Nörttitytöt

Kuvituskuva: Zhen Hu.

Jos en tekisi työkseni sitä mitä teen, mitä sinun mielestäsi voisin tehdä?

Olen huomannut, että nörttiys nähdään monessa tilanteessa vain ammatillisena kiinnostuksena. Olet nörtti, jos teet työksesi vaikkapa ohjelmistokehitystä. Meillä nörttitytöissä nörttiyden määritelmänä on usein käytetty intohimoista kiinnostusta mihin tahansa asiaan. Toki moni pelaa tai koodaa, mutta porukasta löytyy kaikkea muutakin intohimoa. Tässä meemissä vain mielikuvitus on rajana, vaikka puhutaankin ammateista. Ei tarvitse miettiä työllistymistä, koulutusta tai muita rajoitteita. Voisinko tehdä intohimoani vaikkapa rinnakkaisuniversumissa?

Esimerkiksi minä tykkään lääketieteestä. En oikeassa elämässä osaa kuvitella itseäni lääkäriksi tai hoitajaksi. Harrastuksena ensiapu on kiva juttu, mutta siinä menee raja. Tämä ei kuitenkaan hidasta tiedonjanoa: lääkisopiskelija-ystäväni kanssa käymme paljon keskusteluja ihmiskehosta. YouTubesta löytyy katseltavaksi kaikkia jänniä leikkauksia ja solunetti.fi on oiva lähde moneen asiaan.

Sen perusteella, mitä kaverit kommentoivat seinälläni tähän meemiin, olisin tietysti ensihoitolääkäri! Päivystäisin FinnHemsin lääkärihelikopteripalvelussa ja pelastaisin potilaita rautaisella ammattitaidollani. Kävisin välillä puhumassa ensiapuryhmille ja muille yhteistyötahoille ensihoidosta ja kenttätyöstä. Kannustaisin kaikkia ylläpitämään ensiaputaitojaan. Esimerkiksi maallikkoelvytys on hurjan tarpeellinen taito: monta tärkeää minuuttia menee hukkaan, jos jäädään odottamaan ammattilaisia.

Entä sinä: mitä tekisit, jos et tekisi sitä mitä nyt teet?