Nörttitytöt

Viime vuonna Pohjois-Suomen tapahtumakartta sai uuden tulokkaan kirjallisuus- ja popkulttuuritapahtuma Kummaconin muodossa. Oulun Kulttuuritalo Valveen ääriään myöten täyttänyt tapahtuma sai yllättävän innokkaan vastaanoton ja ajankohtaiseksi nousikin kysymys seuraavan vuoden tiloista. Kaksipäiväiseksi laajenevalle tapahtumalle löytyivät puitteet Oulun Pohjankartanosta.

Vuonna 2016 Kummacon toteutetaan 17.-18.6. jälleen ilmaistapahtumana. Tapahtuman järjestää yhteistyökumppaneiden avustuksella perinteisesti tapahtuman mainosvideostakin vastannut elokuvakollektiivi Studio Korppikela. Tapahtuman ohjelmalehteen voi tutustua täällä.

Kummaconissa on mahdollista tänä vuonna sukeltaa menneisyyden saloihin, sillä tapahtuman teemana on historia. Ohjelmakartta on kunnostautunut perinteisten luentojen sekä cosplayohjelmien lisäksi myös osallistuvan ohjelman sekä työpajojen saralla, joilla on tänä vuonna erityispainotus tarjonnassa. Perjantain ja lauantain aikana kävijöiden on mahdollista tutustua esimerkiksi historiallisiin tansseihin, piirtää omaa sarjakuvaa tai päästä kokeilemaan zombiemaskeerausta. Uutena ohjelmanumerona kävijöiden on myös mahdollista tutustua paikallisiin yhdistyksiin ja muun muassa Oulun seudun Nörttityttöihin lauantaina järjestökujalla.

Paikallisena erikoisuutena Kummaconin luentotarjonnassa on tänäkin vuonna mukana muun muassa kulttuurin- sekä historiantutkijoita kertomassa omista mielenkiintoisista tutkimusaiheistaan. Mukana on kaikille avoimia ja yleistajuisia esityksiä muun muassa oululaisesta historiallisesta pukeutumisesta, foorumiroolipeleistä sekä animesta.

Kaksipäiväinen tapahtuma saa sopivasti tänä vuonna myös kaksi kunniavierasta. Tapahtuman kirjailijavieraana on tavattavissa Jenny Kangasvuo ja sarjakuvavieraana Finnish Nightmares -sarjakuvan tekijä Karoliina Korhonen.

Itse tapahtuman lisäksi Kummaconin vaikutuspiiri kasvaa myös conin ulkopuolelle Kumma Cosplay – Pukuloistoa ja fanitusta -näyttelyn muodossa. Cosplayta kattavasti esittelevä näyttely julkistettiin avajaisjuhlallisuuksien yhteydessä 13.6. ja näyttely on esillä Oulun pääkirjaston galleriassa 3.7. saakka.