Nörttitytöt

Mitä jos kaikki lempifandomisi eläisivät samassa universumissa?

Fandomelokuva on oululais-helsinkiläinen elokuvaharrastajien projekti faneilta faneille. Elokuvan tuottaa voittoa tavoittelematon elokuvakollektiivi Studio Korppikela 5. toimintavuotensa sekä 75. juhlavuotta viettävän Worldconin kunniaksi cosplayharrastajien avustuksella ympäri Suomen. Päälle kolmenkymmenen hengen työryhmä toteuttaa ensimmäisen pitkän elokuvaprojektinsa alusta alkaen talkoovoimin aina käsikirjoituksesta lopputuotantoon. Elokuva kuvataan talvella 2017 ja projektin etenemistä on mahdollista seurata muun muassa Facebookista.

Tohtori, Batman ja Indiana Jones kävelivät baariin…

Fandomelokuvassa tunnetuimpien fandomien hahmot yhdistävät voimansa taistellakseen maailmaansa uhkaavaa vihollista vastaan – tai ainakin yrittävät. Elokuva on homage supersuositulle The Avengers (2012) -elokuvalle, jossa Marvel toi valkokankaalle mullistavalla tavalla yhteen supersankariuniversuminsa lukuisia merkittäviä hahmoja. Fandomelokuvassa pääosissa nähdään hahmoja muun muassa Supernaturalista, Sherlockista, Harry Potterista, Doctor Whosta sekä lukuisista muista suosituista fandomeista.

Tämä foliohattuisimpien faniteorioiden multihuipentuma on mahdollista nähdä valkokankaalla ilmaiseksi fanitapahtumissa ympäri Suomen kesällä 2017 ja kiertueen jälkeen elokuva julkaistaan ilmaiseksi verkkoon.

Lisätietoa elokuvasta löytyy osoitteesta www.fandomelokuva.com.

Kuva: Julia SalminenKuva: Julia Salminen

Kuva: Janne IllikainenKuva: Janne Illikainen