Nörttitytöt

Minulla on… paljon kirjoja. Kirjat ovat minulle kodikkuuden kenties tärkein ilmentymä. Lapsuudenkodissani oli hyllymetreittäin kirjoja sekä lapsille että aikuisille, ja omaan kotiin muutettuani olen vuosien saatossa mahduttanut 26 neliömetriin mahdollisimman paljon hyllytilaa. Näissä kuvissa näkyykin siis vain osa kirjahyllyistäni. Käytän hyllyjä myös muuhun säilytykseen: esimerkiksi kesäisin parvekkeella olevista kasveista osa löytää talvipaikan Lundia-hyllyltä, ja punaisessa matkalaukussa asuu ompelukone. 

Käytän kuvassa näkyvää Lundiaa myös yöpöytänä. Alimmalla hyllyllä ovatkin sillä hetkellä lukuvuorossa olevat ja lukuvuoroa odottavat kirjat – sekä myös lukulaitteeni, koska vaikka pidänkin eniten paperisista kirjoista, ovat e-kirjat myös suuri ilo. Sotkuisesti kahdessa rivissä asuvat kirjat hyllyä ylempänä odottavat myös lukuvuoroaan. Sain keväällä luettua siitä monta kirjaa pois, mutta heti kirjastojen avauduttua uudestaan olen ollut aivan koukussa kirjaston varauksiin, ja kirjoja on myös tullut ostettua enemmän kuin yleensä. Yritän kuitenkin pikkuhiljaa lukea myös omia lukemattomia kirjojani. 

Lähikuvassa on hylly, johon olen sijoittanut osan tämänhetkisistä lempikirjoistani. Tykkään pitää tällaista hyllyä, jossa on edustettuna tämänhetkinen kirjamakuni.