baseballriot

Alustat: iOS, Android, PS4, PS Vita, Xbox One, Windows Phone 8, Windows 8
Testattu: PS4, Android
Kehittäjä ja julkaisija: 10tons Ltd.
Genre: Fysiikkapuzzle, pulmapelit
Ikäraja: PEGI 7, ESRB Everyone 10+

Baseball Riotissa pelaat jo eläkeelle jäänyttä baseballpelaajaa nimeltä Gabe Carpaccio, joka haluaa pelastaa entisen joukkueensa Explodz Inc. -firman kynsistä. Tässä fysiikkapulmapelissä pelastaminen tapahtuu lyömällä pesäpallon matkaan ja pallon pitäisi matkan varrella osua hulluihin faneihin, ulkokenttäpelaajiin, erotuomareihin ja muihin henkilöihin. Jokaisella erityyppisellä henkilöllä on omat haasteensa. Muun muassa mustapukuinen erotuomari kestää hyökkäykset edestä ja ylhäältä, joten olisi hyvä osua takaapäin, ja ulkokenttäpelaaja osaa ottaa kopin. Samalla pitäisi kerätä tähtiä, joita näkyy tasoilla, ja haasteita riittää, kun eteen sattuu lasia, räjähtäviä myyntiautomaatteja ja muuta hauskaa.

 

brscreen1

Mitenköhän tästä selvitään? Suojavaatetuksella varustettuun tuomariin olisi hyvä osua takaa päin, ja pikkumies osaa ottaa kopin, niin häneen pitäisi osua jalkoihin. Ja kulmia ja mutkia riittää.

 

Peli sopii varsinkin ihmisille, jotka pitävät biljardista tai muusta vastaavasta, koska tässä pelissä leikitään kulmien ja pallon pomppimisen kanssa. Ensimmäiset tutorialtasot ovat helppoja, mutta yllättävän nopeasti pelistä tulee oikeasti haastavaa eikä kaikkia tasoja pääse läpi noin vain arvaamalla. Pelaaja joutuu oikeasti miettimään, miten tässä edetään, mihinkä pallo kannattaa saada osumaan että se pomppaisi oikeaan suuntaan ja osuisi toivottavaan kohtaan. Hyvä silmä-käsi-koordinaatio auttavat, ja joskus joutuu kokeilemaan useamman kerran, ennen kuin löytää sen oikean kulman ja oikean kohdan, niin että lyönti onnistuu. Koska kokeilin pelaamista sekä PS4:llä että Android-puhelimella, voin sanoa että pallon kulmaa ja lyöntiä oli helpompi hallita PS4-ohjaimella kuin sormella pienellä puhelinnäytöllä.

 

brscreen2

Hyvä esimerkki kulmien käytöstä, kaikki miehet alas yhdellä lyönnillä!

 

Peli on värikäs ja ulkonäöltään sarjakuvamainen, hauskan pirteän näköinen mutta minun silmiin ihmeen kulmikas. Kulmikkuus auttaa kyllä itse pelaamisessa.  Musiikki on minun korviini ärsyttävä, onneksi äänen voi poistaa, mutta tämä on vain minun mielipiteeni. Peli on jonkun verran humoristinen, vaikka odotin kyllä jotain vielä naurattavampaa pelin kuvauksen perusteella.

 

Tiivistelmä

+ Haasteet
+ Yksinkertaiset säännöt, jotka helppo omaksua

– Musiikki

 

Arvosana

 

geekgirl_3

Ihan söpö naapurin tyttö.

 

****
PS4 peli on saatu ilmaisena arvostelukappaleena.