Pride-kuukausi on alkanut, ja Helsinki Pride 2017 on aivan nurkan takana! Tässä postauksessa kerromme Nörttitytöt ry:n tapahtumista Helsinki Pride -viikolla ma 26.6. – su 2.7.2017. Kaikki tapahtumat ovat ilmaisia ja kaikille avoimia sukupuolesta, suuntautumisesta tai jäsenyydestä riippumatta. Rohkeasti mukaan vain!

Tapahtumien linkit vievät Facebook-tapahtumiin. Jos et käytä Facebookia, mutta haluaisit silti lisätietoja tapahtumasta, ota yhteyttä esimerkiksi kommentoimalla tätä postausta tai laittamalla sähköpostia yhdistys(a)geekgirls.fi. Nörttityttöjen Helsinki Pride 2017:n koordinaattori on tämän jutun kirjoittaja, Anna C. Kaipainen, jonka tavoitat myös osoitteesta anna.c.kaipainen(at)gmail.com.

sateenkaarinorttitytto

Maanantai 26.6.2017: Nörttityttöjen Helsinki Pride 2017: Hauskaa hamahelmistä

Muistatko lapsuudestasi ne muovihelmet, jotka aseteltiin tasolle ja silittämällä liitettiin yhteen? Kyllä, ne olivat hamahelmiä, ja kyllä, pääset askartelemaan niillä maanantai-iltana Kirjasto 10:ssä. Nörttitytöt tuo paikalle hamahelmet, alustat, leivinpaperin ja silitysraudan, tuo sinä itsesi ja ideasi. Hamahelmet ovat erinomainen mahdollisuus pikselitaiteelle, joten googlaa vaikka ”super mario pixel art”, ja päästä sisäinen taiteilijasi valloilleen!

 • Milloin: ma 26.6.2017 klo 18 – 20 (saavu paikalle silloin, kun pääset)
 • Missä: Kirjasto 10:n ryhmätyötilassa, eli siinä neukkarissa kirjavarausten noutopisteen vieressä. Osoite on Elielinaukio 2G (rautatieaseman viereisen Postitalon toinen kerros).
 • Tapahtuma: Nörttityttöjen Helsinki Pride 2017: Hauskaa hamahelmistä

Tiistai 27.6.2017: Nörttityttöjen Helsinki Pride 2017: Lautapeli-iltama

Oletko aina halunnut pelata lautapelejä rennossa nörttiseurassa? Pääkaupunkiseudun Nörttitytöt tekevät sitä joka kuukausi, ja tässä kuussa tapaamme Pride-viikolla Aleksanterinkadun Ciao Caféssa, eli siinä Senaatintorin reunalla. Lautapelieksperttimme ottaa mukaan ainakin Buffy the Vampire Slayer -pelin sekä ehkä myös viljelyyn keskittyvän Cottage Garden -pelin. Usein laukusta löytyy myös kaikkien suosikki, Bohnanza eli papupeli.

 • Milloin: ti 27.6.2017 klo 15 – 19 (saavu paikalle silloin, kun pääset)
 • Missä: Ciao Cafén kabinetissa, Kiseleffin talon toisessa kerroksessa. Osoite on Aleksanterinkatu 28 / Unioninkatu 27 (Senaatintorin lounaiskulma).
 • Tapahtuma:  Nörttityttöjen Helsinki Pride 2017: Lautapeli-iltama

Keskiviikko 28.6.2017: Pride-viikon kirjakerhomiitti
pridekirjakerho

Tykkäätkö lukea kirjoja? Monet nörtit tykkäävät. Siksi meillä on oma live-kirjakerho: Nörttityttöjen kirjakerho (HKI, live). Kerho kokoontuu kerran kuussa jossain pääkaupunkiseudun kirjastossa ja keskustelee edellisessä tapahtumassa valitsemastaan kirjasta. Pride-viikolla kirjoja on jopa kaksi: Siri Kolun Kesän jälkeen kaikki on toisin ja F. Valentine Hooven III:n Tom of Finland – Marginaalista maailmanmaineeseen. Voit lukea molemmat kirjat, toisen niistä tai et kumpaakaan: kirjan saa myös jättää kesken. Voit myös tulla vain ehdottamaan seuraavaa kirjaa. Tämä on todella rento kirjakerho.

 • Milloin: ke 28.6.2017 klo 18 – 20
 • Missä: Kirjasto 10:n ryhmätyötilassa, eli siinä neukkarissa kirjavarausten noutopisteen vieressä. Osoite on Elielinaukio 2G (rautatieaseman viereisen Postitalon toinen kerros).
 • Tapahtuma: Pride-viikon kirjakerhomiitti

pridekulkue2016

Lauantai 1.7.2017: Nörttityttöjen Helsinki Pride 2017: kulkue ja puistojuhla

Haluatko tulla Pride-kulkueeseen ja puistojuhlaan kivassa nörttiseurassa? Siinä tapauksessa Nörttityttöjen Pride-kulkue ja puistojuhla on juuri sinulle. Olemme jo kolmena vuonna (2014, 2015, 2016) kulkeneet nörttiblokissa kulkueessa, ja meillä on ollut todella hauskaa. Puistojuhlassa syömme piknik-eväitä, juttelemme, ja pelaamme lautapelejä. Tänä vuonna olemme varautuneet tuulenkestävin lautapelein! Seuraa Facebook-tapahtumaa, päivitämme sinne lisätietoja.

 • Milloin: la 1.7.2017 n. klo 12/13 –
 • Missä: Kulkue lähtee Kansalaistorilta klo 13. Kokoonnumme klo 12 ja 13 välillä, tai sateen sattuessa Kirjasto 10:ssä. Seuraa Facebook-tapahtumaa, päivitämme sinne yksityiskohdat myös siitä, mihin Kaivopuistossa päädyimme.
 • Tapahtuma: Nörttityttöjen Helsinki Pride 2017: kulkue ja puistojuhla

Nörttityttö-tuotteita Pridelle ja Worldconiin!

paita
Tiesitkö, että Nörttitytöillä on oma Spreadshirt-kauppa, josta saa hienoa nörttituotteita esimerkiksi Pridelle? Nörttitytöillä on jopa oma Sateenkaarinörttityttö-mallisto, jossa tuttu nörttityttökuva on saanut seurakseen sateenkaaren väreissä hehkuvan sydämen. Kauppa löytyy kätevästi osoitteesta https://shop.spreadshirt.fi/geekgirlsfi/.

Psst. Voit hankkia jo nyt myös Worldconia varten suunnitellun geekgirls.fi -paidan tai -mukin. Nörttitytöt osallistuvat myös Worldconiin, mutta siihen palaamme myöhemmin.