Nörttitytöt

Maailman menon ollessa mitä on, suuntaa Netflixiin – aika rientää jo!

Tällä kertaa esittelyssä kolme uutta Netflix-sarjaa, joiden lämminhenkisyys ja kiehtovuus voisi sopia kaikille niille jotka kaipaavat nyt jotain aivan muuta kuin näitä koronajuttuja.

Kipo and the Age of Wonderbeasts

kuva: Dreamworks Animation

Kipo and the Age of Wonderbeasts kertoo kolmetoistavuotiaasta Kipo Oakista, joka yrittää löytää tiensä takaisin isänsä luokse joutuessaan pakenemaan alamaailman kaupungista. Matka on pitkä ja haastava, sillä vastassa on erilaisia eläinmutantteja, jotka eivät mielellään asioi ihmisten kanssa. Avuksi Kipo kuitenkin saa yksineläjä Wolfien, Mandu-mutanttipossun, huolettoman Benson-pojan ja jatkuvasti kehoansa muuntavan Dave-hyönteisen.

Sarja perustuu Radford Sechristin nettisarjakuvaan Kipo. Sen on tuottanut amerikkalainen Dreamworks-studio, ja animaatiosta vastaa korealainen Mir-studio. Mir-studion aiempiin tuotantoihin sisältyy Netflixin Voltron: Legendary Defender sekä Legend of Korra.

Kipo and the Age of Wonderbeasts on muiden Netflix animaatiosarjojen tavoin vauhdikas ja viihtyisä sekä sympaattinen että lämminhenkinen. Siinä tiedetään, milloin pitää hauskaa ja milloin keskittyä tarinan herkimpiin hetkiin. Sarjan pääteeman, ihmisten ja eläinten välisen taistelemisen lisäksi sarjassa käsitellään ystävien välisiä riitoja, omien pelkojen kohtaamista sekä oman identiteetin rakentamista. Lisäksi sarjan yksi hahmoista on satenkaarinuori, jonka seksualisutta käsitellään positiivisen inhimillisesti.

Sarjaa voin suositella lämpimästi kaikille. Se ei sisällä ronskia väkivaltaa eikä liian ahdistavia kohtauksia. Musiikki on mukaansatempaavaa. Hahmojen heittämät läpät ovat huvittavia, ja hahmoja jaksaa tsempata loppuun asti. Jaksoista voi myös bongata monta klassikkoelokuviin liittyvää viittausta, ja ääninäyttelijöistä tunnistaa yhden jos toisenkin. Sarjaa on ilmestynyt vain yksi kausi, joten kaikki kipin kapin katsomaan, jotta Netflix tajuaa että lisää kausia tarvitaan!

Beastars

kuva: Orange

Beastars-animesarja keskittyy moderniin antropomorfisten eläinten maailmaan, jossa mystiset ja brutaalit murhatapaukset aiheuttavat eripuraa kasvis- ja lihansyöjien välille. Tuotannosta ja animaatiosta vastaa Orange-studio, jonka aiempiin taidonnäyyteisiin kuuluu suosittu Land of Lustrous. Sarja perustuu Paru Itagakin luomaan mangasarjakuvaan, jota on ehtinyt ilmestyä 17 osaa. Sarjakuva on keräänyt laajasti huomiota maailmalla.

Tarinan keskiössä on pitkä harmaasusi nimeltään Legoshi. Hän on hiljainen nuorukainen, joka vapaa-ajallaan toimii koulunsa draamakerhon yhtenä näyttämöavustajana. Eräänä päivänä hän tapaa Haru-nimisen jäniksen, ja alkaa kokea sekavia tunteita tätä kohtaan.

Beastars on yksi visuaalisesti hienoimpia spektaakkeleita, jonka olen vähän aikaan nähnyt. Teemalaulun stop motion -animaatio on ihanaa katsottavaa, ja hahmojen liikehdintä on parempilaatuista kuin mitä perinteisellä animaatiolla tehdyllä animeilla pystytään yleensä tekemään. Vaikka sarjan isoja teemoja ovat murhamysteerit sekä sosiaaliset jännitteet, Beastars on myös erityisen hyvä coming of age -tarina. Legoshi pohtii jatkuvasti omaa identiteettiään, ja sitä millaisen kuvan hän lopulta haluaa välittää muille.

Sarjassa esiintyy väkivaltaa, seksiä sekä seksuaalista ahdistelua, mutta nämä asiat ovat vähäissessä osassa ja niiden toteutus on hyvin hallittua. Mikäli kuitenkin koet edellä mainitut aiheet ahdistaviksi, suosittelen jättämään tämän sarjan väliin. Kaikille muille sanon vain sen, että toivon heidän tutustuvan sarjaan.

Feel Good

kuva: Objective Fiction

Feel Good on brittiläinen draamakomedia, jonka ovat luoneet Joe Hampson ja Mae Martin, jonka elämänkokemuksiin tarinan tapahtumat osittain perustuvat.

Sarja keskittyy Mae-nimisen koomikon elämään. Erään stand up -illan jälkeen hän tapaa George-nimisen naisen ja alkaa seurustella tämän kanssa. Suhteeseen tulee mutkia, kun George arkailee suhteen paljastamista läheisilleen, ja Maen menneisyys huumeriippuvaisena tulee ilmi. Loppujen lopuksi kaikesta selvitään, ainakin toistaiseksi.

Löysin sarjan sattumalta kun selasin Netflix-uutuuksia. Koska kaipasin satenkaarisuhteeseen keskittyvää tarinaa, annoin sarjalle mahdollisuuden. Feel Good on oikein symppis sarja. Pidin todella paljon hahmoista ja halusin kannustaa heitä loppuun asti, vaikka he tekivätkin välillä huonoja valintoja. Hahmot tuntuivat jopa realistisemmilta kuin monissa muissa sarjoissa: he käyttäytyvät huonosti muita kohtaan, mutta kuitenkin ratkaisevat ongelmansa hyvin inhimillisellä tavalla. He nimenomaan yrittävät korjata tilanteen, eikä mikään universumin ylin voima vain paranna asioita.

Feel Good on kuitenkin hyvänmielen ohjelma, jonka pystyy katsomaan muutamassa tunnissa. Suosittelen sarjaa niille, jotka kaipaavat enemmän sateenkaariaiheisia ohjelmia sekä hieman kevyempää katsottavaa, aiheistaan huolimatta.