Tämän vuoden keväällä ilmiöksi nousi iloa ja huvitusta tuonut FaceApp. Se on venäläisen Wireless Labin kehittämä appi, joka manipuloi filttereiden avulla ohjelmaan syöttämäsi kasvokuvan näyttämään vanhalta, nuorelta, hottikselta, vastakkaiselta sukupuolelta sekä vakavat kasvot hymyilemään. Hetken aikaa Facebook tulvi kavereiden jakamia, FaceAppilla muokattuja kuvia.

Tuttujen kasvokuvia olikin hauska katsella. Itsekin tein niitä muutaman. Minua kiinnosti eniten, miltä FaceApp päättää minun näyttävän vanhana ja onko siinä mitään yhteneväisyyksiä vanhempiin sukulaisiini. Oli myös hupaisaa nähdä, miten sukulaismiesten naisiksi manipuloidut kuvat näyttivät suvun naisilta.

Mutta kaikkein suurin hupi löytyi, kun Lontoon reissulla otin kuvia British Museumissa rintakuvista ja keksin syöttää niitä FaceAppille! Tämän jälkeen kaveriporukan Whatsapp-ryhmä raikasi eri taideteosten ja merkkihenkilöiden hymykuvista.

Sorruitko sinä FaceAppin pauloihin? Mikä oli, tai yhä on, suosikkifiltterisi?

Juuri niin väkinäistä, kuin vaan Wolverinen hymy voi olla.
Kuva Henna Uslin