Heippa! Minulla on viisi kirjahyllyä sekä DVD-torni enemmän tai vähemmän järjestyksessä (ai kuinka kivoja muutot ovatkaan). Kirjahyllyissä komeilevat niin DVD:t, kirjat kuin mangasarjatkin unohtamatta edellisten sukupolvien Playstation-pelejä. Tornissa puolestaan komeilevat blurayt ja PS4-konsolin pelit. Valitsin kuitenkin tänne jaettavaksi vain sekametelihyllyni, koska se kertoo parhaiten monipuolisesta kirjamaustani!

Sekametelihyllyssä on löytöjä divareista ja alennusmyynneistä. Kuva: Sonja Heikkinen.

On totta, että fantasiaa ja mangaa löytyy kaikista eniten hyllyistäni, kuten Tulen ja jään laulut, Harry Potterit ja Kaksoisauringot sekä läjäpäin One Piece -mangaa. On tietenkin myös dystopiaa, dekkareita ja muita mangasarjoja aikamoinen kattaus. Sekametelihyllyssä edustavat niin luetut kuin lukemattomatkin kirjat ja ne ikuisuusprojektit, jotka ovat yhä työn alla (Sherlock Holmes muun muassa)! Rakkaimpia kirjojani kyseisellä hyllyllä ovat Douglas Adamsin Linnunrata-sarja sekä Matka maailman ympäri 80 päivässä Jules Verneltä, joista erityisesti ensimmäiseksi mainittu kuuluu ehdottomasti suosikkikirjoihini. Myös Deborah Spungenin Nancylla on erityinen paikka sydämessäni.

Tämän sekahyllyn kootut ovat pääasiassa ale-koreista ja poistomyynneistä ostettuja – taitaa joukossa olla myös kirjaston poistokin. Esimerkiksi mainittu Nancy taas löytyi divarista. Voisin siis väittää erityisesti tämän hyllyn kertovan, että olen toisinaan hieman heikkona erilaisiin löytöihin, jonka seurauksena hyllyyn saattaa ilmestyä kaikenlaista!

Haluaisin kovasti esitellä teille kaikki hyllyni, varsinkin Tolkienille omistetun hyllyn, mutta ei makeaa mahan täydeltä. Kuten sanottua, valitsin tämän kertomaan siitä, että aina voi ylittää hieman genrerajoja ja tehdä löytöjä, ja hieman siitäkin, ettei luova kaaoskaan aina näytä katasrofilta, vaikka niin voisi kuvitella. Jos tästä hyllystä pitäisi suositella paria kirjaa: ehdottomasti Linnunrata, mutta villinä korttina myös Antti Tuomaisen Mies joka kuoli, joka iski itseeni hieman “jälkijunassa” mustalla  huumorillaan. Ei kirja voi olla huono, jos siinä on hurja takaa-ajokohtaus Haminan kaupungissa!

Hyvää joulua ja mukavia luku- ja leffahetkiä teille kaikille!