Terveisiä Nörttitytöt-blogin taustayhdistykseltä, Nörttitytöt ry:ltä. Tässä uutiskirjeessä käsitellään Nörttitytöt ry:n toiminnan lisäksi lyhyesti myös koronavirukseen liittyviä teemoja: omasta mielenterveydestä huolehtimista sekä medialukutaitoa.

Huhtikuun tapahtumia

Vaikka elämme poikkeuksellisia aikoja, Nörttitytöillä on yhteistä toimintaa.

Maanantaina 6.4.2020 klo 18-21 Porin nörttitytöt kokoontuvat Discordissa leffailtaan. Lisätietoja ja kevään ohjelman löydät Nuokan sivuilta https://nuokka.fi/norttitytot/

Tiistaina 14.4.2020 klo 18-20 Nörttityttöjen Kirjakerho (HKI, LIVE) keskustelee etänä kirjoista teemalla “unohdus”. Etäosallistumisohjeet löydät Facebook-tapahtumasta viimeistään puoli tuntia ennen kirjakerhon tapaamisen alkamista. Jos saat käsiisi jonkun ehdotetuista kirjoista, voit lukea sen, muutoin lue jotakin muuta mielestäsi teemaan liittyvää! Ehdotukset: Robert Zelazny: Amberin yhdeksän prinssiä; Kazuo Ishiguro: Haudattu jättiläinen; Liane Moriarty: Nainen joka unohti. Seuraava teema: Hyvän mielen kirja! Ehdota tapaamisessa omaa hyvän mielen kirjaasi seuraavaksi luettavaksi 🙂 (Facebook-tapahtuma)

Kaikki jäsenet voivat järjestää toimintaa. Jos pitkästyt, ehdota muille yhteistä tekemistä esimerkiksi Facebook-ryhmissä tai Discordissa.

Netflixpartyt

Nörttitytöt järjestävät Netflixpartyja, joista tiedotetaan yhdistyksen Facebook-ryhmässä (Nörttitytöt ry) sekä mahdollisuuksien mukaan paikallisryhmissä.

Osallistumista varten tarvitset seuraavat:

  1. Netflix-tunnarit, joilla sinun täytyy olla kirjautuneena sisään ennen kuin klikkaat partyn linkkiä.
  2. Netflixparty -laajennuksen Google Chromeen (huom! toimii vain Chromella; netflixparty.com)

Pikaohje:

Asenna laajennus ja kirjaudu Netflixiin. Klikkaa linkkiä, joka postataan Facebook-tapahtumaan hieman ennen elokuvan aloitusta (jokaista Netflixpartya varten on oma Facebook-tapahtuma, joka jaetaan Nörttitytöt-ry -ryhmässä). Netflixpartyn oikeasta yläkulmasta pitäisi löytyä pylpyrä, jota klikkaamalla chatin saa auki. Sinne valitaan oma nick ja sen jälkeen voikin fiilistellä muiden kanssa leffaa chattiin sydämensä kyllyydestä.

Discord

Kaipaatko seuraa? Nörttityttöjen Discord-kanavalla voit tavata muita nöriä.

Blogi

Nörttitytöt-blogissa on Tekemistä koronakaranteeniin -juttu, jonka kommentteihin voi ehdottaa muutakin puuhaa.

Jos sinulla on aikaa ja ideoita, nyt on hyvä hetki kirjoittaa blogiin. Nörttityttöblogin kirjoittajaksi pääset lähettämällä sähköpostia toimitus(a)geekgirls.fi -osoitteeseen. Kerro meille hieman itsestäsi ja siitä, mistä haluaisit kirjoittaa. Hyväksymme kirjoittajiksi kaikki jotka haluavat kertoa nörttiydestä ja tyttöydestä tekstin, sarjakuvien, videoiden, valokuvien tai muiden tuotosten kautta. Sukupuolellasi tai iälläsi ei ole väliä! Nörttityttöblogiin voi kirjoittaa joko kertaluontoisena vierailijana tai säännöllisemmin ehtimisen ja mielenkiinnon mukaan.

En kestä huolta / yksinoloa / pelkoa

Jos koronaviruksen aiheuttamat poikkeustoimet ja arjen nyrjähtäminen sijoiltaan ahdistavat, apua on saatavilla.

Kuinka huolehtia mielenterveydestä koronakriisin aikaan: 16 vinkkiä (MIELI Suomen Mielenterveys ry)

Koronavirukseen liittyvän huolen ja epävarmuuden sietäminen (HUS Mielenterveystalo)

Feedini ovat täynnä katastrofiuutisia, mitä teen?

Klikkiotsikot ja katastrofiuutiset lisäävät ahdistusta. Medialukutaitoa harjoittelemalla huolehdit myös omasta henkisestä hyvinvoinnistasi.

  1. Tunnista omat ennakkokäsityksesi.
  2. Tarkastele kohtaamiasi sisältöjä kriittisesti.
  3. Älä jaa mitään, mikäli et löydä tarkastelemallesi sisällölle ja sen väittämille vahvistusta tai kykene luotettavasti arvioimaan sisällön paikkansapitävyyttä.

Lisää medialukutaitovinkkejä löydät mm. Feikkiä vai faktaa -käsikirjasta tai Mediataitokoulun Pelkkää feikkiä? -jutusta.

Mediaseurantaa kannattaa vähentää ja seurattavia uutislähteitä rajata muutamaan, jos uutiset ahdistavat. Luotettavaa tietoa koronavirustilanteesta löydät muun muassa THL:n, poliisin, valtioneuvoston sekä Ylen sivuilta.

Hallituksen kokoukset 2020

Seuraava Nörttitytöt ry:n hallituksen kokous on torstaina 16.4. klo 19-20 (Discord). Kokoukset ovat kaikille avoimia, tervetuloa! Tiedotamme kokouksesta Nörttitytöt ry:n FB-ryhmässä ennen kokousta. Jos et ole vielä jäsen, liity toki!

Vuoden 2020 jäsenmaksu

Jäsenmaksuilla katetaan muun muassa blogin kulut ja järjestetään Turvasatamaa coneissa. Vuoden 2020 jäsenmaksu on 10,00 e yksityishenkilöiltä ja 25,00 e yhdistyksiltä.

Huom! Jos poikkeustila on aiheuttanut sinulle taloudellisia huolia, voit maksaa jäsenmaksun, kun tilanteesi on helpottanut. Emme halua, että tunnet huonoa omaatuntoa jäsenmaksun vuoksi. Olemme sitä mieltä, että omista perustarpeista ja hyvinvoinnista huolehtiminen on tässä tilanteessa kaikkein tärkeintä.

Maksa jäsenmaksu näillä tiedoilla:

Maksun saaja: Nörttitytöt ry
IBAN: FI06 7997 7993 1494 21
Summa: 10,00 e (yksityishenkilöt) TAI 25,00 e (yhdistykset)
Viesti: koko oma nimesi, paikkakuntasi, sähköpostiosoitteesi sekä sana jäsenmaksu, esim. “Augusta Ada King-Noel, Lontoo, augusta@ada-king.fi, jäsenmaksu”

Jos olet uusi jäsen, maksa jäsenmaksu ja lähetä sähköposti yhdistyksen sihteerille (yhdistys(a)geekgirls.fi): ilmoita viestissä nimesi, kotikuntasi ja se, että haluat jäseneksi. Vahvistamme jäsenyytesi seuraavan hallituksen kokouksen jälkeen sähköpostitse.

Jos sinulla on kysymyksiä jäsenyyteesi liittyen, voin lähettää meille sähköpostia (yhdistys(a)geekgirls.fi).

Pysytään kotona, pysytään terveinä, pidetään toisistamme huolta!