Terveisiä Nörttitytöt-blogin taustayhdistykseltä, Nörttitytöt ry:ltä.

Tänä merkillisenä keväänäkin Nörttitytöillä on yhteistä toimintaa.

Maanantaina 4.5.2020 klo 18-21 Porin nörttitytöt kokoontuvat Discordissa peli-iltaan. Lisätietoja ja kevään ohjelman löydät Nuokan sivuilta https://nuokka.fi/norttitytot/

Keskiviikkona 13.5.2020 klo 18-20 Nörttityttöjen Kirjakerho (HKI, LIVE) keskustelee etänä kirjoista teemalla “hyvän mielen kirja”. Etäosallistumisohjeet löydät Facebook-tapahtumasta viimeistään puoli tuntia ennen kirjakerhon tapaamisen alkamista. Jos saat käsiisi jonkun ehdotetuista kirjoista, voit lukea sen, muutoin lue jotakin muuta mielestäsi teemaan liittyvää! Ehdotukset: Syyshämärän lohikäärmeet (Weis & Hickman, Dragonlance-sarjan alku) ja Johan riitti! (Equal Rites; Terry Pratchett). Tapaamisessa voit myös ehdottaa seuraavaa kirjaa: teemana on “kosketus”. (Facebook-tapahtuma)

Kaikki jäsenet voivat järjestää toimintaa. Jos pitkästyt, ehdota muille yhteistä tekemistä esimerkiksi Facebook-ryhmissä tai Discordissa.

Netflixpartyt

Nörttitytöt järjestävät Netflixpartyja, joista tiedotetaan yhdistyksen Facebook-ryhmässä (Nörttitytöt ry) sekä mahdollisuuksien mukaan paikallisryhmissä.

Osallistumista varten tarvitset seuraavat:

  1. Netflix-tunnarit, joilla sinun täytyy olla kirjautuneena sisään ennen kuin klikkaat partyn linkkiä.
  2. Netflixparty -laajennuksen Google Chromeen (huom! toimii vain Chromella; netflixparty.com)

Pikaohje:

Asenna laajennus ja kirjaudu Netflixiin. Klikkaa linkkiä, joka postataan Facebook-tapahtumaan hieman ennen elokuvan aloitusta (jokaista Netflixpartya varten on oma Facebook-tapahtuma, joka jaetaan Nörttitytöt ry -ryhmässä). Netflixpartyn oikeasta yläkulmasta pitäisi löytyä pylpyrä, jota klikkaamalla chatin saa auki. Sinne valitaan oma nick ja sen jälkeen voikin fiilistellä muiden kanssa leffaa chattiin sydämensä kyllyydestä.

Discord, virtuaaliconit ja muut tapahtumat

Kaipaatko seuraa? Nörttityttöjen Discord-kanavalla voit tavata muita nöriä.

Korona-epidemian vuoksi moni kansainvälinen tapahtuma siirtyy kokonaan tai osin verkkoon. Esimerkiksi Uudessa-Seelannissa järjestettävä CoNZealand (78th World Science Fiction Convention) järjestetään elokuussa virtuaalisena. Osa verkkoon siirtyvistä tapahtumista on maksullisia (esimerkiksi CoNZealand), osa maksuttomia (esimerkiksi Helmet-kirjastojen Star Wars -päivä). Jos bongaat kiinnostavia tapahtumia, vinkkaa niistä muillekin vaikkapa Nörttitytöt ry -ryhmässä!

Koronan vaikutukset tuleviin tapahtumiin

Edellisessä Nörttitytöt ry:n hallituksen kokouksessa käytiin läpi kevään ja kesään tapahtumia. Yhdistyksen on ollut tarkoitus mm. järjestää Turvasatamia tapahtumissa, jotka nyt siirtyvät. Ainakin seuraavat muutokset ovat tiedossa:

  • Kummacon siirtyy, uusi päivämäärä ei ole vielä tiedossa. Kummaconin taidekuja löytyy kuitenkin verkosta.
  • Ropecon siirtyy, uutta ajankohtaa ei ole julkistettu.
  • Finncon siirtyy ensi vuodelle.
  • Helsinki Pride -viikko siirtyy syyskuulle. Pride-kulkue, johon Nörttitytöt ovat perinteisesti osallistuneet, on näillä näkymin lauantaina 12.9.2020. Tarkoituksenamme on osallistua kulkueeseen. Yhteisiä askarteluiltoja ei välttämättä voida järjestää ennen kulkuetta, mikäli kokoontumisrajoitukset jatkuvat ja julkiset tilat (esimerkiksi Keskustakirjasto Oodin varattavat tilat) pysyvät suljettuna. Seuraamme tiedotusta ja pidämme teidät ajan tasalla! <3

Blogi

Jos sinulla on aikaa ja ideoita, nyt on hyvä hetki kirjoittaa blogiin. Nörttityttöblogin kirjoittajaksi pääset lähettämällä sähköpostia toimitus(a)geekgirls.fi -osoitteeseen. Kerro meille hieman itsestäsi ja siitä, mistä haluaisit kirjoittaa. Hyväksymme kirjoittajiksi kaikki jotka haluavat kertoa nörttiydestä ja tyttöydestä tekstin, sarjakuvien, videoiden, valokuvien tai muiden tuotosten kautta. Sukupuolellasi tai iälläsi ei ole väliä! Nörttityttöblogiin voi kirjoittaa joko kertaluontoisena vierailijana tai säännöllisemmin ehtimisen ja mielenkiinnon mukaan.

En kestä huolta / yksinoloa / pelkoa

Jos koronaviruksen aiheuttamat poikkeustoimet ja arjen nyrjähtäminen sijoiltaan ahdistavat, apua on saatavilla.

Mikä auttaa jaksamaan kun korona uhkaa toimeentuloa? (MIELI Suomen Mielenterveys ry)

Kuinka huolehtia mielenterveydestä koronakriisin aikaan: 16 vinkkiä (MIELI Suomen Mielenterveys ry)

Koronavirukseen liittyvän huolen ja epävarmuuden sietäminen (HUS Mielenterveystalo)

Mediaseurantaa kannattaa vähentää ja seurattavia uutislähteitä rajata muutamaan, jos uutiset ahdistavat. Luotettavaa tietoa koronavirustilanteesta löydät muun muassa THL:n, poliisin, valtioneuvoston sekä Ylen sivuilta.

Hallituksen kokoukset 2020

Seuraava Nörttitytöt ry:n hallituksen kokous on torstaina 7.5. klo 19-20 (Discord). Kokoukset ovat kaikille avoimia, tervetuloa! Tiedotamme kokouksesta Nörttitytöt ry:n FB-ryhmässä ennen kokousta. Jos et ole vielä jäsen, liity toki!

Vuoden 2020 jäsenmaksu

Jäsenmaksuilla katetaan muun muassa blogin kulut ja järjestetään Turvasatamaa coneissa. Vuoden 2020 jäsenmaksu on 10,00 e yksityishenkilöiltä ja 25,00 e yhdistyksiltä.

Huom! Jos poikkeustila on aiheuttanut sinulle taloudellisia huolia, voit maksaa jäsenmaksun, kun tilanteesi on helpottanut. Emme halua, että tunnet huonoa omaatuntoa jäsenmaksun vuoksi. Olemme sitä mieltä, että omista perustarpeista ja hyvinvoinnista huolehtiminen on tässä tilanteessa kaikkein tärkeintä. Muistutamme jäseniä maksusta kesällä, niin sinun ei tarvitse yrittää muistaa tätä asiaa nyt.

Maksa jäsenmaksu näillä tiedoilla:

Maksun saaja: Nörttitytöt ry
IBAN: FI06 7997 7993 1494 21
Summa: 10,00 e (yksityishenkilöt) TAI 25,00 e (yhdistykset)
Viesti: koko oma nimesi, paikkakuntasi, sähköpostiosoitteesi sekä sana jäsenmaksu, esim. “Augusta Ada King-Noel, Lontoo, augusta@ada-king.fi, jäsenmaksu”

Jos olet uusi jäsen, maksa jäsenmaksu ja lähetä sähköposti yhdistyksen sihteerille (yhdistys(a)geekgirls.fi): ilmoita viestissä nimesi, kotikuntasi ja se, että haluat jäseneksi. Vahvistamme jäsenyytesi seuraavan hallituksen kokouksen jälkeen sähköpostitse.

Jos sinulla on kysymyksiä jäsenyyteesi liittyen, voin lähettää meille sähköpostia (yhdistys(a)geekgirls.fi).

Hauskaa vappua!