Tervetuloa meemikalenteriin! Tänä vuonna nörttityttöjen joulukalenterissa ovat aiheena meemit, erityisesti sosiaalisessa mediassa levinneet ilmiöt. Luukkujen avautuessa käymme läpi niin kevyttä hassuttelua kuin astetta vakavempia aiheita.

Compress Me using the Lempel–Ziv–Welch algorithm Like One of Your French Girls

Mitä? Mitä?

Kuluneen vuoden aikana Facebookiin ilmestynyttä mahdollisuutta etsiä ja liittää viestiin hakusanalla löytynyt osuva gif-animaatio on hyödynnetty urakalla uusien meemien kehittelyssä. Useimmat näistä ovat muodossa jossa esitetään kysymys ja pyydetään vastaamaan giffillä.

Ihmettelin muutaman kaverin seinällä näkynyttä kysymystä, millaista olisi tapailla häntä, kunnes rohkaistun meemin olettamaan leikkimieliseen suhtautumiseen. Kaverin ilmoille heittämä meemi siitä, millaista olisi tapailla häntä, on hyvin kepeä ja flirttaileva, joskin mahdollistaa sukupuolinormeista vapaan kommentoinnin leikin varjolla. Toverillisessa ja leikillisessä hengessä vitsailu on helpompaa, kun ei tarvitse selitellä itseään ja ei ole pelkoa väärinymmärryksestä (tai oikeinymmärryksestä). Hassuttelu sallii myös kaverin kehumisen: jos jokin teema alkaa toistua useamman ystävän vastauksissa, sitä parempi.

Mitä taas tähän meemiin tulee omalta osaltani, niin kaikessa moniselitteisyydessään tämä oli ensimmäinen reaktio eräältä hyvältä ystävältä.