Nörttitytöt

Muistatko klassikkopelin Arvaa kuka? Piditkö siitä? Tietenkin pidit, siksi se on klassikko. Ja sinulle, jolle nimi ei soita kelloja, kerrotaan vielä, että se oli se peli, jossa hahmolaudalla oli piirroskuvia ihmisistä ja sitten arvailtiin, kuka hahmoista kaverilla oli. “Onko hänellä punainen paita?” “Onko hänellä silmälasit?” Kun kaveri vastasi, pelaaja pystyi pudottamaan ei-kelpoisten (sinipaitaisten, silmälasittomien) kuvat pois, ja lopulta päätyä yhteen. No niin, nyt muistat varmasti.

Hienoja uutisia! Restoration Games julkaisi 2018 uuden pelin nimeltä Dinosaur Tea Party. Sen idea on sama kuin Arvaa kuka? -pelissä, mutta sitä voi pelata 3-5 henkeä. Lisäksi kuvat ovat superkivoja, koska esittävät dinosauruksia teekutsuilla.

Kuvassa Dinosaur Tea Party -pelin kannesta, jossa kaksi dinosaurusta hienoissa hatuissa ovat teekutsuilla.
Kuva: https://restorationgames.com/dinosaur-tea-party/

Peli kulkee suurin piirtein seuraavasti: jokainen pelaaja saa oman hahmokortin, jota ei näytä muille. Muut sitten kyselevät kysymyksiä, kuten “Onko sinulla edessäsi ruokaa?” tai “Näenkö hampaasi kuvassa?” ja pelaaja vastailee kyllä tai ei. Joskus dinosaurus kieltää kaiken, puhuu puuta heinää tai vaihtelee vastauksiaan. Lopulta tulee vaikein osuus: vastaaja joutuu siirtämään ja kääntämään pelimerkin vastaustensa mukaiseksi. Tiedän, täysin uutta! Normaalisti kysyjä tekee työn, mutta ei dinosaurusten teekutsuilla. Kun pelaaja omalla vuorollaan arvaa kaverin dinosaurusnimen, hän saa siitä sokeripalan teehensä, ja kolmelle sokeripalalla voittaa.

Pelasimme Dinosaur Tea Partya Nörttityttöjen synttäreillä marraskuussa 2019, ja sen vastaanotto oli alkusähläyksen jälkeen pelkästään ilahtunutta. (Vinkki: lukekaa ohjeet, ne tulevat boksissa.) Kannattaa myös huomata, että pelin kortit vaativat aika paljon pöytätilaa ja pelaajien pitää pystyä näkemään ne vähintään omalla vuorollaan. Pelin pituutta voi säätää voittoon oikeuttavien tai jaossa olevien sokeripalojen määrällä – me pelasimme sokeripalat loppuun, jolloin voittaja taisi saada kahdeksan.

Pidin pelissä eniten siitä, että se oli melko yksinkertainen olematta liian helppo, ja samalla se oli viihdyttävä ja todella kauniisti piirretty. Pelistä sai nopeasti kiinni, ja oman sokeripalavuoren kasvattaminen kävi lopulta hyvinkin helposti. Ennustan tähänkin peliin jatko-osia, jossa dinojen määrä nousee kahdestakymmenestä kolmeenkymmeneen.
– Anna

Tämä päättelykykyä harjoittava peli oli ihana. Kuvien dinosaurukset viehättävät kauneudellaan. Englanninkieliset ohjeet olivat hieman haastavia ymmärtää ensisilmäyksellä, mutta lopuksi pääsimme pelaamaan ilman suurempaa sähläystä ja pelistä sai nopeasti kiinni. Jos kiinnostaa, niin voi roolipelata hienostunutta dinosaurusta joka on hienoilla teekutsuilla ja yrittää selvittää mistä tuntee muut kutsuilla olevat. Koska kuvissa on paljon yksityiskohtia, niin mahdollisia kysymyksiä on paljon, mikä tuo peliin mahtavasti vaihtelevuutta. Haluaisin todellakin kokeilla uudestaan!
– Ann-Catrin

Riemastuttavat kuvat! Taidan hankkia vaikka ihan korttien kuvien takia, vaikka peli itsessäänkin oli kiva!
– Miriam

Peli todella muistuttaa lapsuuden Arvaa kuka? -pelikerroista, mutta tämä oli loistavaa myös useamman henkilön kanssa pelattuna. En ole koskaan aiemmin nähnyt näin kaunista kuvitusta; dinosauruskortit voisi laittaa seinälle koristeeksi sellaisinaan silloin, kun ei satu pelaamaan. Haluan ehdottomasti pelata tätä uudelleen.
– Andrew