12645113_881489488631450_8294380144921494965_n

Tammikuussa pyörähti käyntiin maailmanlaajuinen pelinkehityskilpailu Game Development World Championship 2016, joka järjestetään nyt kolmatta kertaa parin vuoden tauon jälkeen. Kilpailun takaa löytyy suomalainen e-learning-yritys Viope.

Osallistua voi käytännössä kuka vain, oli sitten opiskelija, innokas harrastaja, ammattilainen tai indiestudio. Kategorioita kisasta löytyy kaksi: viihdepelit sekä ns. vakavat pelit, joihin lukeutuvat esimerkiksi oppimis- ja hyötypelit. Myös fyysiset pelit kelpuutetaan mukaan, mikä on varmasti mieluisa uutinen mieluummin vaikkapa lauta- tai korttipelejä suunnitteleville.

Kilpailuun voi osallistua ainoastaan pelillä, jota ei ole julkaistu ennen vuotta 2016.

Entäpä palkinnot? Molemmista kategorioista valitaan kolme finalistia, joiden edustajat pääsevät vierailemaan Suomen ja Ruotsin isoilla pelistudioilla sekä osallistumaan Slush 2016 -tapahtumaan, jossa kilpailun voittajat julistetaan. Slush on vuosittain Helsingissä järjestettävä kansainvälinen start-up- ja teknologiatapahtuma, joka tuo yhteen yrittäjät, sijoittajat sekä median. Vuonna 2014 osallistujamäärä oli yli 14 000 ja kaksipäiväisessä tapahtumassa oli yli 3 500 yrityksestä edustajia, joten finalisteilla on loistava mahdollisuus verkostoitua ja löytää rahoitusta seuraaviin projekteihin.

Osallistua voi 30.9. asti, joten vielä on runsaasti aikaa loihtia kasaan oma mestariteos. Tässä siis loistava mahdollisuus osaajille näyttää kyntensä ja singahtaa maailmanmaineeseen. Olihan kesälomasuunnitelmat vielä avoinna?