Kummakirppikseltä

Kummacon on oululainen conitapahtuma, joka järjestettiin 28.-29.4.2018 neljättä kertaa, toistamiseen kaksipäiväisenä. Teemana oli tällä kertaa kosmos ja tapahtumapaikkana Oulun kansainvälinen koulu. Aiempina vuosina Kummaconia on vietetty Pohjankartanon ja kulttuuritalo Valveen tiloissa. Studio Korppikela ry toteuttaa conin vapaaehtoisvoimin sekä yhteistyökumppaneiden avustuksella.

Dalekeja ja K-9

Conin ohjelmistossa on niin mangaan ja animeen kuin kirjallisuuteen, peleihin, elokuviin ja tv-sarjoihin liittyviä ohjelmia luentojen ja lavaesitysten muodossa. Voisinkin sanoa, että jokaiselle on jotakin kiinnostavaa. Suurimpia vetonauloja ovat Cosplaydeitti, Cosplaykisa sekä FFFIGHT eli Final Fantasy Fight. Tänä vuonna mukana conissa olivat myös kunniavieraat kirjailija Mia Myllymäki ja Supavit Nummelin Dalekeineen ja Tardiksineen, jotka hän on tehnyt itse suurelta osin kierrätysmateriaaleista. Jos olisi ollut pari tuhatta euroa ylimääräistä, olisin kyllä ottanut Tardiksen matkaani. Onneksi löysin taidekuljalta oman Tardiksen kirjanmerkkinä hieman edullisemmin.

Olen osallistunut Kummaconiin jokaisena vuonna niin kävijänä kuin Kummakirppiksen myyjänäkin. Viime vuonna olin myös myyjänä taidekujalla, joka on monen conikävijän suosikkeja. Harva lähtee conista tekemättä edes jonkin pienen ostoksen, olipa sitten kyseessä vain fanitaidetarra tai Pocky-suklaatikkupaketti. Olen osallistunut muutamiin muihinkin coneihin, kuten Nekoconiin Kuopiossa, ja Kummaconin vahvuutena ovat sen rentous ja ilmainen sisäänpääsy, mikä houkuttaa paikalle paljon kävijöitä kauempaakin.

FFFIGHT

Tämänkin vuoden Fightin kaksintaistelut olivat viihdyttäviä (etenkin kun Darth Vader asteli lavalle massiivisen kypäränsä kanssa), mutta vielä kiinnostavampaa oli fighttien väliohjelma, joka jatkoi viime vuoden tapahtumia. Space Marine -asussa esiintynyt oululainen Juha-Matti Seppä tarjosi hyvää huumoria Panda-mestarin kanssa.

Cosplaykisa

Cosplaykisassa oli tänä vuonna varsin monipuolisesti osallistujia. Pukuja oli niin Diana Gabaldonin kirjoista tehdyn Outlander – Matkantekijä -tv-sarjan päähenkilön Claren 1700-luvun puolivälin tyyliin käyttämästä mekosta Disneyn Pieni merenneito -elokuvan Ursulaan ja moniin mangan ja animen hahmoihin.  Väliohjelmaa tarjosi tanssiryhmä BLUFF, joka esitti yleisölle Liisan seikkailun Ihmemaassa vauhdikasliikkeisen koreografian kanssa. Minulle tanssiesitys oli yksi koko conin kohokohdista, sillä nopeatempoinen, hiottu tanssi vei mukanaan ja ihanat asut tarjosivat paljon nähtävää. Pystyin tänä vuonna osallistumaan vain sunnuntain coniin, sillä lauantai meni ohitse päänsäryn takia. Näin ollen kuvatkin ovat vain yhden päivän ajalta.

Cosplaykisaan osallistuneita asuja

Kaikki Cosplaykisaan osallistuneet

Voittajakolmikko järjestyksessä vasemmalta oikealta kolmanneksi tullut, voittaja ja toiseksi tullut asu

Kummaconin oma sivu löytyy täältä: https://kummacon.com/