20160703_220720

Alusta: PS4, Microsoft Windows (testattu), Xbox one, Mac Os, Linux
Julkaisu: 28.4.2016
Genre: Toiminta, seikkailu, roolipeli
Studio: 10tons Ltd
Julkaisija: 10tons Ltd
Ikäraja: 13+

 
Toiminnallinen ja hektinen Neon Chrome saa näpit syyhyämään ja sykkeen kohoamaan. NC on ylhäältäpäin kuvattu shooter. Siinä pelaaja kontrolloi hakkerin cryo-unesta herättämiä ihmisiä, joita pelissä kutsutaan asseteiksi (eräänlaiseksi tavaraksi). Hakkeri on tunkeutunut Neon Corpin järjestelmään ja pystyy muodostamaan hermolinkin Neon Chrome -varastoon varastoituihin assetteihin ja käyttämään heitä esitaistelijoinaan yrityksessään tappaa laitosta johtava Overseer. Tehtävä ei ole helppo, mutta onneksi assettien varasto on lähes loputon.

Tie Overseerin luo on pitkä ja vaikea. (pelaajan ottama kuva pelistä)

Tie Overseerin luo on pitkä ja vaikea. (Ruutukaappaus pelistä)

Neon Chromen tarina sijoittuu futuristiseen cyber-tulevaisuuteen, missä ihmisten elämä on sidottua Neon Chromen kaltaisiin laitoksiin ja hyvin hallinnoitua. Ei siis ole ihme, että hakkeri on päättänyt parantaa elämäänsä ottamalla Neon Chromen haltuunsa.
 

Pelinä NC on hyvin nopeatempoinen ja vauhdikas. Vihuja vyöryy vastaan kiihtyvällä tahdilla ja välillä oviaukkoon jumiutuminen katkaisee hyvin sujuneen pelin lyhyeen. Erien kesto mitataankin sekunneissa. Kuten peliä mainostetaan, jokainen kuolema on uusi alku. Näin ollen jokaisesta kuolemasta seuraa uusi assetti ja uusi tie kohti Overseeriä. Mikään taso ei ole samanlainen. Lähes kaikki on hajotettavaa, joten kenttä muuttuu jatkuvasti tulituksen tehdessä tuhojaan.

Jokainen kuolema on uusi alku. (pelaajan ottama kuva pelistä)

Jokainen kuolema on uusi alku. (Ruutukaappaus pelistä)

Välillä kontrollit tuntuvat hankalilta. PC:llä hahmoa kontrolloidaan WASD-näppäimillä ja tulitus hoidetaan hiirellä. Hahmon reagointi näppäinkomentoihin heilahtelee ja siitä johtuen ukko ei aina osu kapeisiin oviaukkoihin, joten niitten isontaminen räjähteillä on suositeltavaa, vaikka oviaukot antavat myös hyvää suojaa. Täystuho ja kaaos on aivan yhtä toimiva taktiikkana kuin hitaampi sniikkailu.

Kuoleman jälkeen pelaajan on mahdollista ostaa keräämillään rahoilla hahmolle parannuksia, kuten kykyjä tai aseita. Rahalla saa myös lisää kestävyyttä tai onnea – mitä kyllä pelissä tarvitaankin. Kunkin kuoleman jälkeen pelaaja voi valita seuraavan assettinsa kolmesta randomoidusta vaihtoehdosta, joilla on jokaisella omat skillinsä ja bonuksensa. Osa on hyvä hakkeroinnissa, osalla on drone puolustamassa, osalla cyberkäsi jne.

Hakkeri on Overseeriä piilossa Neon Chromen kellarissa, jossa hän voi parannella mahdollisuuksiaan voittoon. (testaajan ottama kuva pelistä)

Hakkeri on Overseeriä piilossa Neon Chromen kellarissa, jossa hän voi parannella mahdollisuuksiaan voittoon. (Ruutukaappaus pelistä)

NC on hauska ja hyvännäköinen peli. Kentät ovat vaihtelevia ja pienen harjoittelun ja kokeilun jälkeen kenttien rakennetta alkaa oppia käyttämään omaksi edukseen. Ampumalla yhden kudin oikeaan pylvääseen voi saada koko lähiympäristön räjähtämään. Valitettavasti nämä kokeilut saattavat hyvin usein johtaa myös pelaajan assetin räjähtämiseen. Musiikki on teemaan sopivaa konemusiikkia ja räjähdyksiä.

 Melkein kaiken voi tuhota tieltään. (testaajan ottama kuva pelistä)

Melkein kaiken voi tuhota tieltään. (Ruutukaappaus pelistä)

Neon Chromessa on myös co-op-mahdollisuus. Sitä testaaja ei valitettavasti päässyt testaamaan. Mutta mikäli yksikseen sarjojen ampuminen sarjojen perään on hauskaa, niin kaverin kanssa sen olettaisi olevan vielä hauskempaa. Etenkin kun se mahdollistaisi paremman taktikoinnin ja kikkailun.

Tiivistelmä

+muuttuva
+mielenkiintoinen tarina
+haasteellinen

-näppäinkomentojen yliherkyys/heiluvuus

Arvosana
geekgirl_3

**********
Peli on saatu ilmaisena arvostelukappaleena.