Somessa hengatessa on vaikea välttyä meemeiltä. Niitä tuntuu puskevan kaikista ovista ja ikkunoista vastaan. Meemi ei kuitenkaan ole mitenkään somen keksintöä, vaan meemiteoria on alkujaan esitettu 1970-luvulla kuvaamaan kulttuurista tapaa matkia ja kopioida asioita sekä levittää niitä.

Kuvaus on osuva myös internet-meemeihin. Meemeissä usein tarkoituksena on kopioida jotain ideaa ja soveltaa sitä omaan käyttötarkoitukseen tai kommenttiin.

Nyt nörttityttöjen joulukalenterin teemana on: Meemivuosi 2017

Gif-animaatiot olivat kova juttu, joskus 2000-luvun alussa ja nyt tänä vuonna ne ovat vallanneet facebookin, kun facebook mahdollisti käyttäjien postauksen kommentoinnin pelkällä gif-animaatiolla. Gif-animaatiot ovatkin ehkä kuvaavin asia tälle vuodelle ja somememeemeihin.

Somemeemit ovat käytännössä ketjukirjeiden serkkuja. 30 vuotta sitten tismalleen samat meemit kiersivät ihmisillä kirjeiden muodossa. 15 vuotta sitten ne kiersivät foorumeilla ja sähköposteilla. Nyt ne kiertävät somessa. Somessa osallistuminen on nopeampaa ja tavoittavuus paljon suurempi kuin kirjeitse tai sähköpostitse. Siksi ne leviävätkin nopeasti.

Osa meemeistä menee täysin ohi, jos ei hengaa somessa eli tämä kalenteri avaa eri sosiaalisen median alustojen meemejä. Startataan myös tämä kalenteri omalla meemillä: