Tänä vuonna Nörttityttöjen shelfie-joulukalenteri esittelee hyllyjä. Kirjahyllyjä, pelihyllyjä, kaikenlaisia nörttien hyllyjä. Ensimmäisessä luukussa kurkistetaan Annan hyllyyn. ⁠

Kuvassa kirjoja hyllyssä

Valitsin joulukalenterin shelfien kohteeksi sarjakuvahyllyni, joka on sekalaisuudestaan huolimatta tiukkaan kuratoitu läpileikkaus lempisarjakuvistani.

Olen aina rakastanut sarjakuvia. Lapsena luin klassikoita: Lucky Lukea, Tinttiä, Asterixia, Aku Ankkaa, Karvista, Tenavia. Myöhemmin tutustuin Don Rosan ilahduttavan yksityiskohtaisiin, värikkäisiin ja tunnelmallisiin Roope Ankka -tarinoihin. Teini-ikäisenä kolusin lähikirjaston sarjakuvahyllyä ja sukelsin Sandmaneihin ja Batman-tarinoihin.

Makuni sarjakuvien suhteen on edelleen hyvin eklektinen. Luen mielelläni niin suomalaisten kuin kansainvälisten tekijöiden teoksia, sekä strippejä että sarjakuvaromaaneja, niin käännettyä kuin alkukielistäkin sarjakuvaa, sekä amerikkalaisia supersankarisarjakuvia että suomalaisia indieteoksia.

Sarjakuvahyllyyni on valikoitunut yllättävän monta tositapahtumiin perustuvaa kirjaa: Armo, Persepolis, Pistoja, Relish, The fire never goes out ja Äideistä parhain ovat kaikki omaelämänkerrallisia tarinoita, Sisaret 1918 ja Kiki, Montparnassen kuningatar perustuvat historiallisiin tapahtumiin ja henkilöihin.

Sarjakuvassa on jotain maagista. Parhaimmillaan se yhdistää sana- ja kuvataiteen tavalla, johon mikään muu media ei pysty.