Mad Pride -kulkue saapuu Hämeenkadulta vanhan kirjastotalon puistoa kohti.

“Ei enää stigmaa!”,

raikui iskulause pitkin Tampereen Hämeenkatua lauantai-iltapäivänä 3. syyskuuta, rytmikkäänä ja rumpuryhmän säestämänä. Toista kertaa Tampereella järjestetty karnevalistinen kulkue oli houkutellut riveihinsä järjestäjätahon varovaisen arvion mukaan 50-70 mielenosoittajaa. Samaan aikaan Helsingissä järjestetyn Joukkovoima hallituspolitiikkaa vastaan! –mielenosoituksen arveltiin olleen syynä osallistujamäärän katoon.

Nicolas Kivilinna trubaduroi.

Mielenosoittaja kyltteineen.

Tunnelma Mad Pridessa oli mielenosoituskulkueen pienuudesta huolimatta, tai ehkä siitä johtuen, kohdillaan ollen lämminhenkinen ja intiimi. Marssi alkoi Tullinaukiolta, jatkui Hämeenkatua pitkin ja päättyi vanhan kirjastotalon puistoon. Tapahtuman päätteeksi folkartisti Nicolas Kivilinna ilahdutti Laikunlavan sateista iltapäivää trubaduroinnillaan.

Allekirjoittanut oli ensi kertaa Mad Pridella, ja nytkin yleisön edustajana. Kulkueen idea – mielenterveysongelmatietoisuus, stigmojen poistaminen, mielenterveyskuntoutujien oikeuksien puolustaminen sekä asiallisen tiedon jakaminen – hyväilee sisäisen sosiaalipsykologin mieltäni ja toivonkin tapahtumalle niin Tampereella kuin muuallakin Suomessa valoisaa tulevaisuutta. Tampereen lisäksi Mad Pridea on tähän asti marssittu vain Turussa, mutta ehkä piakkoin jo muissakin kaupungeissa?

Jokainen meistä!

Saako nyt panikoida?

Onhan Mad Pride oiva väline mielenterveysongelmien sekä niihin liittyvän vahvan häpeän kulttuurin esiintuonnissa ja sen politisoinnissa – ala, jossa Tampereen Mad Pridellakin mukana ollut Radikaalia mielenterveyttä –blogi on niin ikään äänitorvena toiminut. Seuraava Mad Pride –tapahtuma järjestetäänkin 10.10. Salossa, jossa mielenterveysongelmatietoisuutta kohotetaan luennon ja kynttiläkulkueen voimin.

Näitä lisää!