuvia Neko Atsume -pelistä.

Kuvituskuva kirjahyllyssä olevasta Mollymauk Tealeaf -figuurista.
Kuva: Elisa Wiik.

Kolmannessa kuvassa on sitten oman hyllynsä saanut figuuri Critical Rolen Mollymauk Tealeaf -hahmosta, koska olen sarjan suuri fani, ja se figuuri on vaan todella päheä!