Wizards of the Coastin Magic: the Gathering -keräilykorttipelin 81. lisäosa, War of the Spark julkaistaan 3.5.2019. War of the Sparkin tarina pyörii jumaluutta tavoittelevan Nicol Bolaksen, tuon multiversumin oman lauantaipiirrettyjen superpahiksen, ja eri maailmoista kerääntyneiden planeswalkerien liiton kahnauksen ympärillä. Jos matelijoilla olisi viikset, tällä lohikäärmeellä ne olisivat jatkuvan pyörittelyn ja “hähää, hölmöt! Ette odottaneetkaan tätä!” -ilkkumisen jäljiltä kierot kuin korkkiruuvit.

Teemat ja mekaniikat

War of the Sparksin kenties suurin teema on planeswalkerit ja sen kyllä huomaa. Uusia planeswalkereita on setissä kaiken kaikkiaan hurjat 36. Moni pelin aiemmista lisäosista tuttu naama saa uuden kortin, mutta myös täysin uusia henkilöitä marssii esiin. Tutusta mythic-asemasta poiketen setti sisältää myös rare- ja uncommon-walkereita, joilla on mythic rare -tovereitaan vähemmän aktivoitavia ominaisuuksia. Jännittävin uudistus totuttuun planeswalker-designiin on kuitenkin se, että niille on lopultakin annettu myös staattisia ominaisuuksia, joita ei tarvitse aktivoida lojaliteettikykyjen tapaan.

Scars of Mirrodinissa alun perin ensiesiintymisensä tehnyt proliferate-mekaniikka tekee paluun. Planeswalkereita pursuilevassa setissä ei liene epäselvää, miten voimakkaasta ominaisuudesta puhutaan myös Limited-formaateissa.

Amass onkin sitten ihka uusi mekaniikka, joka tuo taas uuden lähestymistavan toksuntuotantoon rajoittamalla syntyvien pelimerkkien määrää.

Bitterblossom soitti ja muistutti ylivertaisuudestaan. // Kuva: mythicspoiler.com

Syklit

Korttisyklejä setissä on kaiken kaikkiaan kahdeksan, joista satunnaisesti valitussa järjestyksessä ensimmäinen on kymmenen yksivärisen uncommon-planeswalkerin sykli.

Elspeth, Emrakul, vai sittenkin vain The Wanderer? // Kuva mythispoiler.com

Viisi planeswalkeria edustavat jokaista alkuperäisen Gatewatchin jäsentä.

Jacelle sanottiin että hänestä voi tulla mitä tahansa, joten hän päätti olla Labratory Maniac. // Kuva: mythicspoiler.com

Triumphit, viisi uncommonia joiden effekti on voimakkaampi mikäli pelaaja kontrolloi oikeantyyppistä planeswalkeria.

Miksei Ravnicassa osata ottaa passikuvia kunnolla? // Kuva: mythicspoiler.com

Viisi värillistä rare-artifaktia.

Iso, tyhmä ja täynnä enkeleitä. Voiko enempää pyytää? // Kuva: mythiscspoiler.com

Viisi mythic rare -jumalaa, neljä on Bolaksen ikuistamaa Amonkhetistä sekä yksi Ravnican oma.

Megapossu tulee. // Kuva: mythicspoiler.com

Bonds-sykli, viisi yksiväristä uncommon-loitsua, jotka symboloivat kiltojen välistä yhteistyötä.

It’s esper time! // Kuva: mythicspoiler.com

Finale-sykli taas koostuu viidestä yksivärisestä mythic rare -sorcerysta, joiden vaikutus kasvaa hurjasti jos käytetty mana ylittää kymmenen.

Kaikki enkelit minulle kiitos. // Kuva: mythicpoiler.com

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä, on vielä kymmenen monivärisen uncommon-hybridiwalkerin sykli.

Fetchaaminen kielletty. // Kuva: mythicspoiler.com

Setin 3 mielenkiintoisinta korttia

Violetti on uusi musta. // Kuva: mythicspoiler.com

Liliana, Dreadhorde General

Liliana on yksi suurimmista suosikeistani Magicissa, eikä planeswalkerin uusin versio tuota tälläkään kertaa pettymystä. Erityisesti kortin staattinen ominaisuus ilahduttaa, sillä se antaa nostaa kortteja aina kun pelaajan itsensä kontrolloima olento kuolee. Mazirek kiittää.

Zombeja odottaa ulkona. // Kuva: mythicspoiler.com

God-Eternal Oketra

Sparksin jumalsykli lämmittää EDH-pelaajan sydäntä, mutta erityisesti God-Eternal Oketraa voisin hankkia yhden, kaksi tai vaikka koko playsetin. Pöytään tullessaan se ei tee vielä mitään, mutta pari creaturea seurakseen saatuaan alkaa se pulauttelemaan pihalle zombeja. Eikä mitään tavallisia zombeja, vaan 4/4-zombeja.

Ai oliko sulla token-armeija? Too bad. // Kuva: mythicspoiler.com

Massacre Girl

Vanha tuttu Ravnican historiasta saa vihdoin oman korttinsa! Massacre Girlin pöytään tulemisesta triggeröityvä efekti muistuttaa suuresti Hearthstonen Defile-korttia, mutta pyyhkii pöydän creatureista sitäkin tehokkaammin.

Vihdoinkin kunnollista taidetta.// Kuva: mythicspoiler.com

Bonuskortti: Deliver Unto Evil

Kortin efekti on ihan jees ja näin, mutta kortin kuvitus on parasta Magic-taidetta aikoihin! Seb McKinnon on selkeästi nousemassa Guayn ja Nielsenin kaltaisten tyyliltään kiinnostavien ja tunnistettavien taiteilijoiden joukkoon, joka erottuu keskimääräisestä digitaiteesta edukseen.