Whamageddonin perusajatus on simppeli: Yritä olla kuulematta Whamin Last Christmas -laulua. Peli alkoi sosiaalisessa mediassa 1. joulukuuta, ja jatkuu vielä tämän illan keskiyöhön saakka. Heti, kun kuulee ja tunnistaa originaaliversion Last Christmasista, on ulkona. Facebook, Twitter ja vastaavat ovatkin joulukuun ajan täyttyneet pelaajien #whamageddon-päivityksistä, missä kaikkialla laululta on onnistunut välttymään, ja millaisessa tilanteessa Whamhallan portit avautuivat. Näin Nörttityttöjen kirjoittajille kävi:

“Kuuntelin perinteisiä englantilaisia joululauluja satunnaiselta soittolistalta, jonne listan tekijä oli varmasti ihan piruuttaan lisännyt tämän Whamin biisin. Siltä istumalta minut tempaistiin Whamhallan glitteröityihin saleihin.
Olin ensimmäisiä taistelun hävinneitä, eipä tainnut olla montakaan joulukalenterin luukkua vielä auki.
Samana iltana soitin petollisen soittolistan uudestaan ja vetäisin pahaa-aavistamattoman puolisoni mukaani sinne, missä Last Christmas raikaa ikuisesti. Ajattelin näin tekeväni hänelle palveluksen, koska jotkut taakat ovat liian raskaita kannettaviksi yksin.”  – Tuuli

“Mun täytyy tunnustaa, että se on yksi niitä harvoja joululauluja, joista oikeasti tykkään. Kuuluu sinne mun nuoruuteen.  Olen toistaiseksi tänä jouluna vielä välttynyt siltä. Mutta lähden perjantaina Lontooseen, joten katsotaan miten mun sitten käy. ” – Katja

“Meillä oli duuniporukan bändi ja firman pikkujouluissa soitettiin Last Christmas. Treeneissä yksi bändiläisistä halusi kuunnella, että mistä biisistä oikein on kyse. Oli 1.12. joten pelini loppui heti alkumetreillä.” – Vilja

“En tiennyt mikä tämä buisi oli, joten minuttäytyi Whamittaa biisi itselleni. Lol.” – Laura

“Yövuorossa sunnuntai aamuna 10.12 oli radio päällä hiljaa siinä tietokoneen vieressä, ja sattui soimaan radiossa juuri kuin tulin takaisin tietokoneen ääreen.” – Ann-Catrin

“Viime vuonna selvisin hengissä, tänäkin vuonna toistaiseksi – tosin vielä on päiviä jäljellä.” – Kaisa

“Tänään 20.12. duunin glögitilaisuudessa tulin Whamatyksi. Olin juttelemassa kollegoiden kanssa, kun esimieheni huudahti “Hei Kaisa, täällä soi se biisi, jota sun ei pitäny kuulla!” Ja sit vasta kuulin sen, kun musa ei oikein kantanu sinne asti missä olin ollu. Et kiitos vaan, esimies ja osastopäällikön “Cheesy Christmas” -soittolista. 🙂 ” – Kaisa pari päivää myöhemmin

“Töissä laitettiin soimaan radiokanava, jossa soi lähinnä vain joululauluja. Koko päivän jännitin, että koska Last Christmas lähtee soimaan. Selvisin kuitenkin koko 10 tuntisen työpäivän. Vain ehtiäkseni ruokakauppaan juuri, kun tämä pahuuden jouluviisu pärähtää soimaan. Jähmetyin sille sijoilleni ja sydämeni hypähti. Se oli siinä, 20 päivää selvisin. Whamkyrioiden vahvoilla käsivarsilla matkasin Whamhallaan.”  – Henna

Seuraavan kappaleen myötä Nörttitytöt toivottaa lukijoilleen hyvää joulua. Blogi palaa tauolta 8.1.2017.