Nörttitytöt

Tällä viikolla kaikki blogissa julkaistavat tekstit on kirjoitettu tai käännetty ruotsiksi. Toivotamme kaikki tervetulleeksi ruotsiviikon pariin, olet sitten toisen kotimaisen paatunut vihaaja tai ruotsifani, tai jotakin siltä väliltä!

Under svenska veckan, är alla texter i vår blogg skrivna eller översatta på svenska. Vi önskar alla välkomna till svenska veckan, lika väl hatarna som beundrarna av det svenska språket, och alla som ligger emellan!

Bild: Ama Laine

Ungefär ett år sedan såg jag en reklam på YouTube som berättade att min favorit YouTube Let’s player Jacksepticeye skulle ha en live show i Stockholm tillsammans med Game Grumps. Jag kontaktade min kompis Laura och harmade mig över att vi fått veta om shown så sent. Shown hade varit under mitt födelsedagsveckoslut och jag var väldigt besviken att vi inte kunde åka. Det var helt enkelt för många ”vuxengrejer” som satte sig på tvären och tvingade oss att stanna hemma: jobb, pengar, skyldigheter… Vi var båda ense om att vi definitivt skulle gå och se Jacksepticeye om det skulle uppstå en möjlighet någon annan gång.

I augusti 2018 publicerades datumen för Jacksepticeyes solo turné ”How Did We Get Here?” och det började se sannolikt ut att vi skulle få en andra chans att se Jack i Stockholm. Vi skaffade biljetterna genast då de släpptes och började förbereda resan genom att boka hotell, båt och flyg, samt organisera våra liv så att vi kunde åka. Och den 30.10. steg vi ombord färjan till Stockholm och började vårt äventyr. Kolla videon för att veta resan framskred!