Nörttitytöt
Rikoksen lyhyet jäljet -kokoelman tarinat sopivat oivallisesti vaikkapa työmatkalukemisiksi tai esimerkiksi joulukalenterina luettavaksi tarina kerrallaan. Kuva Lily Laine

Identiteettivarkauksia, murhia ja yksityisetsiviä. Mestarivarkaita, klooneja ja kreivejä. Rikoksen lyhyet jäljet esittelee kaksikymmentäneljä mysteeriä, joista jokainen on täsmälleen sadan sanan mittainen. Lyhyt konsepti pakottaa tiivistämään ja karsimaan kaikki turhat rönsyt. Jokaisen sanan on merkittävä jotain, jokaisella lauseella on oltava tarkoitus.

Rikoksen lyhyet jäljet kokoaa Jussi Katajalan, Mixu Laurosen, Tarja Sipiläisen ja Shimo Suntilan kirjoittamat mysteerit yksiin kansiin. Halutessaan lukija voi arvuutella, kuka on kirjoittanut mitäkin, sillä sisällysluettelo ja lyhyet kirjoittajaesittelyt on sijoitettu vasta tarinoiden jälkeen kokoelman loppuun.

Tämä pieni vihkonen on nopeasti luettu, mutta monet tarinat ovat pituuttaan suurempia ja jäävät mieleen. Raapalemitta on mielestäni mukavan raikas tapa mysteeritarinoille, suosittelen.

Jussi Katajala, Mixu Lauronen, Tarja Sipiläinen, Shimo Suntila: Rikoksen lyhyet jäljet – Sadan sanan mysteereitä (32 s.)

Osuuskumma, 2020

Kokoelma on saatu kustantajalta arvostelukappaleena.