Kuvassa on hyvin spefiin keskittynyt lempparikirjojeni hylly. J.K. Rowlingin Harry Pottereista olen lukenut ensimmäiset neljä osaa yli 10 kertaa uudelleen, viimeisimmäksi Jim Kayn kuvittamina versioina. Pidän edelleen Rowlingin kirjoista, vaikkakaan en hänen negatiivisista kommenteistaan transihmisiä kohtaan. Harkitsin kyllä pitkään, pitäisikö siirtää Potterit pois lempparihyllyltä. 

Hyllylle on tänä vuonna liittynyt pari uutuusteostakin, Anniina Mikaman Tinasotamiehet, Kim Liggettin Armonvuosi ja Margaret Rogersonin Kirjojen tytär, jotka kaikki saivat 5/5 tähteä. Näistä löytyy niin aikamatkustusta ja kovaa scifiä kuin romanttista fantasiaa ja ahdistavaa dystopiaakin.

Näin itsenäisyyspäivään sopien on syytä nostaa esille kotimaisia kirjoja. Niitäkin löytyy runsaasti suosikkieni joukosta. Terhi Tarkiaisen Pure mua, Siiri Enorannan Nokkosvallankumous, Jaakko Markus Seppälän Lemen ja Johanna Sinisalon Auringon ydin ovat jopa saaneet nimmarit kirjailijoiltaan, ollen näin koko kirjahyllyni tärkeimmät aarteet. Pitäisi metsästää nimmarit vielä Magdalena Hailta, Emmi Itärannalta ja Anniina Mikamalta. 

Monien näiden kirjojen ensilukemiseen liittyy myös rakkaita muistoja: sain Liekehtivän pikarin ilmestymisvuonnaan palkaksi vahdittuani isosiskoni esikoispoikaa. Siskoni oli sairaalassa synnyttämässä kummipoikaani. Olin silloin 15.