Nörttitytöt
Mitä sitä lukisi, kun vaihtoehtoja on niin valtavasti? (Kuva: Unsplash.)

Suunnittelitko keväällä, että luet tänä kesänä vinon pinon kirjoja, mutta et ole vielä saanut aloitettua? Odottaako joululahjaksi saatu romaani vielä lukemista? Vai oletko ahminut alkuvuodesta niin paljon kirjoja, että lukuähkyn vuoksi olet jo joutunut pitämään kuukauden tai pari taukoa?

Niin tai näin, nyt on hyvä tilaisuus varata aikaa lukemiselle! Nörttitytöt järkkää historiansa toisen lukumaratonin 27.-28. kesäkuuta. Ideana on pyhittää viikonlopun aikana 24h lukemiseen, koska kirjat ja kirjarakkaus. Sinun ei tarvitse ilmoittautua tapahtumaan etukäteen, mutta se olisi mukavaa ihan vain siksi, että joukkopaine paras paine… ei kun, totta puhuen kirjoista intoileminen on mukavampaa yhdessä kuin yksin.

“Niin mitä tässä nyt tehdään?”

  • Lukemisen voi aloittaa aikaisintaan 27.6. klo 00:00. Viimeistä aloitusaikaa ei ole, mutta et ehdi osallistua koko 24h ajan, jos aloitat sunnuntain puolella.
  • Aloittamishetkestä alkaen lukuaikaa on yhtäjaksoisesti 24 tuntia.
  • Lukemisen välissä saa ehdottomasti pitää taukoja, mutta tauot lasketaan mukaan lukuaikaan.
  • Lukea saa niin kauno- kuin tietokirjallisuutta, e-kirjoja, sarjakuvia, mangaa, runoja, mitä ikinä haluaa, kunhan sivumäärän saa teoksesta jotenkin laskettua. Myös äänikirjat lasketaan mukaan: niissä lukumäärä määritellään sen mukaan, montako minuuttia on kirjaa tullut kuunneltua.
  • Lukeminen lopetetaan viimeistään 28.6. klo 23:59.
  • Lopuksi ilmoitetaan lukumäärä tapahtuman blogi-postauksen kommenttiosioon. \o/

“Jotain oheistekemistä pitäisi saada.”

  • Some-tägäilyt voi tehdä tyyliin #nörttityttöjenlukumaraton2020 (myöskin #maailmanvaikeinhashtag käy)
  • Laita kuvia TBR-pinostasi (to be read), kirjasuosituksista, lukunurkastasi, avuliaista pörröisistä lukukavereista…

Innostuitko? No, siitä sitten vain valitsemaan luettavia kirjoja…