Jäseneksi hallitukseen!

Nörttitytöt ry:n vuosikokous järjestetään ensi vuoden alussa. Kokouksessa valitaan myös uusi hallitus. Hallitus kokoustaa Discordissa suunnilleen kerran kuukaudessa. Päätämme yhdistyksen varojen käytöstä, suunnittelemme toimintaa ja hyväksymme uudet jäsenet. Hallitustyö on mukavaa eikä se kuormita kohtuuttomasti. Samalla tutustut uusiin nörtteihin!

Mukaan voi tulla ilman aiempaa kokemusta yhdistystoiminnasta: tämä on hyvä paikka oppia! Jos kiinnostuit, laita sähköpostia osoitteeseen yhdistys[at]geekgirls.fi.

Tapahtumat ja toiminta

Nörttityttöjen yhdeksättä syntymäpäivää vietetään etänä pe-su 20.-22.11.2020. Tiedossa on yhteispelejä, tietokilpailu ja salamateemaluentoja. Aikataulu ja osallistumisohjeet löytyvät synttäreiden Facebook-tapahtumasta. Tervetuloa!

Tänä vuonna juhlimme etänä. Tarkoituksena on perjantaina pelata illalla internetin välityksellä ainakin Pictionarya ja Among Us -petturipeliä (jälkimmäinen maksaa Steamissa 3,99 euroa: https://store.steampowered.com/app/945360/Among_Us/ ). Lauantaina aloittelemme klo 17:00 tietovisan merkeissä. Tietovisa järjestetään joko Zoomissa tai Discordissa. Sen teemoina ovat nörttikulttuurin eri osa-alueet aina roolipeleistä kirjoihin ja neulomisesta Doctor Whohon. Sunnuntaina järjestetään Nörttityttöjen salamateemaluentoja, joissa osallistujat saavat pitää valitsemastaan nörttiaiheesta viiden minuutin luennon. Aloittelemme klo 15:00 ja lopettelemme, kun viimeinenkin luento on pidetty. Tämäkin järjestetään joko Discordissa tai Zoomissa. Viikonlopun aikataulu saattaa vielä muuttua ja mukaan ilmestyä muutakin tekemistä, mutta joka tapauksessa – oivalliset kemut tiedossa! Tervetuloa juhlimaan yhdessä!

18.11.2020 klo 18-20 Nörttityttöjen Kirjakerho (HKI, LIVE) tapaa Keskustakirjasto Oodin ryhmätila 2:ssa. Edellisen tapaamisen peruunnuttua kokoonnumme tälläkin kerralla keskustelemaan Deborah Harknessin romaanista Lumottu (A Discovery of Witches). Voit ehdottaa tapaamisessa seuraavaa kirjaa: teema on “kirjassa on sateenkaareva päähenkilö”. (Tapaamisen Facebook-tapahtuma.)

Vuoden nörttityttö

Vuoden nörttityttö -ehdokkaita etsitään marraskuussa. Nörttitytöt valitsee vuosittain Vuoden Nörttitytön eli henkilön tai tahon, joka on toiminnallaan edistänyt nörttikulttuuria. Voittaja valitaan ehdokkaista, joita blogin lukijat meille lähettävät. Ehdotuksen voit tehdä täällä.