far cry kansikuvaAlusta: PS4, Xbox One, Windows
Testattu: PS4

Julkaisija: Ubisoft
Genre: Selviytyminen, seikkailu
Ikäraja: K-18

 

Far Cry on tänä keväänä saanut uuden Spin-offin, Far Cry Primalin. Tällä kertaa lähdetään seikkailemaan kivikaudelle. Ensimmäinen Far Cry julkaistiin 2004 ja en ole aikaisemmin tutustunut kyseiseen pelisarjaan, joten minulla ei ollut tämän pelin osalta minkäänlaisia ennakko-odotuksia. Kivikausi teemana oli kuitenkin niin kiehtova, että halusin ehdottomasti kokeilla peliä.

Pelissä tarinaa seurataan Wenja-heimon metsästäjän Takkarin silmin, joka etsii heimolaisiaan ja tutkii Orosin laaksoa. Orosin laakso on suuri alue ja sieltä löytyy monenmoista ihmeteltävää. Takkarin tutkiessa aluetta kartta avautuu pikkuhiljaa näkyville ja kartalle ilmestyy erilaisia tehtäviä. Pelissä selviytyminen on suurena teemana, täytyy löytää suojapaikka yöksi ja puolustautua petoeläimiä ja muita heimoja vastaan. Pelin alussa oppii aika nopeasti, että hirvien kimppuun ei kannata käydä ilman kunnon aseistusta, vaan tulee varmasti tallotuksi. Parempi ensi alkuun tyytyä pienempiin eläimiin, tai varmistaa että saa jousella pääosuman. Muuten pelin vaikeustaso on kohdallaan. Kartalle jää kivasti jälki siitä, että mistä on löytynyt mitäkin, joten aina ei tarvitse muistella, että mistä nyt niitä villisiannahkoja pitäisi lähteä etsimään.

 

Ensimmäinen Wenja, jonka Takkar kohtaa, on Sayla.

Ensimmäinen Wenja jonka Takkar kohtaa, on Sayla.

 

Pelin kontrollit oli todella nopea oppia ja ohjeistus on kerrankin kiitettävällä tasolla. Kun Takkar saa uuden taidon, esille tulee selkeä ohjeistus miten taitoa käytetään ja taitolistasta voi tarkistaa aina ohjeistuksen. Jotta peliä voi pelata, ei tarvitse olla kokenut Far Cryn pelaaja, vaan uudemmatkin pääsevät helposti mukaan.

 

Taidot ovat selkeästi esitelty ja pisteiden laittaminen selkeää.

Taidot ovat selkeästi esitelty ja pisteiden laittaminen selkeää.

 

Peli on hidastempoinen ja keskittyy paljon resurssien keräilyyn ja alueiden tutkimiseen, jotta saat rakennettua itsellesi aseita, kuten nuijan, keihään ja jousen. Takkarin kerätessä resursseja ja vallatessa alueita, erilaisia leirinuotioita, Wenjojen määrä lisääntyy ja myös Wenjat tarvitsevat Takkarin apua erilaisissa asioissa.  Muut Wenjat myös opettavat Takkarille tarpeellisia kykyjä, kuten esimerkiksi eläinten kesyttämisen ja ansojen tekemisen. Kyvyt kehittyvät pelin edetessä ja uusien alueiden ja henkilöiden tullessa tutuksi.

 

Uusiin taitoihin ohjeistetaan selkeästi.

Uusiin taitoihin ohjeistetaan selkeästi.

 

Minun makuuni etenkin pelin alku on hieman liian hidastempoinen. Pelin alussa käytiin läpi erittäin hyvin pelin kontrollit ja opastettiin erilaisten taitojen käyttöön, mutta tarinallisesti olisin toivonut räväkämpää aloitusta. Se ei vie mukanaan seikkailusta toiseen, vaan pelissä on paljon rauhallista tutkiskelua. Liikkuminen jalkapelillä on hidasta, varsinkin jos haluaa välttää yllättävät petoeläinten hyökkäykset. Onneksi pelin edetessä on mahdollista myös ratsastaa erilaisilla eläimillä ja liikkua pikana leirinuotiolta toiselle.

 

Tiivistelmä

+ Kivikausi mielenkiintoinen teemana
+ Visuaalisesti kaunis
+ Tehtävien vaikeustaso ilmoitetut selkeästi
+ Tutoriaalit kiitettävällä tasolla

– Hidastempoinen

Arvosana

geekgirl_4

Todellinen nörttityttö

**********
Peli on saatu ilmaisena arvostelukappaleena.