Dresden Files -sarjan alku, Gentleman Bastards, A Song of Ice and Fire ynnä muuta mukavaa.

Dresden Files -sarjan alku, Gentleman Bastards, A Song of Ice and Fire ynnä muuta mukavaa.

Rakastan kirjoja ja lukemista. Yksi elämäni hienoimpia kokemuksia on ollut oppia lukemaan itse. Sen jälkeen yksi odotetuimpia joululahjoja on joka vuosi ollut uusi kirja. Aikuisena kirjojen keräily on ehkä lähtenyt hivenen käsistä, mutta ei anneta sen häiritä. On muutama sarja, jotka haluasin kerätä kokonaisuudessaan.

Jim Butcherin Dresden Files: Nykyaikaisehkoon Chigacoon sijoittuva sarja, jonka päähenkilö on ammattivelho Harry Dresden. Harry yrittää elää normaalia elämää, pyörittää etsivätoimistoa ja päästä treffeille, mutta aina jostain ilmestyy demoni, vallanhimoinen vampyyriylimys tai joku muu pahis pilaamaan Harryn suunnitelmat. Seuraa tulipalloja ja paljon juoksua. Butcher on onnistunut luomaan kiehtovan maailman ja useita mielenkiintoisia ja samaistuttavia hahmoja, joiden vaiheita ja kehitysta seuraa mielellään, minkä lisäksi kirjojen kuivakka huumori puree minuun. Kokoelmani on ihan hyvällä alulla, mutta ainakin puolet tähän mennessä ilmestyneistä kirjoista on vielä hankkimatta.

Ystävältä adoptoidut Kiekkomaailma-kirjat ovat vielä iloisessa sekamelskassa.

Ystävältä adoptoidut Kiekkomaailma-kirjat ovat vielä iloisessa sekamelskassa.

Terry Pratchettin Kiekkomaailma: Tämä lienee aika monen muunkin kirjafanin toivelistalla. Tätä keräämme puolisoni kanssa yhdessä, ja kokoelmamme saikin melkoisen buustin, kun muuan yhteinen ystävämme hankkiutui eroon paperikirjoistaan (jep, outo tyyppi). Nämä pitäisi järjestää oikeasti hyllyyn, jotta näkisi, mitä kirjoja meiltä vielä puuttuu.

J. K. Rowlingin Harry Potter: Perheessäni itse asiassa on koko suomennettu sarja. Osa kirjoista asuu vanhempieni luona, osa sisaruksillani. Yksikään Harry Potter -kirja ei kuitenkaan ole varsinaisesti minun, vaan niitä taidettiin ostaa pikkuveljelleni, vaikka itsekin kuuluin kirjojen ilmestyessä juuri oikeaan ikäryhmään. Omaan hyllyyni haluaisin Harry Potterit englanniksi, sillä vaikka niiden suomennos on harvinaisen loistava, uskon kirjojen toimivan näin aikuisena paremmin alkuperäiskielellä.

Olohuoneen nurkassa asuu myös kaksi kassillista kirjoja, jotka odottavat hyllyjen uudelleenjärjestelyä.

Olohuoneen nurkassa asuu myös kaksi kassillista kirjoja, jotka odottavat hyllyjen uudelleenjärjestelyä.

Scott Lynchin Gentleman Bastard Sequence: Herrasmiesvaras Locke Lamoran ja tämän ystävien seikkailuista kertova sarja on vielä kesken. Neljännen osan piti ilmestyä viime vuonna, mutta ilmeisesti kirjailijan mielenterveys oli toista mieltä, joten odotellaan sitten. Kuten Dresden Filesin tapauksessa, Lynchin sarjassa minuun vetoavat uniikki maailma ja moniulotteiset, kehittyvät hahmot, sekä nokkela huumori. Mutta toisin kuin Harry Dresden, näiden kirjojen päähenkilöt Locke ja Jean eivät yritä pelastaa maailmaa vaan lähinnä itsensä – pulasta, jonka oikeastaan aiheuttivatkin itse.

Näiden lisäksi minulta puuttuu ainakin Cassandra Claren Infernal Devices -sarjan viimeinen osa Clockwork Princess ja Osuuskumman kolmas Steampunk-kokoelma. Ja paljon paljon muuta. Pienen ongelman muodostaa vähiin käyvä hyllytila. Kohta joudumme varmaan muuttamaan isompaan asuntoon, sillä nykyiseen ei mahdu enää enempää kirjahyllyjä. Ehkä kirjapinot voivat toimia tyylikkäinä sisustuselementteinä olohuoneen nurkissa?