Kelttiläistä alkuperää olevaa All Hallow’s Eveä – eli tutummin Halloweenia ja suomalaisittan kekriä – juhlitaan perinteisesti satokauden päättyessä loka-marraskuun vaihteessa. Irlantilaisten siirtolaisten mukana Pohjois-Amerikkaan matkannut juhla muuntui siellä vähitellen sadonkorjuun päättymisen ja kuolleiden muistamisen juhlasta kauhun kanssa flirttailevaksi värikkääksi karnevaaliksi, jollaisena Halloween nykyään tunnetaan. 2000-luvun alkupuolella jenkkityyppinen juhlinta kurpitsoineen, naamiaisineen ja karkkia kerjäävine lapsineen alkoi rantautua Suomeenkin, eikä enää ole kovinkaan vaikeaa löytää omiin juhliin rekvisiittaa tai kurpitsalyhtyä. Virallinen Halloween-päivä on 31.10. ja erilaisia teemabileitä järjestetäänkin usein sekä virallista päivää edeltävänä että sitä seuraavana viikonloppuna.

Halloween antaa myös oivallisen syyn viettää iltaa hyvässä seurassa, pukeutua, askarrella ja pöljäillä. Tässä muutamia esimerkkejä Nörttityttöjen kuva-arkistoista, miten Halloweenia voi esimerkiksi viettää.