Nörttitytöt

assetto_corsa_coverAlusta : Windows, PS4, Xbox One
Testausalusta: PS4
Kehittäjä : Kunos Simulazioni
Julkaisija : 505 Games
Genre : ajopeli / autosimulaattoripeli
Ikäraja : 7

Tämä peli ei ole aloittelijalle. Tämä on peli moottoriurheilufaneille ja autotuunajille, simulaattoripeliharrastajalle.

Assetto Corsa on ajopeli, jossa keskitytään autoihin, ja minä en ole mikään iso autoystävä tai tietäjä, vaikka mielelläni ajan. Niinpä en kuulu pelin kohdeyleisöön, joten en voin luvata että tämä arvostelu olisi maailman objektiivisin. Mikä minua eniten harmitti oli että pelissä ei ollut minkäänlaista tutoriaalia tai opastusta, ei mitään ohjausta joka olisi opettanut että näin ajat meidän pelissä. Odotin että kun lähden ajamaan ensimmäistä kertaa niin peli sentään kertoisi että mikä nappi ohjaimessa on kaasu ja mikä on jarru. No ei, kaiken sai kaivaa itse esille, kaikki tarvittavat tiedot, onneksi sentään valikot oli helppo navigoida niin tieto löytyi nopeasti.

Monipuolinen peli
Hyperautot kisaavat

Hyperautot kisaavat

Pelissä on monta hyvää puolta. Ratoja joista valita on monta, laskin että 30, ja kaikki oikean maailman ratoja. Pelaajan käytössä on suuri autotalli josta voi valita vaikka minkälaista ajoneuvoa, valmistajien omien teknisten tietojen mukaan tehtyjä. Autoja voi myös tuunata ja säätää oman maun mukaan. Ja näitä mahtavia ajoneuvoja voi ajaa monessa eri ajomoodissa. On pikamatkoja, on pitkiä ratoja, voi kokeilla aika-ajoa tai driftingiä, voi osallistua kilpailuihin tai ihan vain harjoitella.

Valikko on selvä ja käytännöllinen

Valikko on selvä ja käytännöllinen

Uramoodi aloitetaan ralliautoista ja etenee niin että nopeampia autoja tulee käyttöön mitä paremmaksi kuskiksi tulee, ja ura etenee. Sarjoja on useampi jokaisella vaikeusasteella, ja kisamuotoja on erityyppisiä, tavallisesta kisasta driftingkisaan. Uramoodin lisäksi löytyy special events -moodi, jossa voi käydä kokeilemassa onneaan erikoiskilpailuissa.

 

Formulaautolla aikaajoa!

Formula-autolla aika-ajoa!

Drive-osassa voi ihan vain käydä tutustumassa eri autoihin tai ratoihin, tai valita suosikkinsa eri ajomoodeista. On driftingiä, löytyy pikakilpailut tai aika-ajot. Voi myös käydä kokeilemassa taitojaan muita vastaan netissä. Harjoitteluosassa kaikki autotallin autot ovat käytettävissä, niitä ei tarvitse ansaita ajamalla uramoodissa.

 

Vaikka tämä ei ihan ollut peli minun makuuni, olen yrittänyt kokeilla kaikkia eri pelin osia ja yrittänyt saada niin monipuolisen kuvan kuin vain mahdollista. Yksi asia ärsytti, toinen ilahdutti. Ärsyttävintä oli vähän pitkät latausajat, kun auton ja radan oli valinnut. Ilahduttavinta oli että pystyi valitsemaan itse että haluaako automaattivaihteisen vai ei. Pelistä saa paljon vaativamman kuin minun superhelpot ajot. Ajaminen tuntuu luonnolliselta ja realistiselta, ja auton ominaisuudet oikeasti vaikuttaa tuntumaan. Pelin fysiikka siis toimii hyvin.

 

Tiivistelmä

+monipuolisuus
+fysiikka

-opastuksen puute
-ei aloittelijan peli

 

Arvosana

Todellinen nörttityttö

Todellinen nörttityttö

 
**********
Peli on saatu ilmaisena arvostelukappaleena.