Joulu se tulla jolkuttaa ja mukanaan se tuo jokavuotisen pähkäilyn joululahjoista. Onneksi Nörttityttöjen kirjoittajakaarti tulee tuskastuneen lahjojan avuksi ja listaa omat ehdotuksensa joulun parhaista lahjoista.
 
 

 
 
Jonas:

En koskaan suosittelisi joululahjaksi mitään mitä en itse haluaisi *vink,vink*. Tämän joulun ehdoton lahjasuositukseni on lautapeli Root. Cole Wehrlen suunnittelema ja Leder Gamesin peli kertoo valtakamppailusta metsän siimeksissä, siis kuin Game of Thrones mutta hellyyttävillä metsäneläimillä. Markiisitar de Katin ja Kotkanpesän lintujen suunnitelmissa on saada metsä haltuunsa ja heitä vastustaa metsäneläinten Liittouma, kaiken sotimisen keskellä näiden osapuolten välillä sukkuloi yksinäinen karvainen roisto – pesukarhu kuin Yojimbo – onnensoturin isännätön samurai. Asymmetristä konfliktia ihanan yksityiskohtaisella laudalla, kaikilla osapuolilla on oma tapansa pelata samaa peliä ja ihastuttavilla puunappuloilla jotka ovat vieläpä ilmeikkäästi pikkueläinten näköisiä.

 
Vehka:

Omatekoinen lahjakortti! Vie kaveri katsomaan tähtiä, tarjoa glögihetki tai leffailta, tarjoudu opettamaan jokin taito tai kutsu vaikkapa museoon. Samalla lahjoitat omaa aikaasi ystävyydellenne, ja se on usein yksi parhaista lahjoista.

 
Minna:

Kirjoja. Jos et tiedä, mitä lahjan saaja lukee, kysy suoraan. Kirjakaupan lahjakortti ei muuten sitten ole ollenkaan huono ajatus, varsinkin jos lahjottavalla on joku lempparikauppa. Ja jos oikein haluat panostaa, osta lahjan saajan suosikkikirjasta joku erikoispainos; ensimmäinen, kuvitettu, alkuperäiskielinen, signeerattu… Lisäksi kaikki lukemiseen liittyvä on kelpoisaa: viltti, jonka alle käpertyä lukemaan; muki, josta juoda suosikkijuomaa; se suosikkijuoma, esimerkiksi herkullinen tee; sopivaa naposteltavaa, joka ei murusta; itse tehty kirjanmerkki… Vaihtoehtoja on lukemattomia (pun intended).

 
Tuuli V:

Lahjakortti Adlibrikseen. Muuta ei tarvita. Adlibriksestä saa nykyään kirjojen lisäksi vaikka mitä, ja kirjavalikoima on todella monipuolinen. Neulomisesta kiinnostuneille Adlibris sopii myös erinomaisesti, sillä monet tilaavat sieltä nykyään niin lankoja kuin puikkojakin. Myöskin lahjakortti johonkin äänikirjapalveluun on hieno lahja.

 
Jenni D:

Haaveileeko läheisesi kirjailijan urasta? Ehkäpä hän on todellinen leffafriikki? Tai kenties hänen katseensa kohdistuu tähtiin ja avaruusmatkailuun? MasterClass.com tarjoaa alansa huippujen luentoja laajan yleisön saataville. Luennoitsijoihin kuuluu mm. kirjailija Margaret Atwood, elokuvaohjaaja Martin Scorsese, näyttelijä Samuel L. Jackson, käsikirjoittaja Aaron Sorkin sekä astronautti Chris Hadfield. Voit ostaa palveluun joko vuoden mittaisen jäsenyyden, jolla pääsee katsomaan kaikki luennot, tai lunastaa yhden luentosarjan, jolloin luentojen katsomiselle ei ole takarajaa.

 
Anna:

Onko lahjottavallasi jo kaikkea, myös eläin? Hyvä, osta lahja lemmikille. Ainakin minä lähinnä ahdistun siitä, jos joku antaa minulle tavaroita, mutta lemmikilläni ei ole koskaan liikaa pajusiltoja tai tunneliputkia, saati herkkuja.

 
Tero:

Moni kuolaa kiinnostavan kirjan, lelun, pelin tai jonkin muun fyysisen tavaran tai digitaalisen tuotteen tai palvelun perään. Mutta entä ne ihmiset, joilla on jo kaikkea eivätkä halua nurkkiinsa mitään lisää? Näiden ihmisten kohdalla yleensä aikaa on liian vähän ja/tai yhteinen tekeminen kavereiden kanssa on vähäistä. Vieraile tai pyydä lahjan saaja kylään tai käykää yhdessä mieluisissa aktiviteeteissa. Muista tämä varsinkin yksinäisten ystäviesi kohdalla.