Tämä artikkeli sisältää juonipaljastuksia Suicide Squadista.

Harley Quinn

Suicide Squad kuului varmasti loppukesän odotetuimpiin elokuviin. Ainakin elokuvaa markkinoitiin suurella volyymilla ja ennakkohype oli valtavaa. Ensi-ilta tuli ja meni ja lopulta vain yksi asia nousi esiin: ensimmäistä kertaa elokuvassa esiintyvä Harley Quinn (Margot Robbie) ja hänen pienenpienet pöksynsä. Jutun kommentit on kerätty Nörttityttöjen kirjoittajaryhmästä.

Harley Quinn esiintyi ensimmäistä kertaa 90-luvun animoidussa Batman-sarjassa. Hänet luotiin Jokerin sidekickiksi sekä naispuoliseksi vastineeksi. Harleyn ja Jokerin (Jared Leto) historia avataan myös Suicide Squadissa. Harley Quinn tunnettiin aiemmin nimellä tohtori Harleen Quinzel ja hän työskenteli psykiatrina Arkhamin mielisairaalassa. Jokeri oli hänen potilaansa, mutta pahaksi onnekseen Harleen rakastui Jokeriin, auttoi tämän pakenemaan ja joutui väkivaltaiseen ja kaikin puolin sairaaseen parisuhteeseen Jokerin kanssa. Suicide Squadista on leikattu pois useita Jokerin ja Harleyn välisiä kohtauksia, mutta elokuvassa näytetään muiden muassa miten Jokeri jättää Harleyn hukkumaan ja Batmanin armoille.

Mutta siis onhan se ihan pirun messed up suhde jo ihan alkujaankin. Joten se, että Harley on yhä rakastaa ja on innoissaan Jokerin pelastussuunnitelmista, vaikka Harley on linnassa siksi, että Jokeri jätti H:n selviytymään yksinään uppoavasta autosta. Plus kaikki muu kakke mitä Jokeri on hälle tehnyt. Koska tätähän se suhde on. Harley ottaa henkisesti ja fyysisesti turpaan vaikka kuinka pitkään, ennenkuin pikkuhiljaa alkaa hyväksyä, ettei suhde ole millään lailla terve. Ja sekin tajuaminen alkaa, kun Harley tapaa Ivyn ja Kissanaisen, kun joku aktiivisesti kertoo Harleylle, että tämä ei hyvä. -Henna

Harley Quinn ei ole mikään tyhmä hahmo, vaikka antaakin itsestään suhteellisen bimbon kuvan Suicide Squadissa. Bimbous voi toisaalta olla myös esittämistä. Kenties Harley on viettänyt liikaa aikaa Jokerin kanssa ja on unohtanut oman itsensä. Harley asennoituu muihin Suicide Squadin jäseniin ystävinä ja perheenjäseninä, mikä on viittaus alkuperäisen animaatiosarjan Harleytä kohtaan.

Batman the Animated Series, sekä sitä seuranneissa sarjakuvissa Harley on myös hyvin empaattinen ja osasi välillä myös itsenäisesti pitää puolensa, vaikka se saattoikin kostautua ja hän kuitenkin aina palasi Jokerin luokse.

Minä pidin kyllä myös Suicide Squadin Harleysta (hahmo olisi voinut olla paljon huonompikin), mutta minua häiritsi, ettei hänen empaattisuutensa tai älykkyytensä tullut kovin hyvin esille. Harleyn olemus bimbona blondina kun on esitystä Jokerin nähden, sillä eihän narsisti siedä toista kukkoa tunkiolla. -Hanna

Hän on sokeasti rakastunut Jokeriin eikä itse tajua, ettei näiden kahden välinen suhde ole millään tasoa normaali. Kun Harley luulee Jokerin kuolleen hän saa mahdollisuuden irtautua suhteesta. Joka tapauksessa Warner Bros ja DC ovat aikeissa jatkaa Harley Quinnin tarinaa, mikä antaa Harleylle mahdollisuuden avata silmänsä Jokerin suhteen. Kenties hänen persoonaansa saadaan paremmin myös avattua?

Harley Quinnin alkuperäinen vaatetus

No entäs ne pienet pöksyt sitten? Olivathan ne pienet, mutta en itse jotenkin kokenut niitä mitenkään häiritseviksi. Ymmärrän tosin, mistä se kohu nousee. Juuri ja juuri strategiset paikat peittävä vaatetus naishahmoilla on tämän genren elokuvissa enempi sääntö kuin poikkeus.

Niin kauan kuin leffoissa ei juuri ole muunlaisia seksuaalisen halun kohteeksi merkattuja hahmoja (esim. mieshahmoja vähissä vaatteissa keikistelemässä), se on feministinen kysymys. -Soile

Harleyn alkuperäinen asu on punamusta koko vartalon peittävä catsuit. Kyseinen asu myös näkyy Harleyn yllä Suicide Squadissa, ja hänellä on myös mahdollisuus valita pukeutua kyseiseen asuun. Harley kuitenkin valitsee toisin (jos nyt halutaan saivarrella, niin puvustajathan ovat ne pöksyt Harleylle valinneet).

Miksikö en itse pitänyt niitä ongelmallisina, vaikka myönnän, että ne olisivat voineet olla pidemmät? Koska ne sopivat Harleyn hämmentävälle persoonalle. Hän on vahva ja tietää olevansa upea. Hän osaa käyttää omaa upeuttaan hyväkseen. Joten, miksi ei pienenpienet pöksyt? Olisiko nuo pöksyt helpompi hyväksyä yleisesti, mikäli paljastava tapa vaatettaa naishahmo olisi vain yksi tapa muiden joukossa? Toisaalta taas ihmettelen, kuinka suuren huomion Harleyn pöksyt ovat saaneet, jos verrataan Enchantressiin, jonka vaatetus oli huomattavasti paljastavampi. Ehkä kohu johtuu itse Harley Quinnistä, joka on monelle esimerkillinen hahmo. Hän joka onnistuu ystävien avustuksella irtautumaan narsistisesta suhteesta.