Terveisiä Nörttitytöt-blogin taustayhdistykseltä, Nörttitytöt ry:ltä.

Maaliskuun tapahtumia

Maanantaina 16.3.2020 klo 18-20 Nörttityttöjen Kirjakerho (HKI, LIVE) keskustelee Leena Parkkisen romaanista Säädyllinen ainesosa. Tapaamisessa valitsemme myös seuraavan kirjan: tuo halutessasi kirjaehdotus teemalla “unohdus”. Kokoonnumme Keskustakirjasto Oodin ryhmätila 2:ssa. (Facebook-tapahtuma)

Porin Nörttitytöt kokoontuvat 9.3.2020 klo 18 pääkirjastossa, jossa kirjavinkkarien kruunaamaton kuningatar Arja Palonen vinkkaa meille parhaat nörttikirjat. Lisätietoja ja kevään muun ohjelman löydät Nuokan sivuilta.

Muiden järjestämää toimintaa (huomaathan, että tapahtumat saattavat olla maksullisia):

Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaali järjestetään luonnollisesti Tampereella 18.-22.3.2020. Teemana on “Ollaan eläimiä!”

Unreality järjestää konsertin Kanneltalossa 28.3.2020: “Tiedätkö, miten liittyvät toisiinsa kynä ja kasetti? Olivatko aamupiirrettysi päällepuhuttuja ja Disney-videosi 129 markkaa? Jos kuulostaa tutulta, niin kuulostaa tämä konserttikin. Sekakuoro Unreality ei ole valmis päästämään irti menneestä, oli se 30 tai 3 vuotta sitten.”

Keskustakirjasto Oodissa (Helsinki) kunnostaudutaan keväällä pelaamisen tiimoilta. Kirjastossa kokoontuvat retropelikerho (kalustona ovat Nintendo, Super Nintendo, Mega Drive ja Playstation Classic Mini -konsolit sekä Retro Freak), oneshot-roolipelikerho, joka sopii vasta-alkajille ja konkareille sekä Oodin lautapelikerho (parillisten viikkojen torstaina).

Lapinlahden Lähteellä (Lapinlahdenpolku 8, Helsinki) järjestetään myös säännöllistä pelitoimintaa. Tiistaisin on avoin lautapeli-ilta, ja lauantaisin kokoontuu Lapparin lauantai-pelit. Entinen psykiatrinen sairaala Lapinlahden alueella, Hietaniemen hautausmaan kupeessa, on historiansakin puolesta kiinnostava vierailukohde. Paikalle pääsee helposti: noin 10 min kävelymatka Ruoholahden metroasemalta tai yhteys bussilla/raitiovaunulla (reittiopas).

Nörttitytöt radiossa!

Helmikuun viimeisellä viikolla Yle Puheen aamuissa on puhuttu pelaamisesta. Perjantaina 28.2.2020 puhumassa kävivät myös Nörttitytöt Aino Harvola, Anne-Mari Haapsamo ja Vehka Hakonen! Nörttityttöjen haastattelu alkaa Puheen pelipäivän suunnilleen kohdasta 1:38:18.

Yhdistyksen hallitus esittäytyy

Nörttitytöt ry:n vuosikokouksessa 23.1.2020 yhdistykselle valittiin uusi hallitus:

Vehka Hakonen (puheenjohtaja)
Tero Mäkelä (taloudenhoitaja)
Paula Niemi (sihteeri)
Reetta Järvenpää
Emilia Uusikallio (blogivastaava)
Jani Höglund

Tässä hallituksen jäsenten lyhyet esittelyt:

Olen Vehka. Unohtelen asioita, asun omenapuutalossa ja juon aamukahvini niin hitaasti, että se jäähtyy. Koulutukseltani olen kirjahistorioitsija ja lukijatutkija, mutta jatkan opintojani parhaillaan taiteentutkimuksen parissa, koska oppiminen ja ymmärtäminen on parasta, mitä tiedän.

Tero tässä hei. Huolehdin yhdistyksen taloudesta.

Hei, olen Paula, elämäntapapyöräilijä ja kirjastoammattilainen. Pidän laihoista koirista. Luen fantasiaa ja kurjuuskirjoja ja käytän vapaa-aikaani myös juoksemiseen ja muuhun liikuntaan.

Olen Reetta, leffateatterityöntekijä, pelaaja ja tubettaja. Juon liikaa teetä, luen liian vähän kirjoja ja minulla on kissa nimeltä Torstai.

Olen Emilia, äidinkielen opettaja ja scififandomaktiivi, joka asustelee viiden sinisen kissan ja yhdeksän kirjahyllyn kanssa itäisessä Helsingissä. Kiellän olevani crazy cat lady, sillä kissat ovat yhtä luonnollinen osa elämää kuin kirjahyllyt, perheenjäset tai hengittäminen. Kaikki nämä olivat ennen minua ja lienevät myös minun jälkeeni.

Olen Jani. Osallistun hallituksen toimintaan sen jäsenenä.

Hallituksen kokoukset 2020

Seuraava Nörttitytöt ry:n hallituksen kokous on maanantaina 9.3.2020 alkaen klo 19.00 (Discord). Kokoukset ovat kaikille avoimia, tervetuloa! Tiedotamme kokouksista myös Nörttitytöt ry:n FB-ryhmässä ennen kokousta. Jos et ole vielä jäsen, liity toki! Jos et ole Facebookissa, laita viestiä yhdistyksen sihteerille (yhdistys(a)geekgirls.fi), niin lähetämme sinulle linkin sähköpostitse.

Vuoden 2020 jäsenmaksu

Vuosi on vaihtunut ja on aika maksaa kuluvan vuoden jäsenmaksu. Jäsenmaksuilla muun muassa katetaan blogin kulut, järjestetään tapahtumia sekä muun muassa Turvasatamaa coneissa. Jäsenmaksu on 10,00 e yksityishenkilöiltä ja 25,00 e yhdistyksiltä.

Maksa jäsenmaksu näillä tiedoilla:

Maksun saaja: Nörttitytöt ry
IBAN: FI06 7997 7993 1494 21
Summa: 10,00 e (yksityishenkilöt) TAI 25,00 e (yhdistykset)
Viesti: koko oma nimesi, paikkakuntasi, sähköpostiosoitteesi sekä sana jäsenmaksu, esim. “Augusta Ada King-Noel, Lontoo, augusta@ada-king.fi, jäsenmaksu”

Uusi jäsen: Kun olet maksanut jäsenmaksun, lähetä sähköposti yhdistyksen sihteerille (yhdistys(a)geekgirls.fi): ilmoita viestissä nimesi, kotikuntasi ja se, että haluat jäseneksi. Vahvistamme jäsenyytesi seuraavan hallituksen kokouksen jälkeen sähköpostitse.

Jos sinulla on kysymyksiä jäsenyyteesi liittyen, voin lähettää meille sähköpostia (yhdistys(a)geekgirls.fi).

Yhdistyksen kauppa

Nörttityttöjen kaupassa on myytävänä erilaisia Nörttitytöt-tuotteita, muun muassa mukeja, paitoja ja kasseja. Osta, et kadu! Kaupan tuotolla rahoitetaan yhdistyksen toimintaa.

Kiinnostaako kirjoittaminen?

Nörttityttöblogin kirjoittajaksi pääset lähettämällä sähköpostia toimitus(a)geekgirls.fi -osoitteeseen. Kerro meille hieman itsestäsi ja siitä, mistä haluaisit kirjoittaa. Kirjoittajilla on oma Facebook-ryhmä ja järjestämme toimituskokouksia Keskustakirjasto Oodissa (Helsinki). Ryhmästä ja tapaamisista saat lisätietoja, kun otat yhteyttä toimitukseen.

Hyväksymme kirjoittajiksi kaikki jotka haluavat kertoa nörttiydestä ja tyttöydestä tekstin, sarjakuvien, videoiden, valokuvien tai muiden tuotosten kautta. Sukupuolellasi tai iälläsi ei ole väliä!

Nörttityttöblogiin voi kirjoittaa joko kertaluontoisena vierailijana tai säännöllisemmin ehtimisen ja mielenkiinnon mukaan.