Kevään kalpean valon lisääntyessä on hyvä hetki kääntää ajatukset vähän vähemmän aurinkoisiin suuntiin ja laittaa korvanapeista soimaan jotain synkkää ja mystistä (tai vähintäänkin siihen pyrkivää). Tässä siis seitsemän kirjoittajan tähän tarpeeseen valikoimaa podcast-suositusta, valitse omasi ja nauti!

Kuva: Night Vale Present

Alice isn’t Dead

Tekijä: Night Vale Presents

Pituus: 3 kautta, yhteensä 30 varsinaista ja 10 bonusjaksoa

Alice isn’t Dead on sukellus syvälle Amerikan tuhansiin tiekilometreihin kertojahahmona toimivan kuollutta vaimoaan etsivän rekkakuskin silmin. Matkalle mahtuu kaikenlaista omituista ja sijoiltaan olevaa, eikä mikään olisi kunnollista ilman kaikkialle lonkeronsa ulottavaa salaliittojen verkkoa.

Kuvahaun tulos: mabel podcast
Kuva: MabelPodcast

MABEL

Tekijä: Becca De La Rosa

Pituus: 40 jaksoa.

Mabel on tarina katoavista perheenjäsenistä, loputtomiin jatkuvista taloista ja heikoista verkoista. Kotihoitajana työskentelevä Anna Limon jättää pitkiä viestejä työnantajansa lapsenlapsen puhelinvastaajaan samalla kun hiljainen kartano hänen ympärillään paljastaa vähitellen todellisen luonteensa.

Kuvahaun tulos: TANIS podcast
Kuva: Tanispodcast

TANIS

Tekijä: Pacific Northwest stories

Pituus: 4 kautta, yhteensä 48 jaksoa.

Tanis on podcasti internetajan viimeisestä mysteeristä, totuudesta totuuden takana ja ennen kaikkea ihmisistä sen tiellä.  Radiojuontaja Nic Silver työntää nenänsä paikkoihin joihin se ei kuulu ja ajautuu kerta kerralta syvemmälle

Kuvahaun tulos: unwell a midwestern gothic mystery
Kuva: Unwellpodcast

Unwell, a midwestern Gothic Mystery

Tekijä: HartLife NFP

Pituus: 2 kautta, yhteensä 15 jaksoa.

Unwell on tarina hullunkurisista perheistä, kummituksista ja kaiken takana vaikuttavista salaliitoista. Päähenkilö Lillian Harper muuttaa kaaoottisen kaupunkilaiselämänsä keskeltä keskilännen syrjäkylään auttamaan sairastunutta äitiään pyörittämään suvussa sukupolvien ajan kulkenutta asuntolaa eikä mikään ole enää entisellään.

Kuvahaun tulos: old gods of appalachia
Kuva: oldgodsofappalachia

Old Gods of Appalachia

Tekijä: Steve Shell, Cam Collins, Veronica Limeberry

Pituus: 10 jaksoa.

 Old Gods of Appalachia on kauhuantologia vaihtoehtomaailman Appalakkien uumeniin unohtuneista muinaisista ja niiden varjossa elävistä kuolevaisista. Ikuinen pimeys on täällä lähempänä pintaa kuin missään muualla.

Kuvahaun tulos: cryptic podcast
Kuva: Crypticpodcast

Cryptic

Tekijä: Adam Hoffman and Jeremiah Isley

Pituus: 16 jaksoa.

Toisistaan etääntyneet sisarukset Cole ja Julie Kurtz ovat isänsä kuoleman jälkeen ottaneet harteilleen tämän elämäntyön kryptidien metsästäjänä ja totuudenlevittäjänä. Jokin on kuitenkin pielessä maailmassa, sillä aiemmin niin harmittomat tutkimusretket alkavat tuntumaan turhankin todellisilta.

Kuvahaun tulos: a voice from darkness
Kuva: Voicefromdarkness

A voice from darkness

Tekijä: Jac Rhys

Pituus: 6 jaksoa.

Ongelmia yliluonnollisen kanssa? Tohtori Ryder on linjoilla ja valmis auttamaan! A voice from darkness on kauhuantologia epätavallisista ongelmista kärsivistä ihmisistä ja parapsykologista radio-ohjelmaa vetävästä Malcolm Ryderistä, jonka neuvot toisinaan toimivat ja toisinaan eivät.