Simpsonien talo

Mitä tehdä, kun Homer Simpson vahingossa tuhoaa Springfieldin kaupungin? No se rakennetaan tietysti uudestaan. Tämä on lähtötilanne EA:n alunperin vuonna 2012 julkaisemassa mobiilipelissä The Simpsons Tapped Out. Alussa on vain Homer Simpson, mutta hän saa pian avukseen Lisa Simpsonin. Kyseessä on melko simppeli rakentelupeli, jossa on tarkoituksena tienata expaa ja rahaa teettämällä hahmoilla tehtäviä. Uusia hahmoja avautuu sitä mukaa kun peli etenee ja rahaa tulee kerättyä.

Tarkoituksena on rakentaa oma Springfield, ei sellaista kuten sen tunnemme Simpsonit-TV-sarjasta. Rakennuksia ostetaan pelin virtuaalirahalla ja rakennusten mukana tulee uusia hahmoja, Hahmot ovat joko  perus- tai premium-hahmoja. Premium-hahmot saavat enemmän rahaa ja expaa tehtävistä. Pelissä voi myös lisätä kavereita, joiden kaupungissa voi kerran päivässä käydä hakemassa rahat.

Siihen nähden miten vanhasta pelistä on kyse, olen yllättynyt, ettei Tapped Outista ole kirjoitettu aiemmin. Itse aloin pelata reilu vuosi sitten ystäväni suosituksesta. Aluksi en ymmärtänyt, miksi tämä olisi muka niin hyvä peli, mutta päätin silti antaa sille mahdollisuuden. Koukuttavin tekijä on aika. Tehtävät tapahtuvat reaaliajassa. Jos laitat Homerin pelaamana MyPadillään 45 sekunniksi, niin Homer pelaa MyPadilla 45 sekuntia. Tehtävistä saa rahaa, jolla saa ostettua uusia hahmoja, lisää rakennuksia, koristeita ja kasveja, sekä expaa, olla pääsee etenemään (yllättäen) tasolta tasolle.

Friends towns

Donitsit. Voiko olla mitään Simpsoneihin liittyvää ilman donitseja? Ei voi. Tapped Outissa parasta mitä pelaaja voi saada, ovat donitsit. Niillä voi jouduttaa tehtäviä sekä hankkia muiden muassa premium-hahmoja ja bonusta kerryttäviä koristeita. Kaikkea parempaa ja hienompaa! Donitseja saa tekemällä tehtäviä, level upeista, roskien siivoamisesta ja minipelistä, jossa etsitään Maggieta eri puolilta Springfieldiä. Niin ja tietysti maksamalla oikeaa rahaa. Reilun vuoden pelaamisen aikana en ole itse kokenut tosin tarvetta ostaa donitseja, sillä niitä kertyy ihan kivasti ja taktikoimalla vielä enemmän. Tällä hetkellä minulla on viiden tähden Springfield sekä liki 200 donitsia enkä ole euroakaan peliin tuhlannut. Siitä siis harvinainen peli, että tätä voi oikeasti pelata ilmaiseksi. Olen saanut myös kaikki perushahmot kerättyä, Springfield Heights on miljardöörien paratiisi eikä minulla ole eventtien ulkopuolella yhtään keskeneräistä tehtävää.

Miksi sitten pelaan vielä Tapped Outia, jos kerta kaikki on saavutettu? EA ja pelin kehittäjät julkaisevat kivaan tahtiin eventtejä, joista saa taas uutta pelaamista ja uusia hahmoja. Tällä hetkellä on taisteltu maailmanloppua vastaan. Event päättyy parin päivän päästä ja odotettavissa on joku minieventti heti perään.

Kuten sanoin, aika on se mikä tekee pelistä koukuttavan. Etenkin eventtien aikana olen seurannut välillä kelloa todella tarkasti, että “hahmot ovat nyt olleet 3 tuntia 24 minuuttia tehtävällä, vielä 36 minuuttia, jotta pääsen vapauttamaan ne.” Minuutit, ne on laskettu tarkkaan. Olen herännyt yöllä laittamaan hahmot uudestaan tehtäville, jotta olen voinut varmistaa palkintojen saannin. Olen ollut yli vuoden pahasti koukussa Tapped Outiin. Niin pahasti, että ihan kyllästyttää jo. Silti haaveilen siitä päivästä, kun olen saanut viimeisenkin premium-hahmon hankittua ja tuskin pelaaminen loppuu siihenkään.

 

Event käynnissä ja hahmot hommissa