Nörttitytöt

Anni Kuu Nupposen ja Artemis Kelosaaren toimittama eroottisten novellien antologia Kiima – eroottisia tarinoita esittelee yhdeksän novellia, joiden yhdistävä tekijä on yliluonnollisuus. Sekä erotiikka, tottakai.

Novellit ovat yhteisestä teemastaan huolimatta varsin erilaisia, kirjoittajiensa näköisiä. Luin kokoelman pääosin novelli kerrallaan, joka olikin mielestäni oikein toimiva tapa ja mahdollisti novellien maailmoissa viipyilyn. Osa lukijan eteen avautuvista spekulatiivisista maailmoista kun on niin mukaansatempaisevia, ettei niistä malttaisi ihan heti poistua.

Luen itse paljon spekulatiivista fiktiota, mutta varsin vähän suoraan eroottiseksi laskettavia teoksia tai tekstejä. Kokoelmassa minuun vetosivatkin parhaiten ne novellit, joissa oli vahva eroottinen ote, mutta tarinan pääosassa ei ollut kaikista graafisimmat kuvailut. Näitäkin novelleja Kiimasta löytyy, joten kokoelma tarjoaa varmasti huippuhetkiä useammallekin lukijalle.

Seuraavaksi pieniä maistiaisia omista suosikeistani.

“Viileä vesi hyväili pohkeitani, ja kevyt virtaus nyki ja ohjaili mukaansa. Äkkiä minut valtasi kerrassaan erikoinen ruumiillinen levottomuus, eräänlainen kuumotus, jonka tarkempi laatu ja sijainti on tässä jätettävä kertomatta.”

Kokoelman avaa vahvalla otteella Solina Riekkolan novelli Koskikiima. Novellissa tutustutaan tätinsä luokse muuttavan huvilanneidon seikkailuihin tämän päiväkirjan kautta. Menneiden aikojen kartanoromantiikka maustettuna yliluonnollisiin erottissävytteisiin kohtaamisiin kesäisen luonnon helmassa – varsin poskia kuumottavaa luettavaa!

“Auringonsäteet saavat koruni välkehtimään. Nilkkarenkaissa helisevät pienet tiu-ut, kun astelen keskelle areenaa. Keinutan takamustani, hymyilen, pidän käteni liikkeen viehkeänä. Tiedän, että kauttaaltaan öljytty vartaloni näyttää hyvältä. Ensin kesytetään ja vietellään yleisö, sitten härkä.”

Hanna Morren Härkätanssi puolestaan loihtii esiin minolaishenkistä uskonnollista hurmosta. Puoliksi häränhahmoinen labyrintissa asuva jumaluus ja häntä tanssillaan palvovat härkien kanssa ottelevat härkätanssijat vievät ajatukset kuumiin välimerellisiin tunnelmiin. Tanssiareenan auringon paahtama pöllyävä hiekka, öljyisen hikiset notkeat vartalot ja tanssin tahtiin kilisevät korut piirtyvät käsinkosketeltavana maisemana lukijan eteen.

“En ollut koskaan nähnyt sellaista narua. Se oli sileämpää kuin silkki ja vahvempaa kuin vankin ankkuriköysi. Nyöriin oli sidottu kaksi mitä kauneinta ja monimutkaisinta solmua. Sivelin niitä sormillani ja olisin voinut vannoa, että ne värisivät kosketukseni alla.”

Novellikokoelman päätösnovelli, Anni Kuu Nupposen kirjoittama Solmut kiertää takaisin alkuun ja esittelee pienen välähdyksen toisen nuoren, yksinäisen ylhäisönaisen elämästä. Novellin maailman vauraassa kalastajakartanossa taikuus on läsnä ja kartanon solmumestari Inesza onkin paljon vartijana vastaten niin runsaita kalasaaliita takaavien verkkojen kuin kartanolaisten yksityistä nautintoa tuottavien herkempien solmujen solmimisesta.

Kokoelma esittelee kattavasti myös muunlajisia kohtaamisia ja novellien maailmoissa geenimanipulaatio, metamorfoosi ja erilaiset olennot pääsevät sujuvasti esiin. Seksi monessa eri muodossaan esiintyi kiehtovana ja kiihottavana mutta paikoin pelottavanakin läpi novellikokoelman. Kaiken kaikkiaan varsin myönteinen lukukokemus.

Anni Kuu Nupponen ja Artemis Kelosaari (toim.): Kiima -eroottisia tarinoita Osuuskumma 2020

Kirja on saatu kustantajalta arvostelukappaleena.