Olen viime vuosina pikkuhiljaa luopunut fyysisistä kirjoista siirryttyäni vannoutuneeksi Kobo-lukulaitteen faniksi. Jäljellä on kuitenkin otanta eri tavoin merkityksellisistä teoksista: isomummin ensin minulle ääneen lukemat ja lopulta perimäni Muumi-romaanit, Robin Hobbin signeeratut teokset, kovasti kolahtaneet klassikot Sylvia Plathista Irvine Welshiin, ja niin edelleen.

Joukosta löytyy myös englanniksi kääntämäni kahvipöytäkirja suomalaisten pelien historiasta (jota saattaa vielä löytyä suomeksi ja/tai englanniksi Vapriikin museokaupasta – varmuutta asiasta ei minulla tällä hetkellä ole). Valkoinen Control- ja musta Chaos-boksi ovat mainion Unstable Unicorns -korttipelin lisä-/jatko-osia. Osallistuin aikanaan peruspelin joukkorahoitukseen, ja luonnollisesti myös näitä piti “kickstartata”.

Kirjojen lisäksi hyllyä asuttavat monet merkitykselliset hahmot. NASAn Lego-naiset olivat joululahja ystävältä, appiksella ohjailtavan BB-8:n taas puolisoni sai lahjaksi äidiltäni. Hyllyssä viihtyy myös barcelonalaiselta kierrätystaiteen torilta kotiuttamani robotti. Ehkä omituisin ja samalla tärkein asukki on harmaa pehmokissa, jonka poskiin olen painellut talteen irronneina löytyneitä kissanviiksiä jokaiselta elämäni kissalta.