DC:n supersankarit ovat valloittaneet tänä kesänä Lontoon O2-Areenan näyttelysalin. DC Dawn of Super Heroes -näyttely esittelee DC:n supersankarien historiaa aina ensimmäisestä Superman-sarjakuvasta uusimpaan Justice League -elokuvaan asti. Nähtävänä on sarjakuvastrippejä, sarjakuvien luonnoksia, elokuvien pukuja, lavasteita ja muuta tarpeistoa, sekä elokuvista ja sarjakuvista tehtyjä tauluja. Sama näyttely on aikaisemmin ollut esillä Pariisissa Art Ludique -museossa.

Näyttely kattaa yhteensä parisataa eri teosta, jotka kertovat DC:n supersankareiden historiasta ja sarjakuvien vaikutuksesta viihdeteollisuuteen ja taiteeseen. Sankareista esitellään laajimmin Superman ja Batman sekä Supergirl ja Wonderwoman. Pahiksista esillä ovat Jokeri ja Harley Quinn. Näyttelyssä on esillä tunnettujen DC-sarjakuvapiirtäjien,  kuten Jim Leen, Bob Kanen, Neal Adamsin, Frank Millerin ja Alex Rossin töitä.

Näyttely tarjoaa materiaalia sekä sarjakuvien että elokuvien ystäville. Sarjakuvista ja niiden hahmotelmista näkee hyvin hahmojen ja piirrostyylin kehityksen. Esittelyssä on kuuluisimpia strippejä mutta myös harvinaisuuksia. Elokuvista on esillä näyttävästi sekä Tim Burtonin että Christopher Nolanin ohjaamat Batman-elokuvat. Uudemmista elokuvista ovat päässeet esille Justice League ja Wonderwoman. Näyttelyä katsoessa käy selväksi, kuinka isoja produktioita nämä elokuvat ovat olleet ja kuinka paljon niiden suunnitteluun ja taustatyöhön on käytetty aikaa. Elokuvien maailmoista esillä olevat taulut ovat itse asiassa todella hienoja, melkein taideteoksia.

Näyttely on ihan mielenkiintoinen katselmus DC:n maailmaan. Kovan luokan DC-fanille näyttely ei ehkä informaatiomielessä tarjoa uutta, mutta muuten esillä on näkemisen arvoinen kokoelma. Itse jäin kaipaamaan näyttelystä ainoastaan tv-sarjoja. Vanha Batman-sarja oli toki esillä, mutta olisi ollut kiinnostavaa nähdä myös uusien tv-sarjojen materiaalia, vaikka Flash ja Green Arrow sarjakuvahahmoina esiteltiinkin. Joka tapauksessa näyttelyä voi suositella kaikille sarjakuva- ja elokuvanörteille.

DC The Dawn of Super Heroes -näyttely on esillä Lontoossa O2-Areenalla 9. syyskuuta 2018 asti.

Info ja liput http://dcexhibition.co.uk/